akarsu yemleme yardım

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında asduskun tarafından paylaşıldı.

1. asduskun

asduskun Deniz

merhaba arkadaslar

oncelikle ben balıkcılık konusunda cok yeniyim o kadar ki kucukken arkadaslarla derelerden tuttugumuz cimeler haricinde daha balık tutmus degilim, bu yaz amerikadaydım ole okyanus kenarı gibi biyerdeydik e bende de merak var neden balık tutmuyom dedim ebayden bi tane shakespeare ugly stick aldım sanırım 15 lb ama cok esnek cok saglam diye yazıolardı forumlarda ondan aldım, simdi ben bunu manisa da gediz de kullanabilir miyim? sazan ve yayın varmıs sanırım ve yem olarak ne kullanmalıyım cunku akarsu balıkları cok secici oluyomus okudugum kadarıyla ve de cok uyanık...en onemli sorum da yemleme konusu, akarsuda yemleme nasıl olur sonucta yemi su goturmezmi bi kopru uzerinden tutmaya kalksam veya kıyıdan farketmez,,, simdiden tesekkurler

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kıyıda toprak ve çamur ile yemi karıştır topak yap attıgın yerde hemen dibe batar ve dipte çözülür..

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Muvaffak kardeşimin yazdığına bir ilavede ben yapayım.

Kumlu Mazmoz denilen bu işlemde bir miktarda dere kumundan karıştırılmasında fayda vardır.

Bir başka yöntem ise,kurşunun üzerine bir kadın çorabını kesip uygun büyüklükte güzlce bağlar iminede yemleme yapacağın karışımı doldurursun.

Arada onun kokusu sızar,balıkları cezbeder.

Bir başka gelişmiş yöntem ise,suda bir müddet sonra eriyebilen,kirlilik yaratmayan yem filesi kullanmandır.Ancak içine uygun bir ağırlıkta koymalısınki dibe çöküp orada kalsın.

Elbette dikkat edeceğin sair husus ise mazmozlama yapacağın yerin mümkün olduğunca derin ve akıntısı az olan bir bölüm olmasııdır.

Sevgiler

4. asduskun

asduskun Deniz

Cok teşekkür ederim peki bu çamur karışımın icine veya kadın çorabına ne gibi yemler koymamı tavsiye edersiniz Mısır puresi falan demiş bı arkadas ama o sazan yayı kullanmış bende az once aldım o yaydan siz ne dersiniz

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sazan için o bölgede araştırma yapman gerekir nerde avlanacaksan oradaki balıkçılar ne ile av yapıyor.. genelde mısır -kuspe-bugaday-un-ekmek- vs.. ekonomik olması açısından sabah erken saatlerde fırınlarda dünden geri dönen ekmekler olur..onları kullanabilirsin.. yemcilerde kuspe satılır onu bir gün önceden suda bekletip yumuşatıp kullanabilirsin mısır ve bugday biraz emek ister önceden kaynatıp yumuşatmak lazım..katta vanilya bile konur bu karışımlara..
    :)