Akvaryum bölmü....

Konu, 'Genel Konular' kısmında SüperAcemi tarafından paylaşıldı.

  1. SüperAcemi

    SüperAcemi

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Palyaço Balığı

    Birazda tuzlu su canlılarından bahsedelim.Akvaryumda bakılması en kolay deniz canlısıdır.

    Yaşama Alanı: Batı Pasifik. Anemon balığı olarak da geçer, bazı tür anemonlara konakçılık yapar. Pasifik Carpet Anemonu tercihi olacaktır.

    Beslenme : Kuru yemi kabul eder. Canlı yem ihmal edilmemelidir.

    Davranış : Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

    Üreme: Üremeyi sağlamak için 2 adet yavru balık almak uygun olacaktır. Bu türün yavrularının tamamı erkektir, akvaryumda dominant balık gelişip dişi olur. Kalan balıklardan biri aktif erkek diğerleri ise pasif erkek olarak kalır. Erkek dişiye göre daha küçük kalır. Anemonlar üremede önemli rol oynar ancak Anemon olması şart değildir, güvenli gördükleri başka yerlere de yumurtlayabilirler.

    Tuzluluk: 1.023

    Sıcaklık: 25 - 28 ºC

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm

    pH: 8.2 - 8.5

    Çok sempatik ve hareketli balıklardır. Çizgi film kahramanı Nemo ile ünlerine ün katmışlardır. Dayanıklı olması sebebiyle deniz akvaryumuna yeni başlayacaklar için de uygun bir balıktır. Akvaryuma çabuk adapte olur.


    [​IMG]
     
  2. SüperAcemi

    SüperAcemi

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Değişik bir Tür Vatoz Ağızlı Çöpçü

    Habitatı ve Anavatanı: Güneydoğu Asya

    Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.

    Davranış Biçimi: Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

    Yüzme Seviyesi: Dip

    Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı konusunda çok az şey bilinir.

    Üreme: Akvaryumda ürediği görülmemiştir. Güneydoğu Asya'da büyük çiftliklerde üretilir.

    Sıcaklık: 26 °C

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 28 cm

    En Az Akvaryum Hacmi: 200lt

    Su Sertliği: Orta Sertlikte

    pH: 7.3

    Zorluk Seviyesi: 2
    ( alıntıdır )

    [​IMG]
     
  3. SüperAcemi

    SüperAcemi

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Yeni akvaryum kurarken......

    Akvaryum kuracaksanız kesinlikle önceden iyi bir planlama yapmalısınız. Eğer bu tür planlama, programlama yapmazsanız; kurduğunuz akvaryum, amacına ulaşmaz, aldığınız canlılar rahat edemez, en önemlisi akvaryumunuz kesinlikle uzun süreli olmaz.

    Bunları yaşamak istemeyenler besleyeceği balığı önceden seçmelidir ve kuracağı akvaryumu ona göre dizayn etmelidir. Karma akvaryum genelde acemilerin seçimidir ve aslında en profesyonellik gerektiren akvaryum çeşididir.

    Takdir edersiniz ki, balıklarda hayvandır ve avlanma içgüdüleri vardır. Balıkların hepside etçildir. Yani otçul denen balıklar ne kadar otçul olabilir ki, hepsi karides, solucan yer. Ama diğer balıklara saldırma olayı daha avcılara özgüdür.

    Bir göleti düşünün ve küçük olsun ayrıca bitkilendirilmemiş olsun. Yani herşey apaçık ortada... O gölete Turna, Yayın, Sazan, Kefal, Piranha, Güneş Balığı, Sis Balığı, Bekir, Kızılkanat, Alabalık atalım. Ooo sen neyaptın diyenleri duyar gibiyim.

    Bu gölette tabii ki vahşet olur. Turnalar, Yayınlar, Piranhalar, Alabalıklar ziyafet çeker. Hatta büyük Yayınlar;Turnaları Alabalıkları vs. onlarıda yer. turnalar küçük alabalıklarıda yer. Yani herkes birbirini yer. Hele bu avcıların dışında olan Sazan vs. direk göletim yemi niteliğinde ortada dolaşırlar.

