Başka konu açmak istemiyorum o yüzden direk buraya yazmayı düşündüm, Sizlerin yadımlarına ihtiyacım var, moli'mi yavruluğa aldım sizde doğru bi karar mı vermişim ? Hamile ise sizce nezaman doğurur bu konuda tecrübeleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim, eğer doğurmayacaksa hayvana boşu boşuna orada eziyet etmeyeyim. Saygılarımla
Erkin hocam yandan değil yukarıdan bir resim eklerseniz daha belli olur.. bunlardan çok besledim sık sık yavrularlar.. 30 40günde bir..
Valla Hakan hocam, 20 gün önce hamile diye aldım petshoptan, ama hala doğurmadı. en büyük doğum belirtilerinden biri, balığın karnında siyahlaşma olması diye okudum birçok yerde, ki bunda da var ama emin değilim hala, Buyrun buda üstten fotolar...
gebe gibi ama bir kaç gün sonra kesin belli olur.. her gün takip edin yukarıdan bakarak, yana şişme çoğalıyorsa gebedir.. ve resimdeki bölge karardıkça doğum yaklaşır.. örneğin alt resimdeki balığı ben ayırırdım doğumu yakın.. sizinkinin daha süresi var salın gezsin.. bunlar canlı doğurur yumurta döküp kuluçka yapmazlar, doğum sırasında anne kuyruğunu titrer gibi hafif sallar, yavrular, başları kuyruklarına yapışık gibi u şeklinlde düşerler, 5 10saniye sonra yüzmeye başlarlar çok güzel görüntüdür ortalama 30 40 adet yavru yapabilir sivrisinek gibi uçuşup dururlar vaybe.. akvaryuma başladığım günler geldi aklıma akvaryum.com da moderatörlük bile yapmıştım 2006da
Ne iyi ettinizde yazdınız, hayvan işkence çekecekti orada, benim acele etmemin sebebi yaklaşık 3 hafta önce hamile olarak almıştım bu prensesimi, karnı bi inip bi şişiyordu (sanırım kabızlıktan) ama 2 gündür karnında sizinde göstermiş olduğunuz gibi karartıyı farkedince telaş yaptım, özellikle bu sabah kalktığımda iki erkek bunun peşini bırakmıyordu, dişi moliler doğurmadan hemen önce erkekleri baştan çıkaran bir koku salarlarmış, o aklıma geldi ve hemen ayırdım.. Ayırdıktan sonra biraz korktu ama onu yem vererek bayağı bi sakinleştirdim ve yerinden memnun hale geldi ama sizinde tecrübelerinize dayanarak geri saldım, bakalım gün be gün takipteyim ne olacak diye bekliyorum... Sizi haberdar ederim bu konuyla ilgili çok teşekkürler yardımınız için
Su sıcaklığına çok önem verin, mantar, beyaz benek gibi hastalıkların, en önemli sebebi ısı düşmesi ve yükselmesi, mümkün olduğunda sabit derecede tutun su sıcaklığı 24 derece isteniyorsa 18e düşüp 30a yükselmesin..
Oh, oh, hadi gözün aydın; torunlar geliyor. Konusunda uzman doktorumuz da iş başında. Kalorifer ayarlarıda yapılmış.:thumb: :thumb: Sezeryan mı ? Normal mi ?hihi hihi Şimdiden o tatlı heyecanı yaşamaya başlamışsınız. :thumb: :thumb:
Abi bence sen o balığı yavruluktan çıkar çünkü erken koyulunca setres yapıp ölüyorlar .. Küçük bir tankın varsa ona koy ..
