Akıntının İçinde (2 de 2)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Tebrikler volkan abi şeytanın bacağını kırdın ya devamı gelir artık:thumb: bir de biz kırabilsek iyi olacakta neyse..idk makinaya üzüldüm nasıl su kaçmış okadar ben okuma flame'i yağmur altında dalga çarpa çarpa kullanıyorum daha problem çıkarmadı:thumb: penn inşallah canını sıkmaz birdahareeling

2. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM-casting 4.20 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 10000, Okuma Zeon ZN 65, Avenger 65B
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Tebrikler. İstanbul boğazında levrek çıkmasını o kadar çok isterdim ki anlatamam.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler Volkan.Zaten emindim levrekleri arka,arkaya yakalamaya başlayacağına.

Bende senin gibiyimdir.Levrekte,alabalıkta bir tane aldımmı pek asılmam gerisine,keyfini ise doyasıya çıkarırım.

Sevgiler

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bakarsan bağ olurmuş bakmazsan dağ. Değiştiriyorum atasözünü Gidersen Balık yakalarsın gitmezsen oluk:D Bu aralar hiç canım istemiyor. Geçen de dediğim gibi At-Çek arkadaşım yok. Tek başına da olmuyor. Bu hafta arabanın aküsü de bitince gömdük avı arabaya.

Tüm forumun ve tabii benim dualarım hep seninle ve At-çek ile limitler üstünde Balık alamayanlarlaydı. Sen o işi başardın. Bize de kısmet olması için dualarını esirgeme. Dahası rastgelsin kardeşim.

5. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    volkanı tutana aşkaolsun sırrı çözdün sonunda dostum daha iyileri denk gelir inşallah

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Gürkan, makinada şu an bir problem yok, bende anlamadım su o kadar nasıl kaçtı.:rolleyes: Bu izin benim için çok heyecanlı ve renkli geçti.

İnşaallah birgün, yakınlarda bir yerde, levrek çıkan bir yer keşfedersin. :)

Teşekkürler Vedat amca. Çok yaklaştığımı yazmıştın bir yerlerde. :)
    Tahmin ettiğin gibi oldu. :thumb:
    Sana da gönlünce avlar dilerim. :)

Teşekkür ederim Sinan. Av partneri dediğin gibi çok lazım. Bir partner çok iyi, 2 partner iyi, 3 partner kötü. :D
    En az bir heyecanlı, istekli, mümkünse avlakları ve işi bilen partner lazım sana. :)
    Çalışan insanların aynı zaman diliminde denk gelmesi zor.

Sana da en kısa sürede en az kiloluk bir levrek dilerim. :)
    Gönlünce rastgelsin. :)

Teşekkürler Gültekin. Sır falan çözdüğüm yok inan. Balık olunca hemen herşeye atlıyor, yalnız bazı sahteler daha şanslı veya performanlı oluyor.
    İşin tek sırrı varsa o da yılmadan uzun süreler atıp çekmek.
    Bergama'nın en iyi levrekçileri bile 6-8 saat duraklamaksızın atıp çekiyorlar.

7. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Tebrikler Volkan güzel anlatım ve balıklar için:)
    Daha güzellerine rastgele:)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Şaban abi. :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Uğraştığına değmiş abi, süper olmuş :) Süper kupayı al, daha sırada kıtalararası şampiyonası var :D bu işin sonu yok abi :D:D
    Bu hafta gitmeyi planlıyordum ama son anda benim oğlan su çiçeği çıkarınca mecburen iptal ettim av planını, inşallah yakın zamanda yine birlikte ava çıkabiliriz abi,
    Seninle çıkalım da balık yakalamasak da olur :) senin güzel yüzün hoş sohbetin yeter bana abi :)

10. vayacon

vayacon Gürel

Volkanım eline kalemine sağlık. Yeni gördüm raporu. Tebrik ederim.
    Hafta sonu tekne muhabbeti vardı. Bol bol sizi andım. Yakında davet edicem sizi de. Görüşmek üzere.