    Anlatmak istediğim karma akvaryuma onu koyayım buda güzel, aa bunun rengi ne güzelmiş bunuda koyayım derseniz; o balıklara eziyet edersiniz. Ben özellikle çok karışık akvaryumu tavsiye etmem ve kolay kolay kurmam.

    Neden kolay kolay dedim? Kurarım ama açıkcası mütevaziliğe gerek yok, ben bu işi bilirim o yüzden kurarım ama acemiler kurmamalıdır. Ayrıca hep Tetra türü koyarsanız, o karma olmuş olmaz. Ben örneğin Tetraların anına birkaç iyi cins çikliti besleyebilirim. Hiçte sorun çıkmadı hepside mutluydu. Ama çok araştırma lazım. Yani aynı tip balıkların karması olabilir.

    Mesela bir gölde hep Sazan türü olsa bir sorun çıkmaz. İsrail sazanı hariç...:) Şimdi gelelim akvaryuma; balığımızı seçtik ve benim en sevdiğim tip olan Tetra bakacağız akvaryumumuzda...

    3-4 tür balığı seçtik. Şimdi sayı önemli... Örneğin Tetralar sürü balığıdır ve akvaryuma 2 tane 1 tane alınmaz en az 6-8 arası olmalıdır. 10-20 olsa daha iyi olur.Ayrıca dişi ekek sayısı oranlı olmalıdır. 3 dişi bir erkek uygundur. Farklılıklar olabilir. Toplamda 20 balık aldık. O balıklar akvaryumda tıkış tıkış olmamalıdır.

    Litre hesabı yapılmalı ve onlar için düzgün ve geniş bir yaşama alanı kurulmalıdır. Bitkilendirme ve balıkların doğal ortamı için taşlar kumlar konulmalıdır. Ama her balıkta bitkyi sevmez. Balık hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahbi olmayalım.

    Evet Tetralar bitkiyi sever, mağaraları sever. Saklanma ihtiyaçları vardır. Yumurtalarını savunurlar. Doğal ortam hazırlanmalıdır onlara...

    Su sertliği ve sıcaklığı balıklara uygun olmalıdır.

    Bunlarla birlikte su nasıl hazırlanır? Çeşme suyu bir kapta 2-3 gün dinlendirilmelidir. Ardından çeşitli kimyasallarla su hazırlanmalı akvaryuma konmalıdır.Ardından diğer materyaller ve bitkiler konulmalıdır. Daha sonra 5-6 gün hava motoru ve filtre boş çalışmalıdır. Daha sonra balıklar tek tip halinde önce poşetleriyle suyun yüzeyinde 10-12 dakika bekletilerek konmalıdır. Her tip balık 1 gün arayla salınsa daha doğru olur. Balıklara doğru yem kullanmalıdır. Çok canlı yem akvaryumu çabuk kirletir. Akvaryumu tam temizlemek doğru olmaz. 2 haftada bir dipten 5te 1 oranında su çekmek ve yerine taze su koymak temizlik için idealdir. Tabii konan suyla mevcut suyun ısısı aynı olmalıdır. Ardından balıklarınızı seyre dalın.
     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2007
  4. SüperAcemi

    SüperAcemi

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Güzel bir deniz canlısı ....

    Arusetta asfur (Asfur Angel)

    Latince Adı: Arusetta asfur

    Habitatı: Hint Pasifiki, Kızıldeniz, Avusturalya.

    Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.

    Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

    Kendi Türlerine Davranışı: Diğer meleklere karşı saldırgandır.

    Işık: Normal

    Tuzluluk: 1.021 - 1.023

    Sıcaklık: 25 - 27 ºC

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

    Reef Uyumu: Uyumsuz

    pH: 8.1 - 8.3

    Genel Yorum: Asfur angel Kızıl denizden gelmiştir ve bazen Arap Meleği olarak adlandırılır. Asfur dayanıklı bir balıktır ve iyi beslenir. Kendi türüyle ve aynı boydaki diğer melek balığı türleriyle nadiren anlaşabilir.


    [​IMG]