akya, sinarit

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında hgulder tarafından paylaşıldı.

1. hgulder

hgulder

Cuma sağnak yağışlı inşallah cumartesi açık olur da bizim pederle birader de

çıkabilirler...

2. hgulder

hgulder

çarşamba perşembe. bi de kısmetse cumartesi pazar

3. hgulder

hgulder

tam tutar mı tahminler?

4. hgulder

hgulder

en azından işin yolu yordamı nedir onları öğreniriz hayırlısıyla:)

5. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Valla ben gecen hafta N@mikfishing'e takildim, sansimiza balon bile gelmedi. Üstüne üstlük yedigimiz yagmurun ve dolunun da haddi hesabi yok. Bütün bunlara ragmen yine de N@mikfishing'de sasmayin. En azindan ben ve oglum Deniz, N@mik ile denizde bir gün gecirmekten son derece mutlu olduk. Her sey icin tesekkürler N@mik.

6. hgulder

hgulder

bir şey merak ediyorum. ben videoları izledim ve pek profesyonel birine

rastlamadım. mesela adamın elinde okyanuslarda kullanılan ters kamıştan

var, fakat kamışı oturtacak kemer yok. sonra 45 dakika uğraştık diyor

çekmek için balığı. o kadar buyuk balığı kamışı koltuk altına sıkıştırıp çekmeye

çalışırsan 2 saatte sürer...

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

7. Suatreis

Suatreis

proffesiyonellik sancaktarlığı gerektirmez. Elindeki imkanları en etkili şekilde kullanma becerisi ister.

Son düzenleme: 3 Şubat 2008
  8. hgulder

hgulder

benim demek istediğim o kamışa sahipseniz eğer, bu işi hakkıyla yapmak

gerekir...

eğer bir çift kayağa sahip olabildiyseniz, kayak yapmak için kayak

ayakkabısına da ihtiyacınız vardır. Normal ayakkabıyla olmaz bu iş. Olmasına

oldurulur, ama çıkrıklı kamışı koltuk altına sokmaya benzer...

9. hgulder

hgulder

ben de bunu diyorum zaten:)

10. :D :D :D :D :D :D

11. mmusluer

mmusluer Merih

Favori Kamış:
    Cormoran cikrik makina ve kamis.
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 kg.

Arkadaslar kusura bakmayin, DeepFishing'in reklamini yapiyor diyeceksiniz diye korkuyorum. 3 ay once bu deneyimi yasadigim icin paylasmak istedim.

Bizim kendi takimimiz oldugu icin musteriye kamis, makina ve olta olarak ne verdiklerini bilmiyorum. Benim rapalami begenmedigi icin 15-16 cm boyunda ve tahminen 2/0 veya 3/0 igneli rapala + 7-8 tane kayar kursun + 1 tande prizma seklinde derine dalan diver tipi kursundan olusan 7-8 kulaclik bir takimi benim oltamin ucuna taktilar.
    Kendi takimim; cikrik kamisi (50 lb) + cikrik makina ve 270 mt. 0,40 orgu misina (100 lb) idi. Verdikleri takimda kolcak ve beden 0,60 monofilament misina idi.

Kendi kullandigi takimda ise benim misinadan cok daha kalin bir orgu misina vardi. Bana verdiklerinden biraz daha agir kursunlu bir takimida kendi oltasina takarak birlikte dipten sirti yaptik.

Oglumda ise daha kucuk bir cikrik + 0,35 misina vardi ve 8 cm.lik rapala ve az kursun ile 4/5 metrelerde gezdi. Bu takim da kendimizindi.

Ben 40-45 cm. civarinda bir balon tuttum, geri attik. Oglum da 30-35 cm. civarinda 1 balon ve 25-30 cm boyunda bir barrakuda tuttu, balonu biraktik, kucuk diye barakudayi da da biraktik. Balon baligini ilk defa orada gordum ve duydum. Burada yazilanlari okuyunca oldurmedigimize de pisman oldum.

Demek istedigim su ki, eger Akdenizde yasamiyorsaniz, Akdeniz'i bilmiyorsaniz, N@mik bey gibi bu isin ustasi bir dostunuz da yoksa, DeepFishing i denemeye deger.:)

N@mik Bey, yukaridaki cumle kesinlikle ironi degil, sizin yazilarinizi okudukca hayranlik duyuyorum ve sizinle tanisip, insaallah birlikte bir balik avina cikmayi diliyorum.:)

Herkese iyi geceler.

12. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram

Sevgili Serdar,

sizlerden korkulur hakikaten:eek: Kuzularin Efendisi Namik'a fisek vermek icin teyakkuz halinde mi bekliyorsunuz? Benim yazimla, senin teknede 4 kisi oldugumuzu dünya aleme ilan etmen arasinda sadece 5 dakika gecmis. :cool: :cool: :cool: Ne diyeyim, N@mik da hakketmiyor degil galiba. Bosuna dememisler "Alma kuzunun ahini, cikar aheste aheste" diye.

Saka bir yana, gercekten de kisa bir turistik körfez gezisi oldu bizimkisi. Fakat iliklerimize kadar islanmis sekilde karaya dönmek zorunda kaldigimizda, Adrasan koyu üzerinde olusan gökkusagini izlemek bile herseye degerdi. Adrasan vakanüvisi N. Bey'de olacak bu muhtesem görüntünün fotograflari. Bir iyilik edip siteye koyarsa, siz de mahrum kalmamis olursunuz.:) :) :)

Berlin'den sevgiler

13. hgulder

hgulder

ewet adrasana gittim geldim,

merak eden yok mu:)

bu arada akyanın ingilizce ismini bilen var mı acaba?

Son düzenleme: 9 Şubat 2008
  14. hgulder

hgulder

denize çıkabildiniz mi diye bi sorun:)

hava sertti çıkamadık, temiz hava almış olduk en azından;)

15. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Sevgili Hakan,

ben de evvelki hafta yaklasik 2500 km yoldan gelip temiz bir Adrasan havasi aldim, iliklerime kadar islandim, doluya yakalandim, denizde kalabildigim kisa süre icerisinde de iki kilo kadar kalamarla cevredeki bilumum balon baliklarina ziyafet cektim. Ama bu vesileyle N@mik ve Engin Kaptan ile tanismak, Adrasan Koyu üzerinde nefis bir gökkusagi izlemek ve salas bir balikci lokantasinda yedigimiz yemek her seye degdi. Su anda imkanim olsa, yine takimlari toplayip ucaga atlarim Adrasan'a gelmek icin. Üstelik, denize cikamayacagimi bilsem bile.

Bir dahaki sefer icin bol sanslar size diyorum, cünkü oranin havasini koklayanin bir daha vazgecemeyecegini düsünüyorum.

Sevgiler

16. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Sayin Sinasi Bey,

hatirlatmaniza tesekkür ediyor ve özür dileyerek düzeltiyorum:

Sadece Adrasan'in degil, Cirali, Olimpos ve Phaselis'in havasini koklayanlarin da (kuzulu ya da kuzusuz) bu yörelerin iflah olmaz birer tutkunu haline geleceklerine inaniyorum.

Sevgiler

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    çok geç oldu kesin öğrenmişsinizdir ama ben yine de sonradan bakacak ve merak edecek arkadaşlar için akya diye bu mevzuda bahsi geçen "sarıkuyruk" un ve gerçek akyanın ingilizce ve latince isimlerini vereyim;

akya: latince: lichia amia, ingilizce: leerfish

sarıkuyruk (sizin adrasan'da avlamak istediğiniz balık): latince: seriola dumerili, ingilizce: amberjack

saygılar...