öyle deme abi vakit problemin yok, çalışırken balıkta tutabiliyorsun, kalabalık değil olta karıştı vb sorunlar yok, avlak yeri yakın evden maksimum 5 dk. daha ne olsun
Seçkin Atilla hepinizi kahve içmeye beklerim. Şirinevlerde halkbankası yanında Rentek Diyaliz Merkezi oltaları unutmayın.
Denizlerimizi korumayı öğrenmezsek yakında tüm balık avlamaya gönül vermiş olanların bu şekilde bir akvaryum edinmesi gerekecek Peki bu tuzlu su akvaryumuna denizden yakaladığımız izmarit istavrit mercan filan koysak daha ucuza gelmez mi madem tuzlu su balıkları isimleri gibi tuzluysa
halil ağabey nasıl bir duygu idi,balığın yemi alırken ve çekerken ne keyif almışşsındır güzel av olmuş onca paran boşa gitmemiş olmuş böylelikle
Selamlar ; Kusura bakmayında madem ilgilenemiyorsunuz neden akvaryum kurdunuz ? İki akvaryumcu eskiterek bu duruma düşene kadar yardım isteyerek akvaryum zevkinizi idame ettirseydiniz olmazmıydı ? Nedir akvaryumunuzun ölçüsü bu balıkları yakalayamıyorsunuz ? Bende 150*65*65 ölçülerinde akvaryum var, tüm balıkları sadece 1 veya 2 seferde yakalıyorum, yeterki isteyin. Yakaladığınız balıklar akvaryum balığı, ben bu balıkları olta ile yakalayan hiçbir akvaryumcu görmedim, çarpma ile balık yakalayanlara tepki koyan arkadaşlar neredeler ? Herkes işin komik tarafından bakmış maşallah, söz konusu balıklar akvaryum balığı. Akvaryumunuzun ölçüleri ne olursa olsun içindeki kayaları çıkartarak bildiğiniz bayan eşarpı ile balıkları hemen ve eziyet etmeden yakalayabilirsiniz.Ayrıca akvaryum hobinizi idame ettirmek istiyorsanız bunu bilinçli şekilde yürütün.Her şeyi akvaryumcuya bırakırsanız sizi soyup soğana çevirirler tabiri caizse. İlk bakışta eğlenceli gelebilir, mantıklı düşünürseniz sizde yaptığınız yanlışı rahatlıkla kavrarsınız.Eğer akvaryum hobinize devam edecekseniz internette yardım alabileceğiniz çok iyi siteler mevcut, elimden yardım gelirsede seve seve yardımcı olmak isterim. Saygılarımla.
Arkadaşım bu işi eğlence yada balıklara eziyet edelim diye yapmadım zira balıklar eskisinden daha iyi durumda diğer işyerimizdeki akvaryumdalar.Senin bildiğin 3-5 lepistes yada japon balığı değil bunlar tuzlu su balığı yani bildiğin deniz suyu sen balıkçıysan tatlı su balıklarının daha pasif yüzücü olduklarını ve daha kolay yakalanan balıklar olduğunu bilirsin konu yukarda istersen bir daha oku benim ne kadar zor durumda olduğumu anlarsın yardım etmek istersende gel yardım et son kalan balığıda sen yakala suyu boşaltmadan ve sarozdan getirttiğimiz canlı kayalara zarar vermeden,dokunmadan yakalayacaksın hodri meydan bekliyorum..
