Akvaryumcular Buraya

Konu, 'Genel Konular' kısmında achilleus52 tarafından paylaşıldı.

1. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Dün farkettim, yukarıdaki fotoda en soldaki yemi kullanmaya başladığımdan beri sarartı olmaya başladı belki başka bir etken vardır, daha önce tetra min kullanıyordum, balıklar büyüyünce doymadıklarını düşündüm ve o yemi kullanmaya başladım, diğerlerini kullanmadım zaten, ki fotoğraf temsili. suyu bozduğunu düşündündüğüm ve kullandığım yem en soldaki kızıl yem... akvaryumcuda cikletlere kullandıktan sonra sarartı olduğunu söyleyince ki benim tarif ettiğim sarartının aynısını söyleyince biraz pipiriklendim, o yemden kullanmayı kestim, karides ve tetramin kullanmaya başladım, ve gün aşırı %20 su değişimi yapmaya karar verdim, bakalım ne olacak...

2. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    ben sana demiştim abi en soldaki bozar diye haklı çıkmak çok güzel bir duyguymuş :D :D :D :D :D :D :D ..Umaarım düzelir ..

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Ege'cim sen "en sağdaki ve ortadaki bozmuştur" demiştin ama :) :) :)

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Hadi yaa :( Yalnış demişim .. :)

5. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    en soldaki yem tetra discus gibi gözüküyor,oldukça kaliteli besleyici bir yemdir..çok uzun zamandır bende kullanıyorum ama su renginde hiçbir zaman sararma vs. yapmaz..O zaman ya kovadan açık yem alıyorsunuz arasına başka bir şeyler de atılıyor ya da suyu bozan başka birşey var..

6. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    o fotoğraf temsili, aynı ona benzer yem kullanıyorum(en soldakini) ...

7. muratanvatar

muratanvatar murat

merhaba arkadaşım akvaryumunu beğendim. bence sen bir an evel tetralardan kurtul derim ben sana

8. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Ve sonunda Malawi'ye geçiş yaptım, ne şanstır ki balıkları isteyen ve malawilerini takas eden bir arkadaşa rastladım, balıkların bir kısmını iyi bir akvaryumcuya sattım bir kısmını arkadaşa verdim

Sizlere bir sorum olacak: takas ettiğim arkadaş, sp'leri yavruyken aynı boy halinde almış ama 2 tanesi 8-10 cm kadar olmuş, 2 tanesi 5-7 cm civarı, 2 tanesi ise 4 cm civarında kalmış, bu küçüklerin yanık kaldığına ve birdaha büyüyemeyeceğine mi işarettir ?
    Ayrıca hayvanlar çok stresli 2 gün oldu hala korkuyorlar. dizaynı bu gün itibarı ile videodakinden çok çok değiştirdim, daha çok mağara ve girip çıkabilecekleri taştan kavuklar yaptım, sizce alışırlarmı ?

110 L
    6 sp (şeritsiz)
    2 Yunus

http://www.youtube.com/watch?v=NIkAQSbE9Ss

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Erkin alışırlar tabiki ama stres tavsiyem için bu değişiklikleri gece karanlığında ışığı açmadan veya sadece senin göreceğin kadar ışık altında yap.. Aslında en güzeli balıklar olmadan dekoru yapmak tabiki. Yem yiyorlarmı şuan? mağaralarda bence yeteri kadar güzel olmuş eline sağlık.. kum silis kum mu? malavi türleri sert suyu severler mercan kırıığı veya mercan koymanda fayda var..

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Öncelikle tavsiyeler için çok teşekkürler Fatih hocam, yem yiyorlar ama mağaraların uzağında kalan yemleri hızlı bir şekilde alıp tekrar mağaralara saklanıyorlar, kumum piyasada 2-3 tl ye satılan iri beyaz kum, sanırım mermer kırığı videoda çok ince görünmüş silis gibi ama değil. Mercan kırığda bulabilirsem atacağım. ayrıca küçük kalan balıklar için ne yapabilirim.

Şuan farkettim, videoda görünen mavi dalgıç ışığının etrafında şuan yüzüyorlar tamda akıntıya karşı ama ben nekadar ağır yaklaşsamda aniden mağaralara kaçıyor keratalar... :)

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    ayrıca bir tank daha varsa yedek medek onda bir süre bakıma alabilirsin.. düzeldikden sonra tekrar diğerlerinin arasına katarsın. eğer ki küçüklerinde yem yemelerinde sorun yoksa birşey yapma kalsınlar öyle bişey olmaz.

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Fatih hocam anlamadığım konu bu zaten büyüklerden daha cesurlar ve onlardan önce davranıp daha çok yem yiyorlar ama nasıl böyle yanık kalmışlar anlayamadım, yeni bir video geliyor, aldığım arkadaş "hepsi en fazla 6 aylıktır" dedi..

13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şimdi yavruları aynı boydayken almış da aynı anaçların yavrularımıymış ki? bu bilinmez.. şimdi yerli üretim anaç ile direk malewi den gelen anaçların yavruları farklılık gösterebilirler.. buna çok takılma bence yemini yiyor öyle bir köşede dipte sabit durmuyorsa endişe edicek bir durum yok :)

14. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
  15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SP lerde dişi erkeğe göre daha küçük mü oluyor ki acaba? tam bilemiyorum araştırmak lazım. tank kaç litre su alıyor?

16. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    120 fakat ben 5-6 cm üstten boşluk bırakıyorum, 110 litre şuan

17. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aslında senin akvaryum bu tür için küçük kalmış. yunuslar için ideal litre 400dür. şöyle basit bir hesap da yapabilirsin. tank uzunluğu = balıkların erişken boylarının toplam uzunluğunu geçmemesi lazım.

Atıyorum 4 yunus erişkinlikde 15cm gelir 60cm filan gibi.

He bu böyle bilinir ama herkez uygulamaz evinde yer olmaz o kadar büyük tanka bakıcak maddi imkanı olmaz o da ayrı bir konu ama, sonuca gelicek olursam da balıkların orada canlı olarak durdukları tamam ama mutlu olacaklar mı? stress den kurtulacaklar mı?

Bende yeni bir tank aldım henüz içine balık almadım, muhtemelen demasoni koyacağım. şuan 1 hafta oldu suyu koyalı biraz daha zamanı var hazır olması için. yoksa hazır olmayan suya koymak da stress yapıyor bu balıklarda :)

Aman beeee çok stress li hayvanlar bunlar ya :D

18. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Akvaryumum 80*40*38cm 110 litre, yunusları 1 yıl idare eder, daha sonrası daha büyük tank şart:) 1 yılda çok şey değişir, evimde yer açıabilir, 1.5 metrelik 12mm camlı kayıtlı kuşaklı birşey yaptıracağım, tabi evde yer açılırsa :)
    Sadece kendilerini değil bizleride strese sokuyorlar :D

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen kardeşim stresimizi alsın diye akvaryum kur, ottan b.ktan sebepten balıklar strese girsinler.. nasıl düzelticem diye bu sefer sende stress e gir :)

sürekli bir stress bu nasıl iş otur ağla ya :)

Yarın bende balıklarımı alacağım sanırım, fırsatım olursa fotosunu eklerim bu konuya mahsuru yoksa :)

20. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    ne mahsuru bilakis sevinirim, hemde görmüş olurum...