Akvaryum balığı yeminden yem ve yemleme

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında akıncı13 tarafından paylaşıldı.

1. akıncı13

akıncı13 ali

Favori Kamış:
    DIAMOND 240
    En İyi Avı:
    2,4kg pullu sazan
    yemlemede akvaryum balığı yemlerinden kullansak yada direk yeme karıştırsak işe yarar mı,hani protein açısındanda zengin ya onlar
    ne dersiniz? :) :):)

Son düzenleme: 7 Mart 2011
  2. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    hamsi kullan. her tarafı protein.

3. konevii

konevii veysel

Bir zamandır bende aynısını düşünüyorum. bu sezon deneyeceğim. forumlarda bir arkadaş kaplumbağasının artan yemlerini kullandığını ve iyi sonuç aldığını söylemişti. Akvaryum yemlerinden kokusu keskin olanlar vardır. zaten daha kaliteli ve besleyici olduğunu gösterir. Ben işe yarayacağını düşünüyorum.
    Bereketli avlar..

4. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    bu yemleri suda eriterek hamur içersine karıstırabiliriz. Sazan hamuru içersine karıstırmıstım daha önce. Bizim burada israil sazanı cok. Onlarda her zamankinden daha kısa sürede cokca israil sazanı yakalamıstım. nasip tabi ama keskin kokulu olanlarının balık çekiciliği olabilir.

5. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Et ile yapılmış akvaryum yemleri var.Mesela benim astrnotlara verdiğim yem kurutulmus alabalık eti diye biliyorum.Belki faydası olabilir

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Muhtemelen tatli su akvaryumu ve tatli su avlaklarindan bahsediyorsunuz.
    Bnde ornek vereyim.Benim babam da yeni yeni kullanmaya basladi bu yontemi Turkiyede.Sazan cin hazirladigi hamurun icerisine hazir satilan solusyonlardan (gerci onunki Almanyadan gelmis),akvaryum yeminden , bazende boili karistiriyor.Verimlide olmus hani.
    Rastgele...

7. bekir arslan

bekir arslan bekir arslan

En İyi Avı:
    aynalı sazan 8 kg
    arkadaşlar tatlı ve tuzlusuda birçok balığın avına gittim. fakat 15 senedir sazan avcılığı yapıyorum ve galiba ömrüm boyunca bu balıktan vazgeçmeyeceğim. çünkü dünyada sazandan başka hiç bir balık için yıllarca yem konusu tartışılmamıştır. tüm sazan avı sevenler 20 kg lik sazanda yakalasalar 1 ton sazanda yakalasalar hep farklı yem seçenekleri ararlar.

bu bu işin zevki olsa gerek herkesin bir yem favorisi vardır. kimi boncukla kimi kücük balıkla kimi solucanla kimi küspe ile kimi mısır ile.

ama denemelerde edindiğim tecrübeye göre sazan sudaki ısı değişikliği yada başka etkenlerden olabilir sürekli yem değiştirir. yani bugün mısırla tuttuğunuz sazanı yarın mısırla tutamayabilirsiniz.. o yüzden çantanızda yem çeşiti olmalıdır.

bide buna emin olun denenmiştir.fazla keskin kokular kullanmayın sazanı bırakın bölgeye çekmeyi bölgeden uzaklaştırırsınız.

akvaryum balığı yeminden çok verim alamazsınız yemlemede zaten kullanamazsınız fakat boili yapımında olabilir. kardeşim denemişti diğer kendi karışımım daha fazla iş yapmıştı.

saygılarımla.

8. akıncı13

akıncı13 ali

Favori Kamış:
    DIAMOND 240
    En İyi Avı:
    2,4kg pullu sazan
    o yemlerin bazılarında kurtcuk kullanılıyor,hazır toz halindeyken sazan yemi ne karıştırsak iş görür değil mi?