Yer:İst. Hava:Açık,çok rüzgarlı Kullanılan Yem:Little Cleo kaşık(TS,FT,CGS),turna yavrusu silikon,muhtelif rapalalar Av saati:18:00-20:00 Avın Hikayesi Uzun bir aradan sonra önceki gün gerçekleştirdiğim turna avının tadı damağımda kalınca fırsattan istifade dün akşam üzeride kısa bir turna avı daha gerçekleştirdim. Saat 17:00 gibi avlak alanımıza doğru yola koyulduk yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından nihayet avlaktaydık Hava güneşli açık olmasına ragmen yine önceki gün gibi aşırı bir rüzgar vardı. Aynı bölgelede yine kısa kısa kıyıya paralel atışlar yaparak ava başladık. İlk yarım saatlik periyotta bir iki cılız takip dışında pek birşey yoktu. Biraz ilerleyerek dün çok otluk ve sazlık diye atış yapmadığım bir bölgeye geldim. Ön tarafı uzun uzun kamışlar, kıyısı komple otluk olan, orta alanında çok az bir boşluk atış alanı olan bir yerdi burası. Mümkün olduğu kadar sazlıkların önüne doğru sarkarak yanlamasına orta boşluk bölgeye doğru turna yavrusu silikonumu salladım . Silikon suya düşer düşmez sazlık dibinden şimşek gibi bir turna fırlayarak suda bir kavis ve şapırtı yaparak silikona hamle yaptı fakat çok otluk olduğu için kapamadı. Silikonu sudan çıkararak aynı bölgeye ikinci atışı yaptım turna büyük bir şapırtıyla bu sefer silikona yapıştı. Kurtulmak için suyun içini toza dumana katsa da silikonu gırtlağına kadar öylesine yutmuştu ki kıyıya almak zor olmadı. Bu turnadan sonra bir iki cılız takip dışında pek bir hareket olmadı bizde avı sonlandırıp eve doğru yola koyulduk. Avın fotoğrafları Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com
Değerli kardeşim, resimden ava yasak bir yer olduğunu nasıl çıkardın anlayamadım ayrıca Turna avı yasağı Ocak - Nisan arasıdır, bu aylar dışında 40 cm üzeri yakaladın mı, afiyetle yiyeceksin :hungry: selamlar,
Degerli abim ben avlak yeri için söylemiştim bir yer var benzetmiş olabilirim de emin olmadıgım için sordum benim bildigim avlak isminide yazardım ama konu sahibinin izni olmadan söyleyemem. Kalın sağlıcakla. reeling