Yer:İst. Kullanılan Yem:Muhtelif silikonlar ve kaşıklar Hava:Güneşli rüzgarlı Avın Hikayesi Dün akşama doğru saat 17:00 gibi ani bir karar turna avına gitmeye karar verdik.Fazlaca bir hazırlık yapmadan sadece takımları alıp aracımıza atlayıp avlağa doğru yola koyulduk. Yolda birazda trafik olunca avlağa vardığımızda güneş neredeyse batmak üzereydi hemen hızlı ve seri adımlarla göl kıyısına yaklaşıp yeni aldığım silikonu oltama takıp atçek yapmaya başladım.Daha önce birçok kez balık aldığım bu sazlık bölgede daha ikinci atışımda turna silikona yapışıverdi mücadelesinden ufakça bir turna olduğunu anladığım balığı hemen kıyıya aldım tahmin ettiğim gibi yaklaşık 30-35 cm boylarında genç bir turnaydı.Balığı fazla zedelemeden silikondan çıkarıp geldiği gibi göle iade ettim.Daha ikinci atışta gelen bu balık belkide verimli gececek bir avın habercisiydi. Bu ümitle ve heyecanla atışlarımızı bu bölgede yoğunlaştırdık fakat bu bölgede başka bir vuruş alamadık.Biraz daha ilerleyip atışlarımıza ileriki sazlık bölgelerde devam ettim tam bu sırada benden biraz daha geride biraderin bağırışını duydum sudaki şapırtılardan ve seslerden irice bir turnayla mücadele ettiğini anladım süratle yanına koştum suda gördüğüm en son şey birhayli iri bir turnanın suyun üzerine doğru şıçrayışı ve gözden kayboluşuydu. Evet son zamanlarda oltamızı ziyaret eden en büyük turnayı maalesef kaçırmıştık tahminimce silikonu tam gırtlaga kadar yutmamış çeneye giren iğneden ağzını yırtarak kendini kurtarmıştı. Bu kaçan iri turna morelleri bozsada atışlara devam ettik bir iki sert vuruşta ben aldım fakat turnalar kendini hep silikondan kurtarmayı başardı. Bölgeyi değiştirip biraz daha ilerledik bu arada güneşte battı artık bu bölgede son birkaç atış yapıp avı sonlandırmak zorundaydık.Hızlı hızlı atışlarla tüm alanı taramaya çalışıyor elimden geldiğince her bölgeye atışlar yapıyordum ve sonunda açığa doğru attığım beyaz silikona güzel bir vuruş aldım çeşitli aksiyonlarla kendini silikondan kurtarmaya çalışan balığı kısa bir mücadelenin ardından kıyıya almayı başardım.Yaklaşık 45cm boylarında limit üstü bir turnaydı neyseki bu balıkla bu kadar vuruş aldığımız bir avı balıksız kapakmaktan kurtulduk. Bu arada havada iyice kararmıştı, avımızı burada sonlandırıp evimize doğru yola koyulduk. Hepinize bol trofeli avlar dilerim sağlıcakla kalın. Göle iade edilen limit altı turna Limit altı turnaın göle iade videosu http://youtu.be/-JqRRNAGY0c Akşam kapanış turnamız