Merhabalar. Daha önceleri Birinci Parti Bayramlıklar başlığında belirttiğim gibi,edindiğim at-çek takımlarımı kullanma şansım oldu Hafta sonu komşu ilimiz Çoruma gitme gerekliliği ortaya çıkınca kafamda müthiş planlar döndürmeye başladım.Günlerden çarşambaydı ve cumartesi akşamı,iş çıkışından sonra yolculuk planlamıştım.Gece kaldığım evden ya sabah erken çıkıp yakın bir gölete gidecektim,yada dönüş yolunda yolumun üzerinde olan favori avlaklarımdan birine uğrayacaktım.Misafir olacağım ev her nekadar kardeşimin evi olsada sabahın seherinde evden çıkıp gitmek çok aklıma yatmıyordu. Kafamda böyle planlar kurarken zırrrrr teflonum çaldı arayan amcaoğlu, -sinan merhaba -merhaba abi -nevar ne yok -iyidir abi -sinan hafta sonu sizi otaraflara doğru gelmeyi planlıyoruz. -Tabi abi buyurun gelin, İşLer sarpa sarıyordu,bütün planlar bozuldu,şimdi amca oğlunun gelişine göre plan yapacaktık.Günlerden Cuma amcaoğlu Amasyaya damladı.Biraz hoşbeşten sonra -Sinan biz aynı dönem mezunları anlaştık (15 yıl önce mezun olmuş sınıf öğretmenliği öğrencileri) 7-8 aile burada buluşup eski günleri yadetmek niyetindeyiz bilmem ne otelinden de şu kadar kişilik rezervasyon yapıldı gecede orda kalacağız,dediğinde balık için kurduğum planın tekrar işleyeceği kanaati oluşmaya başladı Uzun etmeyelim.cumartesi iş çıkışı ver elini çorum,tabi içişleri yanımda.birinci derece bir yakınımın yanında refakatçi olarak kalmak üzere çoruma gidiyoruz. Gece oldu yattık sabah oldu kalktık,kahvaltı,öğle yemeği,çay,sohbet derken Pazar günü saati 14:00 ettik Ev sahiplerinden ve içişlerinden müsaade isteyip atladım atılgana, 45 dakika sonra avlağıma varmıştım.Atçek takımımı hazırlayıp başladım at çeke,küçük molalar vererek saa18:00 kadar atçek sonucu livara sadece 25 cm civarında 1 adet kasna koyabilmiştim.Bu 3 saatlik zaman zarfında elimde ne kadar kaşık varsa,ne kadar sahte varsa hepsini denemiş sadece el yapımı sahtem ile bir kasna alabilmiştim.Ağaçların arasına gizlenip baktığımda neredeyse sırt yüzgeci suyun dışında kalacak şekilde süzülen 40-50 cm lik sazanlar,suyun içinde bir oyana bir bu yana cirit atan kasnalar,ve sürüler halinde gecen parmak kadar levrekler,beni heyecanlandırsa da,aralarına attığım sahtelere kasnalar ufak alakalar gösterip yine kafalarına göre takılıyorlardı.Ümitler tükenmişti derken,aklıma yemli avlanmak geldi,Şamandıralı gezer takım vardı ama yem yoktu,apar topar en yakın çeşmenin altından biraz solucan çıkartıp yemli avlanmak istedim.Onada ilgi gösteren olmadı. Saat 18:45 olmuştu, ve livarda halen bir adet kasna canlı bir şekilde duruyordu,tekrar atçeke başladım ufak bir aksiyon oldu sonra hafif bir yüklenme akabinde 25 cm civarında bir kasna aglia nın ucunda süzülüyordu ve yakışıklı kıyıda. Akabinde her atışımda mutlaka kaşığın peşinde aksiyon oluyordu,kimi yarı yolda kurtuluyor,kimi sadece takip ediyordu. Saat akşamın sekizine yaklaşıyordu livardaki balık sayısı henüz 2 idi devam eden atışlar sonra livardaki kasna sayım en küçüğü 23-en büyüğü 28 cm olmak üzere 6 adet olmuştu, 20:30 a doğru kaşığım levrek akınına uğradı hiç boylarına bakmadan kaşığa yapışıyorlardı, Avlarımdan ve avlağımdan kareler
O kadar hengamenin arasında fırsat bulup balığa gidebilmen ne güzel.Avda epey efor sarfetmene rağmen değmiş doğrusu,güzel balıklar yakalamışsın,kutlarım...reeling