Akvaryumda Balık Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında blue ocean tarafından paylaşıldı.

1. FARKAS

FARKAS Atila

En İyi Avı:
    ÇARŞI DOSTLUĞU
    öyle deme abi vakit problemin yok, çalışırken balıkta tutabiliyorsun, kalabalık değil olta karıştı vb sorunlar yok, avlak yeri yakın evden maksimum 5 dk. daha ne olsun

2. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Seçkin Atilla hepinizi kahve içmeye beklerim.
    Şirinevlerde halkbankası yanında Rentek Diyaliz Merkezi oltaları unutmayın.

3. FARKAS

FARKAS Atila

En İyi Avı:
    ÇARŞI DOSTLUĞU
    ilk fırsatta uğrarız abi

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Denizlerimizi korumayı öğrenmezsek yakında tüm balık avlamaya gönül vermiş olanların bu şekilde bir akvaryum edinmesi gerekecek ;)
    Peki bu tuzlu su akvaryumuna denizden yakaladığımız izmarit istavrit mercan filan koysak daha ucuza gelmez mi madem tuzlu su balıkları isimleri gibi tuzluysa :D

5. sedatk

sedatk Sedat

:):):) halil ağabey nasıl bir duygu idi,balığın yemi alırken ve çekerken ne keyif almışşsındır :) güzel av olmuş onca paran boşa gitmemiş olmuş böylelikle:)

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    memnuniyetle abi :) :rolleyes:
    oltaları alalımmı :D

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bende 2 sokak ilerdeyim abi
    ataçlar'ın sokağında :D:D

8. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Seçkin kahveler soğudu nerdesiniz?

9. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    kıyıda köşede yer kaldıysa ben sübyeyle bi kenarlardan sallama atıyım abi nolur:D rasgele

10. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    bu akşam iyi güldürdünüz beni.. helal sizee....

11. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Halil abi bravo!!!

Bende Şirinevlerdeyim, yardımcı olurum bi daha olursa :D:D

12. nidya78

nidya78 Aydın

:D bende kötü kötü bakmaya başladım lepisteslere kanımıza girdin be abi

13. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Kusura bakmayında madem ilgilenemiyorsunuz neden akvaryum kurdunuz ? İki akvaryumcu eskiterek bu duruma düşene kadar yardım isteyerek akvaryum zevkinizi idame ettirseydiniz olmazmıydı ? Nedir akvaryumunuzun ölçüsü bu balıkları yakalayamıyorsunuz ? Bende 150*65*65 ölçülerinde akvaryum var, tüm balıkları sadece 1 veya 2 seferde yakalıyorum, yeterki isteyin.

Yakaladığınız balıklar akvaryum balığı, ben bu balıkları olta ile yakalayan hiçbir akvaryumcu görmedim, çarpma ile balık yakalayanlara tepki koyan arkadaşlar neredeler ? Herkes işin komik tarafından bakmış maşallah, söz konusu balıklar akvaryum balığı.

Akvaryumunuzun ölçüleri ne olursa olsun içindeki kayaları çıkartarak bildiğiniz bayan eşarpı ile balıkları hemen ve eziyet etmeden yakalayabilirsiniz.Ayrıca akvaryum hobinizi idame ettirmek istiyorsanız bunu bilinçli şekilde yürütün.Her şeyi akvaryumcuya bırakırsanız sizi soyup soğana çevirirler tabiri caizse.

İlk bakışta eğlenceli gelebilir, mantıklı düşünürseniz sizde yaptığınız yanlışı rahatlıkla kavrarsınız.Eğer akvaryum hobinize devam edecekseniz internette yardım alabileceğiniz çok iyi siteler mevcut, elimden yardım gelirsede seve seve yardımcı olmak isterim.

Saygılarımla.

14. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Arkadaşım bu işi eğlence yada balıklara eziyet edelim diye yapmadım zira balıklar eskisinden daha iyi durumda diğer işyerimizdeki akvaryumdalar.Senin bildiğin 3-5 lepistes yada japon balığı değil bunlar tuzlu su balığı yani bildiğin deniz suyu sen balıkçıysan tatlı su balıklarının daha pasif yüzücü olduklarını ve daha kolay yakalanan balıklar olduğunu bilirsin konu yukarda istersen bir daha oku benim ne kadar zor durumda olduğumu anlarsın yardım etmek istersende gel yardım et son kalan balığıda sen yakala suyu boşaltmadan ve sarozdan getirttiğimiz canlı kayalara zarar vermeden,dokunmadan yakalayacaksın hodri meydan bekliyorum..

15. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    abilerim siz neyapmissiniz böyle:confused: sizin baliklari akvaryumda zevk icin yakalamadiginiz kesin!vede bu isin suclusu siz degil tamemen akvaryumcudur!bir aksam ortamdaki isiklar söndurulerek baliklari yakalamak mumkundur...en son careniz olta olamaliydi ama bundada bir acimasizlik yok!suyu yariya adar bosaltarak yakalamayi gerceklestirebilir ve bu sayede suyda tazelemis olursunuz...
    diger abimizin tepkisini anlamis degilim:confused: siz bu baliklarin akvaryum icin özel yasadigini mi dusunuyorsunuz?bu baliklar sonucta bir balik denizde veya tatli suda tuttugunuz gibi ve bu baliklarin yasadiklari ortamda da insanlar bunlari gerek yemlik balik gerekse yiyecek olarak yakalamaktalar....akdenizde bulunan bir cok balik turu yabanci ulkelerde akvaryumlarda sergilenmektedir:cool: siz bu baliklari yakalayip yemektesiniz buda eziyet o zaman:cool: burdan cikarilacak konu sudur ki akvaryumu kuran ve lgilenen akvaryumcunun bu konularda musteriyi yeterince bilgilendirmemesidir...bunun icin birbirinize hodri meydan okumaniza gerek yok kanimca;) :)
    kalin saglicakla

16. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Halil Bey eleştiriye açık olmamanıza bir şey demiyeyimde, benim akvaryum tecrübemi bilmeden Lepistes'ten falan bahsetmeniz biraz nahoş olmuş.Öncelikle değil sizin, eskittiğiniz iki akvaryumcunun bildiği kadar unuttuğum, bilmediğim yerde bana tamamen en doğrusunu tarif edecek profesyonel akvarist dostlarım var bunu bilin.Ben eleştirinin odak noktasına sizi değil, çarpma ile balık yakalanmasına tepkisini koyan, ama amacı akvaryumda görsellik sağlamak olan balıkların olta ile tutulmasına sessiz kalan arkadaşları koydum.

Ayrıca bilinç sahibi olan akvarist birisinin değil akvaryumdan olta ile balık yakalamasına, akvaryumdaki balığının doğadaki ihtiyacı olması halinde bile canlı başka bir balıkla beslenmesine hoş bakılmaz.Kurduğunuz deniz akvaryumuna koyacağınız bazı türlerde sayı bile önemlidir.Bilinçli bir akvaryumcuya, işini bilen bir akvariste denk gelirseniz bunu size anlatırlar zaten.Mesela aynı türden 3 tane koyamazsınız ama 6 tane koyabilirsiniz, birbiriyle geçinemeyecek, birbirinin yaşamını tehlikeye atacak türler zaten istesenizde size satılmaz.Zannederim akvaryumcudan, hobiciden ziyade gözünü para hırsı bürümüş insanlara denk gelmişsiniz.

Hodri meydan gibi laflar bu forumda ağabey diye hitap ettiğimiz insanlar yaşında kişilerde pek şık durmuyor.Ben bu lafınızı yazdığım mesajdan çıkarttığınız yanlış sonuca veriyorum.

Sevgili Mustafa kardeşim, bizlerin görsellik veya hobi amaçlı beslediğimiz bazı tür balıkların bulundukları coğrafyada yiyecek olarak tüketildiğini biliyorum.Yalnız şunu düşünmeni rica ediyorum.Bizim ülkemizde köpek yiyen kaç kişi tanıyorsun, herhangi bir yerde köpek mangal yapana rastladın mı ? Bizim kültürümüzde köpek dost sayılır, ev hayvanı olarak beslenir, tutupta evinde beslediğin, sokakta bulduğun köpeği yiyemezsin.Bunları yaparsanda hoş karşılanmazsın.

Uzakdoğu ülkelerinde bu hayvanlar yeniliyor diye bizim bu hayvanları yememiz, hor davranmamız veya onlara bakış açımızı değiştirmemiz söz konusu olabilir mi ? Herşeyden önemlisi beslediğiniz hayvana amacınızın dışına çıkarak, para verdim istediğimi yaparım veya bunlar nasılsa kendi ülkesinde yeniliyor diye düşünerek herhangi bir nahoş davranışta bulunamazsınız.Unutmayın ki köpek, kedi, kuş gibi balıkta can taşıyor.Av için yakalanan balıkların çarpma ile yakalanması bile yakışıksızken akvaryum balığının bu yöntemle akvaryum dışına alınmak istenmesi doğru bir düşünce değil, vurgulamak istediğim buydu.

Halil Bey'de balıklara eziyet etmek veya eğlence olsun diye değil, sadece akvaryum dışına alabilmek için, çare olarak gördüğü için yaptığını belirtmiş zaten.

Saygılarımla.

Son düzenleme: 11 Haziran 2008