abilerim siz neyapmissiniz böyle sizin baliklari akvaryumda zevk icin yakalamadiginiz kesin!vede bu isin suclusu siz degil tamemen akvaryumcudur!bir aksam ortamdaki isiklar söndurulerek baliklari yakalamak mumkundur...en son careniz olta olamaliydi ama bundada bir acimasizlik yok!suyu yariya adar bosaltarak yakalamayi gerceklestirebilir ve bu sayede suyda tazelemis olursunuz... diger abimizin tepkisini anlamis degilim siz bu baliklarin akvaryum icin özel yasadigini mi dusunuyorsunuz?bu baliklar sonucta bir balik denizde veya tatli suda tuttugunuz gibi ve bu baliklarin yasadiklari ortamda da insanlar bunlari gerek yemlik balik gerekse yiyecek olarak yakalamaktalar....akdenizde bulunan bir cok balik turu yabanci ulkelerde akvaryumlarda sergilenmektedir siz bu baliklari yakalayip yemektesiniz buda eziyet o zaman burdan cikarilacak konu sudur ki akvaryumu kuran ve lgilenen akvaryumcunun bu konularda musteriyi yeterince bilgilendirmemesidir...bunun icin birbirinize hodri meydan okumaniza gerek yok kanimca kalin saglicakla
Selamlar ; Halil Bey eleştiriye açık olmamanıza bir şey demiyeyimde, benim akvaryum tecrübemi bilmeden Lepistes'ten falan bahsetmeniz biraz nahoş olmuş.Öncelikle değil sizin, eskittiğiniz iki akvaryumcunun bildiği kadar unuttuğum, bilmediğim yerde bana tamamen en doğrusunu tarif edecek profesyonel akvarist dostlarım var bunu bilin.Ben eleştirinin odak noktasına sizi değil, çarpma ile balık yakalanmasına tepkisini koyan, ama amacı akvaryumda görsellik sağlamak olan balıkların olta ile tutulmasına sessiz kalan arkadaşları koydum. Ayrıca bilinç sahibi olan akvarist birisinin değil akvaryumdan olta ile balık yakalamasına, akvaryumdaki balığının doğadaki ihtiyacı olması halinde bile canlı başka bir balıkla beslenmesine hoş bakılmaz.Kurduğunuz deniz akvaryumuna koyacağınız bazı türlerde sayı bile önemlidir.Bilinçli bir akvaryumcuya, işini bilen bir akvariste denk gelirseniz bunu size anlatırlar zaten.Mesela aynı türden 3 tane koyamazsınız ama 6 tane koyabilirsiniz, birbiriyle geçinemeyecek, birbirinin yaşamını tehlikeye atacak türler zaten istesenizde size satılmaz.Zannederim akvaryumcudan, hobiciden ziyade gözünü para hırsı bürümüş insanlara denk gelmişsiniz. Hodri meydan gibi laflar bu forumda ağabey diye hitap ettiğimiz insanlar yaşında kişilerde pek şık durmuyor.Ben bu lafınızı yazdığım mesajdan çıkarttığınız yanlış sonuca veriyorum. Sevgili Mustafa kardeşim, bizlerin görsellik veya hobi amaçlı beslediğimiz bazı tür balıkların bulundukları coğrafyada yiyecek olarak tüketildiğini biliyorum.Yalnız şunu düşünmeni rica ediyorum.Bizim ülkemizde köpek yiyen kaç kişi tanıyorsun, herhangi bir yerde köpek mangal yapana rastladın mı ? Bizim kültürümüzde köpek dost sayılır, ev hayvanı olarak beslenir, tutupta evinde beslediğin, sokakta bulduğun köpeği yiyemezsin.Bunları yaparsanda hoş karşılanmazsın. Uzakdoğu ülkelerinde bu hayvanlar yeniliyor diye bizim bu hayvanları yememiz, hor davranmamız veya onlara bakış açımızı değiştirmemiz söz konusu olabilir mi ? Herşeyden önemlisi beslediğiniz hayvana amacınızın dışına çıkarak, para verdim istediğimi yaparım veya bunlar nasılsa kendi ülkesinde yeniliyor diye düşünerek herhangi bir nahoş davranışta bulunamazsınız.Unutmayın ki köpek, kedi, kuş gibi balıkta can taşıyor.Av için yakalanan balıkların çarpma ile yakalanması bile yakışıksızken akvaryum balığının bu yöntemle akvaryum dışına alınmak istenmesi doğru bir düşünce değil, vurgulamak istediğim buydu. Halil Bey'de balıklara eziyet etmek veya eğlence olsun diye değil, sadece akvaryum dışına alabilmek için, çare olarak gördüğü için yaptığını belirtmiş zaten. Saygılarımla.