Hemde nasıl, heyecanla bekliyorum ilk yavrularım olacağı ve moly'ler gece doğurduğu için gece uykusuzluğuna alıştırıyorum kendimi ayrıca serzercik, gerekmediği sürece yasak değil mi Egecim ayırdım demiştim ama ben sen benim yazıları tamamen okumuyorsun galiba
pangasiusları ne yaptın sen ) Moli hamile değil...moliler ısı değişimine anında tepki verir,dirençlerini artırman için biraz tuz atman yerinde olur.. Bu arada hepsini ver sp yap bence..hem zor değil hem çok zevkli..canlı doğurana girdinmi bitkisi var,co2 si var iş değişiyor,malawiler öyle değil iki tane kaya bi kırık testi attınmı arkana bakma bir daha
-Pangasiusları geri vereli çok oldu. -Moli'nin hamile olmadığına nasıl kanaat getirdiniz ? -Zaten daha önce yazdığım gibi tuzu, her su değişiminde kullanıyorum -Amacım biraz uğraş birazda zevk o yüzden yakın zamanda ana tankı bitki ile doldurmaya çalışacağım.. Ayrıca, yeni dış filtre aldım Aqua pro 800, hem iç hem dış filtrenin çalışmasının bir mahsuru olurmu ?. Dış filtrenin şelale sistemini taktıktan sonra hava motorundan gelecek az da olsa oksijene gerek var mı ? yani boşa elektrik harcamamak için soruyorum
Molinin şu anki durumunu tabiki bilemem ama çektiğiniz resimlerde hamile gözükmüyor..Dış filtre olunca iç filtreye gerek yok..şelale aparatı takıp suyu yüzeyden yada yüzeyden 3-4 mm yukarıdan versen hava motoruna da gerek yok..Akvaryumu bitki ile doldurucam demişsin,bunun için önce co2 sistemi kurman lazım yoksa akvaryumcuda gördüğün o camdan fışkıran bitkiler 4-5 gün sonra sararıp yapraklarından kopmaya başlar bir ay geçmedende hepsini söküp atarsın..co2 sistemleri hazır satıldığı gibi evde yapılan sistemlerlede gayet güzel işleyebilir..ben mayalı tip co2 tüpü yapmanı öneririm,netten biraz araştır kafana takılan nokta olursa yine burda sorarsın..bitki olarak başlangıçta elodea,anubias,çınar,limon..bunlarla başla,kolay gelsin..
Tavsiyeniz için teşekkürler, birde başımıza co2 çıktı desenize Şuan farkettim, fotoğraflarda gerçekten çok şişman çıkmamış, şuan karnı patlayacak gibi duruyor. fotolar 3 gün öncesine ait. fotoğraflar yanıltıcı galiba..
co2 sistemleri gözünüzü korkutmasın,hobiye gönül veren çoğu insan bugün kendi co2 tüpünü kendi yapıyor..Biz nasıl oksijen olmadan yaşayamazsak bitkilerde co2 olmadan yaşayamazlar,bitkili tank istiyorsanız sizde yapıcaksınız http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=1504
Valla Furkan hocam, siz söyledikten sonra çok araştırmıştım, hatta verdiğiniz link koyu çıktı (daha önce baktığımı gösteriyor ) sistemi hazırlamasını falan herşeyi anladımda, filtre falan takılıyormuş, onu hiç anlamadım çözemedim... bana HQ bi video lazım , ingilizce olur farketmez
filtre diye okuduğunuz şey difüzör olmasın? karbondioksitin suda daha iyi çözülebilmesi ve böylece bitkinin daha fazla faydalanabilmesini sağlayan aparat...O daha kolay onuda kendiniz çok rahat yapabilirsiniz,forumlarda oldukça kaynak var bu konuda da..takıldığın yer olursa konuşuruz yine
Sarı Prensesler için videoda "en uysal ciklet türü ve karışık akvaryumlar için oldukça uygundur" diyor: http://www.uzmantv.com/sari-prenses-nasil-bir-sus-baligidir Moly'lerimin yanına atsam bir sıkıntı olurmu, daha yavruyken ?
Olur Mollylerle başlar meleklerin en sonda japonların kuyruklarını yiyerek sonrada yemlerine saldırarak onları öldürür en sonda yer çöpçüsü (corydorasa )kafa darbeleri ile öldürür Ben yaşadığım için biliyorum