Ala Sevda

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    31 Mayıs 2008 Cumartesi günü iki arkadaşımla birlikte sabah yola çıkıyoruz içimizdeki balık sevdası uğruna. Bu sevdanın da en renklisi, en kırmızısı doğal alabalık bizim için. Av bölgemize varıp hemen hazırlanıyoruz. Boy çizmelerimizi giyip derenin bir ucundan başlıyoruz sevgililerimizi aramaya. Derenin hızlı akan suyu sanki balık avında ömrümüzden geçen saatler, serin suyu alaları bulduğumuzda yüreğimize serpilen ferahlık. Yok dünyaya ait akıllarımızda ne bir karmaşa ne bir tasa. O taşın ardı senin, bu derin ayna benim kah önde kah arkada ama dillerimiz suskun geziyoruz. Onu bulana kollarımıza alana dek yok konuşmak. Ondan sonra serbest gülmek, ağlamak, ayyuka çıkmak. Suyun derinleştiği yerler turkuaz. Dere avında ve doğal alabalıkta hala yeniyim hala öğreniyorum. Derken bir dönemeçte zor bir atış yapıyorum. Bir vuruş geliyor ve anlık bir flaş parlaması dönüyor suyun içinde. Vurdu diyorum karşıda aynı meppsi kullanan arkadaşıma usulca. Bir atış daha yapıyorum. O ikinci sert vuruşla alıyorum alayı suyun dışına. Doğal alam, göz ağrım, yürek yakanım şükür kavuşturana. Hemen nazikçe ağzından alıp meppsi kenara resimlerini çekiyorum, ellerim titremekte. Aklım uçurtma olmuş ve ben o uçurtmanın ucuna asılı bırakmışım ölçü olarak yanına bir şeyler koymayı. Sonra ölçüyorum 22cmlik boyunu. Aslında ne de ferahmış o havada boy çizmelerinin içi alayı yakalamadan önce. Devam ediyorum koşuyorum arkadaşlarımın peşinden. Kaç tane ufak parmak alabalık geliyor elimize ve kendi elimize batmışçasına dikkatle alıp iğnelerimizi salıyoruz sulara. Daha büyüklerini kaçırıyor arkadaşlarım. Üzülmek ah demek sadece yeteri kadar sevememekten, daha uzun paylaşamamaktan o kısacık anı. Dönüyoruz vakit ne kadar da hızlı geçmiş. Bir başka sefere diyoruz. Yorgunluk mu? O da ne dostlar, o da nee…:)

İşte benim alam, baş tacım sevdiğim…

Resimleri cep telefonumla çektim ve o kadar sevindim ki ne kendi elimde kendi resmimi çekmek, ne yanına ölçüt koyabilmek ne de o dereden görüntüler çekmek aklımın ucuna bile gelmedi. Tekrarında inşallah daha güzel resimlerle sizlere anlatıp paylaşmak istiyorum. Bir de en önemlisi bilenler, üstadlar bu ala tam olarak hangi cinse giriyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar…

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel bir gün geçirmişsiniz

3. rebel

rebel emre

tebrikederim avınız ve bi o kadar guzel anlatımınız için. yeni vuslatlar dilerim...

4. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok güzel bir av :) Tebrikler Rifat Bey..En kisa zamanda Münih'e de bekliyoruz :)

5. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    ıyı av olmus rıfat bey bayada heycanlanmıssınız bellı oluyo hehe resımler tek:D:D devamınıdıler saygılar dılerım.

6. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    güzel balık almışsınız tebrikler

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Fotograftan tam anlaşılmıyor ama sanki kırmızı benek değil, kahverengi mermer, yani Zamantı'nın sarıkızı...
    Salmo platycephalus.

Son düzenleme: 4 Haziran 2008
  8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yakup Bey harikasınız. Evet, bildiğimiz kırmızı benek değil. Fakat vücudunda çok hafif kırmızı lekeler olsa da bu balığın ufaklarında altın sarısı-kahverengi arası bir görünüm büyüdükçe açık renge dönüyor. Yer olarak da tam bilgiye ulaşmışsınız. Kahverengi mermer adı da çok hoş. Latince adı ise tam aradığım bilgiydi. Saolun..

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :) Alabalığı da alabalıkçıyı da gözünden tanırım...:)

Benim tanıdığım en büyük alabalıkçıyı burada yad etmeliyim.
    Sevgili Sinan Işıldak kardeşim, hasretle gözlerinden öpüyorum.

10. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Elinize sağlık. Alabalık avı sanırım grup üyelerinin hepsinin ortak özlemi olmaya başladı..:)

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Rıfat
    Raporunu heyecanla ve büyük bir keyf alarak okudum,kendim tutmuşcasınada sevindim.
    Bu alabalık sizin xx bölgesine has bir balık.Tamamen endemikmidir emin değilim.Herşartta harika bir balık.Anlatımın,heyecanın ise ayrıca etkileyici.
    Devamını diliyorum kıymetli kardeşim.
    Sevgiyle kal

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Haziran 2008
  12. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Valla Rıfat Bey elinize sağlık, çok güzel av olmuş. Hele Hikayesi balıktan da güzel olmuş. Yüreğinize sağlık. İşallah bir gün beraber gitmek üzere......... sevgiler.

Nadir YILMAZ- KAYSERİ- 1979

13. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    tebrikler inşallah yolumuz oralara düşerde o balıklardan yakalamak nasip olur güzel ve zevkli bir av olmuş tebrikler.

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Tanımıyorum ama Sinan Beye benden de selam olsun..Verdiğiniz bilgiler için tekrar saolun..Dün latince adını öğrendikten sonra google da bu tür ile ilgili biraz araştırma yaptım. çünkü bu renkte ve desende bir alayı raporlarda hiç görmedim sanırım. İlk defa Behnke tarafından 1969 yılında tanımlaması yapılmış ve en güzeli de Anadolu (Türk) alası olarak biliniyor olması. Ancak ne yazık ki bu türün soyu tehlikede olan türler arasında kırmızı listede olduğuna dair bir bilgide okudum :( Ekip olarak o bölgedeki her avcıyı zaten usanmadan bıkmadan limit altı balıkların iadesi için uyardığımız bir yana bu türün ve dahası doğal türlerin azalıp yokolmasına sebep olan Gökkuşağı alasınıda itinayla dereden temizliyoruz. Av yerimizin de sirkülerde geçen yasaklı kısımda kalmadığını da belirtmek istiyorum. Zaten konu üstüne bu kadar hassasken böyle bir açık verilmesi mümkün değil. Ama yine de iyi niyetle yapılan her uyarı için şimdiden teşekkürler..

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Sevgili Vedat abi,

Sizin gibi yıllarını bilgi ve tecrübeyle donatmış bir üstadın yapmış olduğu yorum benim için çok kıymetli, teşekkür ederim. İnanın o avlağın güzelliğini izlerken sizin burada olduğunuzu hayal ettim. Yazılarınızda yaşınız ve kilo durumunuza rağmen belirttiğiniz azimle siz burada avlanıyordunuz ve ben olta atmayıp yanıbaşınızda sadece bir üstadın tarzını izleyip birşeyler öğrenmeye çalışıyordum. Allah ömür verirde kısmet ederse her ikimizede ya birgün siz buralardasınız ( bu bir davettir ) ya da bir gün ben sizin yanınıza gelirim.

Selamlar..

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Nadir Bey çok teşekkürler, inşallah..

17. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Rıfat abi, aman gözünü seviyim sizlersiniz onu kotuyacak olan, Senin alaya olan sevdan da raporunda kokusunu hissetttirdi bize, Gözün gibi bak gözün gibi koru. Zaten ssanırım artık biliyorsunuz o balık avlanması yasak bir balık.

Endemik bir tür, ordaki yamyamları lütfen şikayet edin gördüğünüzde. Jandarma o konuda çok hassas o bölgede.

Bir de bir ricam daha olacak lütfen mod arkadaşlar bütün lokasyon belirten sözcükleri silermisiniz. Dünyaya üzerinde endemik bir türün yok olmasına yardımcı olmak istemeyiz dimi.

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Sevgili Kerem,

Bu türe ait bilgileri ve Latince ismini ancak size gösterip mesajımda bilenlerden yardım isteyene ve Yakup Bey söyleyene kadar bilmiyordum. Artık biliyorum ve içimden keşke diyorum alıkoymasaydım. Tek şanssızlığımın bu olduğuna inanıyorum. Bir taraftanda ilk defa limit dahilinde doğal alabalık yakalayan alabalık sevdalısı biri olarak yerimde kim olsa bilmediği için zaten alıkordu diye düşünmeden edemiyorum.

19. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Böylesine güzel bir alayı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim Rıfat arkadaşım ayrıca rapor olarak hazırlanışı , sunumu , mesajlardaki bilgilendirmesiyle çok güzel bir konu olmuş.Rastgele.

20. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ
    anlatımızın ve paylaşımınız için teşekkürler güzel av olmuş