Akdeniz yaramamış çinom çok süzülmüşsün

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emin kardeşim bazen ben de mutfakta çekilen balıkları tebrik etmekte teretdütte kalıyorum, esasında sadece denizi görecek kadar oltanın üzerinde bir fotoğraf çeksen bence daha çok güzel olur diye düşünüyorum , sevgiler hoşça kal.:) :) :)

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Orhan abi haklisin ama benim merada nerden nasil cekersen cek neresi oldugu anlasiliyor:) hem yemli avlandgm icin hem tek avlandgm icin merada foto cekme imkanimda pek olmuyor.sanada sevgiler saygilar ustad

3. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Bu arada baligin tadina baktim gercektende cok fark varmis tadinda ama ne yalan soyleyim ailecek daha cok begendik tadini yagsiz ama lezzetli mezgite cok benziodu tadi. Bu kadar fark olcagini hic tahmin etmezdim sonucta ayni balik demekki bulundugu deniz ve avlandigi balik farkli olunca tadi degisiyormus

4. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    afiyet olsun.güzel av.devamlı olur inşallah..

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu lüfergiller için yağını kaybedince saman gibi olur derlerdi ama ben hiç denemedim. Mevsiminde 3-5 taneyi zor görüyoruz zaten İzmir'de :D

Sizlerin damak zevkinize uyması, bende merak uyandırdı?

Sennur hanımın yorumuna da katılıyorum. Evde çekilen 20 balığa bakmaktansa avlakta çekilen bir balığa bakmayı tercih ederim. Çok daha güzel ve gaza getirici oluyor. Sahte raporlar yazan varmış bide :D (Amaç nedir ki, alkış delisi olmalı herhalde böyle insanlar, Allah akıl fikir versin. :D)

Sen avlakta tek başına olduğunu belirtmişsin. Avlakta tek olupta, resim çekmek elbet zor olacaktır ama zorlukları aşabileceğini düşünüyorum. :D Sevgilerimle...

6. simendifer

simendifer Sennur

Emin'in derdi foto çekememek değil Volkan, haklı olarak avlakların başına gelenler yüzünden çekmek istemiyor sadece. Ben o konuda kesinlikle hak veriyorum kendisine ama Orhan ağabeyin de dediği gibi, en azından deniz hafiften gözükse o bile yeter.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çinekop, yanlış bilmiyorsam oltaya yakalandıktan sonra hiç boşluk vermeden hızlıca çekilerek yapılan bir av. Tek başına öyle bir anda fotografla ilgilenemez bence. Ancak balığı kıyıya alıp, balık son nefesini verdikten sonra yeniden takıma takıp, çevreyi fotograf keresine almadan çekim yapabilir zannedersem.

Ben böyle tasvir ettim aklımca. Yanında biri daha olsa çok dikkat ederek o anı canlı çekebilir.

Yoksa nerde olunursa olunsun avlağın anlaşılamayacağı resimler çekilebilir diye düşünüyorum.

8. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    demekki karadenize bosuna gitmiyor balık:) tatlanmak ve yaglanmak icin:)

9. balikci

balikci

Emine hak veriyorum. Geçen sene paylaştığım bir av yüzünden bir avlak, birkaç zıpkıncının istilasına uğradı. Raporu tümüyle silmek zorunda kaldım. Bunu yapanlar arkadaşın olunca, daha da katlanılmaz bir hal alıyor.

Tabi bazı çözümler mümkün.

1 - Avlaktan uzaklaşınca, uygun bir yerde,
    2 - Aynı avlakta, varsa balıkları kayalıkların üzerine koyarak etrafı göstermeden,
    3 - Aynı avlakta en yüksek yere çıkarak, objektife sadece balıklar ve rapor sahibinin kendisi çıkacak şekilde,
    4 - Aynı avlakta, suyun kenarına inerek, yukarıdan birinin sizi ve balıkları objektife alarak, fotoğraf çekmek en güzel çözümler gibi.

5 - Yok arkadaşım, işim - gücüm var. Anca evde çekiliyorum ben, işine gelirse diyenlerden isen. Ama sitedeki arkadaşlarımda madem ısrar ediyor; aşağıdaki gibi bir fotoğrafı yüksek çözünürlükte matbaadan afiş gibi bastırıyorsun. Evde uygun bir yere yapıştır. Hem iç açıcı olur. Rapor hazırlayacağın zaman, balıklarıda eline alıp, bu afişin arkasına geçip, fotoğraf çekiliyorsun ve siteye koyuyorsun. Aynı avlakta çekilmiş gibi olur. Maksat böyle durumlara mahal vermemek. NOT: Avlak yeri soranlara, Hereke diyebilirsin. Çünkü fotoğraf hereke' ye ait. :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:
    Çok güzel. :D

11. simendifer

simendifer Sennur

Ondan sonra Hereke'yi talan etsinler, Herekeliler de seni bulup ağzını burnunu kırsınlar. :D:D Bari Hawaii falan olsun, hiç değilse herkes gidemez. :p Ha Hereke, ha Hawaii, isimleri de benziyor hem. :p Tabi bizim balıkçılar, "balık var" deyu Hawaii'yi işgal ederlerse orası kötü. İki balık yüzünden 3. Dünya Savaşı da çıkabilir. ehe... :p

Emin, kusura bakma arkadaşım, konunu talan ettik. Kendi adıma özür dilerim. Diğerleri kendi özürlerini kendileri dilesinler. :p

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Hahaha....

Bende kendi adıma özür dilerim Emin. Raporunu tarumar ettik. :D:p :rolleyes:

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Emin kardeşim, yine sana yakışır bir dönüş yapmışsın, envarterdeki yerini almıştır herhalde;) :thumb:

Hazır resim konusu açılmışken, ilk raporumda balıklar piştikten sonra, güzel yeşillikler içinde sofradaki resminide koyayımda kimse sahildeki resmini istemez herhalde:D :hungry: