sp'leri yavruyken mi aldın yoksa büyük halde mi attın ? biraz araştırma yaptım, yıllarını akvaryuma vermiş birkaç kişi yıllardır sp,moli ve kılıçkuyruk baktım hiç bir sorun yaşamadım demişler... kesin birşey olmaz olamaz diyede uyarmışlar milleti. bilemiyorum artık çok istiyorum ciklet ama yapacak birşey de yok
eyvallah en uysal malawi sp dir ama moliyle aynı tankda beslenicek kadarda değil yani Hem moli ne yaa, ver gitsin onları bak hazır canında sp yapmak istiyorken ver kurtul derim..
Prensesler sanırım orada birşey yapıyor ve molileri yaklaştırmıyorlar... Buradaki olay nedir ? http://www.youtube.com/watch?v=omexF_GgmjY
1.40 da çiftleşme başlıyor sonrasını izlemedim..Sp ler böyle çiftleşir görmediniz mi hiç Çftleşme olmasa bile,akvaryumcu sp lerin sevdiği ortamı sağlamış onlara..Nedir o? bir kaç kaya,ufak bir mağaracık,iki üç mango kökü üzerine java moss,kırık bir testi parçası..sp ler böyle yerleri sahiplenir ve kendi cinslerini bile sokmazlar..Burada hep sahiplenme olgusu hemde çiftleşme var,moli bir nevi intihar ediyor muhtemelen o gece işini bitirmişlerdirhihi
Görünüşe göre o moly'ler uzun zamandır orada çiftleşme durumlarını bilmiyordum.. Molilerin durumu ne oldu diye soru sordum bakalım ne diyecek çok merak ettim
eğer yavru iken o tanka girdilerse birşey olmamış olabilirde ben biraz şaka maksatlı yazdım son cümlemi Ama şunu unutmayın balığın tabiatında böyle bir yaşam populasyonu yok bu tip tanklarda sonuç %80-90 hep aynıdır..kalanlar istisnadır..
Ben yavru elde ettim yaklaşık 100 tane 20 si erişkin oldu dağıttım 6 tane kaldılar işte o 6 lı 150 lt akvaryumda mollylere rahat vermediler hemde yavruyken büyüttüm..
Öncelikle herkese iyi forumlar. Resimlerde görmüş olduğunuz gibi bu renkten kurtulmak istiyorum. (Not: Renk fotolarda göründüğü gibidir, fakat bulanıklık fotoğraflarda göründüğü gibi değildir. çok az bir bulanıklık var, flash yüzünden bukadar bulanık çıkmış) Durumu kısaca şöyle açıklayayım: Yaklaşık 10 gün önce, gece 2 gibi Japonum için deneme maksatlı alabalık yemi attım, şu siyah olanlardan, elimden fazla kaçtı ve gece geç olduğu için dip çekimi yapamadım ses çıkar diye ayrıca moly'lerede güvendim onlarda yer diye ama hiç yemediler ve 1-2 dakikaya su aşırı bulandı,10-15 dakikaya Japon hepsini bitirdi ama çok geç olmuştu su bulanmaya başlamıştı bile... sabah kalktım bu renk yoktu ama bulanıklık hat safadaydı... 100 litrelik akvaryumum için Sobo 900L/S'lik iç filtre kullanıyordum, daha sonra bu iş böyle olmayacak dedim ve gidip AQUA PRO 800 dış filtre aldım, 150-200 litrelik akvaryumlar için yeterli olacağını düşündüm ve aldığım akvaryumcu arkadaş ile güzelcene içini doldurduk ve iç filtreyide temizledikten sonra ikisini beraber kullanmaya başladım, sudaki bulanıklığı 2-3 günde aldı, ama yerine ortada hiç olmayan bu sarartı geldi ve gerçekten çok kötü görünüyor. bunun için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. Akvaryumumdaki balıklar 6 melek 6 Moly 1 Japon 1 Çöpçü 1 Vatoz Toplam: 15
Hocam siz az çok forumları okuyan inceleyen bir insansınız,alabalık yemi nereden çıktı Allah aşkına???? Japonlara bakmayın onlara kahvaltıdan kalanları atsanız onları bile yerler,ya diğerleri??? O tanka o kadar balık çok,hayvanlara eziyet ediyorsunuz.. Daha öncede yazmıştım mümkünse tek tür yapın.. Dış filtreniz o tankı hallaç pamuğu gibi atar ayrıca bir iç filtreye gerek yok.. Dış filtre akvaryumu fizyolojik ve biyolojik olarak arıtır ancak suyun rengini düzeltmez.. Resimlerden gözüken şu an suda nitrat patlaması var bununda ilacı su rengi düzelene dek gün aşırı %50 dip çekimi yapın... Sağlıklı bir tankın kapağını açtığınızda yağmurdan sonraki toprak kokusuna çok yakın bir koku duyulur buda bir püf noktası aklınızda bulunsun..
Japonlar için alabalık yeminin çok faydalı olduğunu okumuştum, ki buradaki sorun yem değil yemin miktarı ve elimin ayarsızlığı oldu o konuda haklısınız. Dediğiniz gibi bayağı bi araştırdım hatta sirkülasyon noktası hakkında birçok deneme yaptım, o kabarcıklar sadece orada var ve akvaryumun ön kısmında hiç akıntı yok, sadece arka tarafında, ayrıca o bahsettiğiniz yağmur kokusu aynen var hatta validem bile "yağmur sonrası toprak kokusu gibi" diye hoşuna gitmişti.. Ayrıca eleştirinize anlıyorum ama 100 litrelik bir akvaryuma 15'tane balık fazla ise bizim bayağı havuz kurmamız lazım Akvaryuma atacağımız balık sayısı ile ilgili bir çok akvarist şöyle bir hesaplama yapmamız gerektiğini yazmış çizmiş Balığın büyüklüğü kadar litre hesabı yani Melek ve molylerimi 7'şer cm den hesaplarsam: (ki fazla fazla yazıyorum 5-6 cm'lik 3-4 tane Molim var) 10-11 cm'de japon dersek 1cm balık için 1 litre su olarak hesaplarsak 12 x 7= 84 10 x 1= 10 yani benim 94 litre suya ihtiyacım var. çöpçü ve vatoz'uda eklersek 100'e denk geliyor, ki akvaryumum 110 litre , tam doldurduğumda 122 litre oluyor. Balıklarla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, daha önce dediğinizde haklısınız 25 tane balık vardı ve ben sizin tavsiyenizi dinleyerek 10'tanesini geri verdim. şuan 15'balık var Bu renk 7-8 gündür var nitrat patlaması olsaydı balıklarım ölmezmiydi ? Okuduğum kadarı ile nitrat patlaması, balıkları 1 ila 3 gün içinde teker teker öldürüyor.
iyi diyorsun hoş diyorsunda nereye boşaltacağım, Birşey söyleniyor ama sonucu hiç düşünülmüyor,, 15 tane balığı geri verdim akvaryumcuya, içlerinde 4 tane black tetra vardı. adam 3'ünü yavru cikletlerin yanına koymuş 1 tanesi canlı doğuranların yanına... Tetraların 1 tanesi sizlere ömür 2 tanesininde kuyruklarında bir gram eser kalmamış, hayvanlar karambole yüzüyorlar, çevremde bukadar cani adam varken nasıl vereyim ? 4 tane moly hamile iken nasıl vereyim ? Bu gün resmen kanım çekildi o görüntüyü görünce... bu adama ne anlatacaksın ? böyle yapcağını bilseydim geri verirmiydim, zaten boluda 5 tane petshop var, 3 tanesinin akvaryumlarında bakteri bile yaşamaz, 1 tanesi ile "bana pahalı mal sattın kazınladın " diye kapıştım, 1 taneside cani çıktı, ben ne yapayım... ? İmkanım olsa güvenebileceğim birileri olsa niye vermeyeyim ? ne yapayım gözüm gibi baktığım hayvanların kafalarına vurup saksıyamı gömeyim...
Haklısın abi .. Ben çevrende güvenilir,tanıdık akvaryumucular vardır diye düşündüm .. Böyle akvaryumcular izmirdede çok lepistese molly diyen cichlidlerle tetraları aynı akvaryumda satanda çok gördüm cyrr Anladığım kadarıyla şuan akvaryumda sadece çöpçü,vatoz ve 4 molly kaldı değil mi ?
Daha önce 30'tane falan vardı.. şuan: 6 melek 6 Moly 1 Japon 1 Çöpçü 1 Vatoz Toplam: 15 Bu kadar kaldı. bu gün %50 su değişimi yapacağım, dün sabahtan suları hazırladım bekletiyorum, bu akşama yaparım artık değişimi.
Güvenilir bir akvaryumcu bulana kadar başka balık alma ilk hedefin japon ve melekleri çıkartmak olsun sonra istediğin türden '' canlı doğuran alabilirsin ''
Arkadaşımdan birtane sarı prenses aldım ve akvaryuma attım, akvaryuma melek moly ve japon vardı, sp'nin boyu 9-10 cm kadardı. 3 gün kaldı, Molilerden çok korktu fakan melekleri rahatsız ediyordu, 3 gün boyunca günde 4-5 saat kontrol ettim ve daha sonra geri verdim. Sonuç olarak molilerle sıkıntı yaşamadı fakat melekleri canından bezdirdi, büyük olduğu için melekleri yakalayıp zarar vermedi ama molilerden köşe bucak kaçtı.Melekler strese girmesinler diye arkadaşa geri iade ettim. Molilerden aşırı derece korkması dikkatimi çekti. Ama dediğin gibi meleklerin ve sp'lerin olduğu bir tankta canlı doğuranların doğal olarak üremesi imkansız. hooked
0-10 cmlik bir sp'nin mollylerden korkmasına şaştım valla .. Sayıca fazlalar diye olabilir belki.Eğer akvaryumunuzda şuan sırf Canlı doğuran varsa bol bol canlı doğuran alın ama sadece canlı doğuran .. Tavsiyem plati ve kılıçkuyruk almanız çok güzel melez yavruları oluyor .. Balon mollylerde güzeldir
Sizinle ilginç bir olayı paylaşmak istiyorum. İlk bakışta sadistçe gelebilir ama, gittiğim akvaryumcuda, 2 hafta önce toptancının getirdiği cikletlerin arasına bir tane moly karıştırmış ve bu gün gittiğimde ben farkettim, dükkan sahibiyle şaşkınlık içinde inceledik, hayvanda ne bir hırpalanma nede kuyruğunda yenme vardı, halinden de gayet memnundu çok şaşırdık, acaba siyah olduğu için mi dokunmadılar ve başka bir şaşırtıcı durumsa cikletlerin 8-15 cm arasında birçok tür olup bukadar küçük moli'ye zarar vermemesiydi.. bende 1-1.5 saat kadar izledim, hayvan gerçekten hayatından memnun Bunlarda fotoları :
Bu sarartı artık başa bela oldu ve bütün yemlerimi alıp birkaç avkaryumcuya gittim acaba yemlerden mi diye. birtanesi aşağıda kullandığım seranın bu yemi için "cikletler için atıyordum bu yemi ve bir süre sonra ağır ağır sararmaya başladı daha sonra farkettim bu yem yüzünden olduğunu" falan dedi, sizcede sorun fotoğrafda en soldaki yem olabilir mi ?
Hayır olamaz bende kullandım o yemden o yem klasik cichlid yemidir .. en sağdaki ve ortadaki bozmuştur büyük ihtimalle ..