11. CEMMAKO

CEMMAKO CEM ÇELİKER

Volkan tebrik ederim
    İnan senin kadar bu avına sevindim. Senden trofe de bekliyoruz.
    inşallah bundan sonra bu avı bırakıcam gibi sözler söylemezsin.
    Çünki Sen bu levrek avı işinde bir idol oldun.

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Devam raporu da gelmiş ha ;) Haftasonu yoğunluktan girememiştim foruma, şimdi gördüm kardeşim.

Süper valla, sonunda o kadar boş gidip gelmelerin acısı çıktı işte. :thumb:
    Avlak da verimliymiş baya, birlikte gittiğimiz yer değil heralde buralar. Forumda sesi soluğu çıkmayan Mesut abi de sessiz sedasız diziyormuş meğer levrekleri. Sayende öğrenmiş olduk. :rolleyes:

Bu gaz alımı eminim çok rahatlatmıştır. Uykuların keyifli geçmeye başlamıştır. :D
    Bundan sonra çok daha rahat, dediğin gibi keyfini çıkarmak için gideceksin.
    Ve bence bundan sonra öyle gidince daha rahat yakalayacaksın. ;) Hırs yapınca daha zor oluyor sanki bu levrek işi. :eek:

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçmiş olsun.
    Bu hafta zaten soğuk hava. Çok zorlar atçek avı. Sular da çekildi bayağı. Haftaya daha iyi bence. :) Şu son cümleni eşime okutturayım evde, bakalım ne dicek :p :D
    Düşüncelerin için teşekkürler, duygular karşılıklı.
    Bi hafta sonu denk getiririz inşaallah. :)

Teşekkürler Gürel :) Bu ara sık yoklarsan yakalamaman için bir neden yok. :thumb: Yer, Yasinlerle gittiğimiz ilk yer. Yağmur sonrası mamunla daha şanslısın. ;)
    Zamanı uydurduktan sonra, zevkle gelirim tekne avına. :D
    Tekneden halen balık çıkıyormu? Bilgin varmı?

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    volkan
    levrekleri sıraya sokmuşsun.
    videoyada bayıldım,emeği geçen tüm alet ve edavatı çekmişsin.
    araba dahil.
    filmin sonunda müzik ile beraber balığın o havadaki görüntüsü adeta beni cezbetti:)
    dedim birazdan kafaya düşecek.ne de olsa ağır kaldırmışsın:)
    rastgelsin.

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi, bu hafta sonuna hava/su durumu iyi olursa bu hafta sonu deneyeceğiz artık, Alcedo sağolsun bi kaç tavsiyede bulundu aklımızda bi yer var orayı denemeyi düşünüyoruz (İzmirde olursan seni de bekleriz )

Yengeye okutman iyi mi olur kavga sebebi mi olur bilemem abi :D sonra git arkadaşlarınla takıl o zaman demesin :)

Gürel abi ile birlikte şu yapamadığımız tekne organizasyonunu da bi kaç hafta içinde gerçekleştirelim diyorum :) nasılsa sen levreğine kavuştun abi, bundan sonra illa ki at-çek olacak diye düşünmezsin, işin zevkine bakarsın :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, sağolasın. :) Ben levrek çektiğim zaman (bu rapordakini)
    sahildeki sevinci görmen lazımdı.:laughing:
    Ben bir elimi havaya kaldırmışım yumruk yaparak. İŞTE BUUUUU diye bağırmışım. Tabi farkında değilim, kahkahalar kopunca ayıldım. :):):)
    Zaten sahildekilerin %80'ini Bergamalıydı. Mesut o gün 4 tane yakaladı ama hiç birine benim yakaladığım zamandaki gibi sevinmedi.

Teşekkürler Aykut :) Evet tahmin ettiğin gibi seninle gittiğimiz yer değil buralar (nokta olarak). Bişeyler tutmak eve getirmek çok güzel ve zevkli. Hele Serhat abi tutamadı ben tuttum demek paha biçilemez. :D:D:D Evde alay konusu olmuştum. :) İtibarım kurtuldu.
    Mesut yaman bir levrekçi. Bu sıralar çok sık yoklayamıyor sanıyorum ama gidince tutmadan dönmüyor. Foruma yansımıyor doğru. :)
    Forumun eski tadı kalmadı düşüncesinde. Ayrıca yakaladıkları balıklar kilo civarlarıyla 2 kiloya kadar (benim bildiğim). 3 kilo üstü bir balık denk getirirse raporlayacaktır sanıyorum. Bu izinde Mesut'tan çok şeyler öğrendim, sağolsun.

Sahteler, slikonlar konusunda bir eksiğimiz yokta. Hangi avlak hangi durumda levrek yapar, hangi kısımda tümsek var, nerde taş var, akıntıdan nasıl faydalanılır.... gibi paha biçilemez bilgiler verdi sağolsun.
    Kimi bilgileri farkında olmadan verdi, (gözlemleyerek edindim) kimini uygulamalı gösterdi. (Levrek vurunca nasıl tasmalanır ve nasıl çekilir)

Lakin el alışkanlığı olmayınca bi yere kadar. Birde ben alışkın olmayınca 1 saat vuruş almayınca gevşiyorum. Vuruş gelince ani tepki vermek tasmalamak gerekiyor. 2 vuruş kaçırdım ki görme.:eek:

İlk kaçırdığım vuruş duvara toslamış gibi, makina durdu sarmadı. Çok kısa sürdü ama anlayamadım bile.
    2. vuruş daha bir heyecanlıydı. Bu 40 cm'liği almış aval aval atıyor etrafı izliyordum. Balık yakalamanın üzerimde bir gevşemesi olmuştu.

Balık sağdan sola doğru bir çaktı slikona, omuzum sarsıldı.:eek:
    Bu da çok kısa sürdü, iğne oturmadı.

Yakaladığım levrekse hafif ağırlık yapmış uzun bir mesafeden çektiğimden çok keyif vermişti. Vuran 2 balık ta tahminim 1,5 kilo üzeriydi sanıyorum. (vuruş güçlerine bakınca)
    Neyse işte balık tutabilmek bile yetti doğrusu. Hava da ılıkımsıydı mevsime göre, bir sağımdan balık alınıyor, bir solumdan. Esasen orada olmak bile muhteşemdi. Birde çevremdeki avcıların amatör balıkçılık anlayışları gelişkin olsa, inan keyiften eve dönmek istemeyeceğim. Tek can sıkıcı olan tarafı buydu avların.
    Umarım sana da rastgelir kardeşim. Gönlünce avların olsun. :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Atıl abi. :) Bu izin iyi denk geldi. :)
    Sende o yaşında, boş durmamışsın maaşallah. :D:D:D
    Balığı kafama düşürmeden videoya alabildik. :)
    Sana da çok daha güzelleri rastgelsin. :)

Aslında farklı bir avlakta avlanmayı her zaman sevmişimdir. Farklı yer farklı heyecanlar demek, değişiklik demek, ne de olsa bizler illa levrek tutalım diye avlanan insanlardan değiliz. :) Bu hafta sonu İzmir'deyim de eşim tek başına olacak. Salmaz beni ava artık. :) Annesi de yanında olaydı gelirdim mutlaka. :)

Tekne organizasyonuna elbet katılırım. Artık tuttuğuma göre çok elzem değil benim için atçek. :) Yeterki ortam huzurlu olsun, herkes 3-5 balık tutsun, yüzler gülsün. :D

18. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Offf Volkan abi süperrrr balık... Tebrikler raporlarını büyük bir heyecanla okuyorum devamı gelir inşallah...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Mehmet, beğendiğine sevindim sağolasın. :)
    Devamı yok maalesef. :( 9 gün müsait ve boştum esasen ama ilk gün tutunca sadece 4 kere levreğe gittim. Daha fazla tutma hedefim olsaydı sayıyı ve görselleri arttırabilirdim belki ama gerek görmedim.

Sana da gönlünce rastgelsin. :)

20. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Teşekkürler Atıl abi. Bu izin iyi denk geldi.
    Sende o yaşında, boş durmamışsın maaşallah.
    Balığı kafama düşürmeden videoya alabildik.
    Sana da çok daha güzelleri rastgelsin.

anlamadım ne var mış yaşımda
    alt tarafı 45 imdeyim:):)
    bu taş balıktan ağır olmuş.:)