Alabalık Aşısı ve Bünyan

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    http://video.google.com/videosearch?q=trout&emb=0&aq=f#

Biz henüz yapamadık ama Kanada'da Kuzey Albertadaki bir göle 25.000 adet gökkuşağı alasının salınmasını gösteren bir videonun linki yukarda verdiğim.

Kubilay kardeşim;

Bir zamanlar yazilarini yazmak üzere okyanus sahiline giden bir bilge kişi varmiş. Çalişmaya başlamadan önce sabahlari kumsalda yürüyüş yaparmiş. Bir gün ileride, uzaklarda, dans eder gibi hareketler yaparak kendisine doğru gelen bir insan silüeti fark etmiş. Başlayan günü dans ederek karşilayan biri olabileceğini düşünmüş. Ancak yaklaştikça silüetin bir genç adam olduğunu görmüş. Genç adam, birkaç adimda bir, yerden bir şeyler aliyor ve okyanusa firlatiyormuş. Sormuş ona bilge kişi:"Günaydin delikanli. Hayrola, ne yapiyorsun böyle?

"Genç adam cevap vermiş: "Okyanusa deniz yildizi atiyorum."
    "Sanirim şöyle sormaliydim" demiş bilge kişi; "Neden okyanusa deniz yıldizi atiyorsun?"
    "Görmüyor musunuz, güneş yükseliyor ve sular çekiliyor. Onlari suya atmazsan ölecekler."
    "Ama delikanli, baksana, kilometrelerce kumsal var ve baştan aşaği deniz yıldiziyla dolu. Sen bir kaç tane atmişsin ne fark eder ki?"

Genç adam kibarca dinledikten sonra eğilerek bir deniz yıldizi daha almiş, dalgalanan okyanusa doğru firlatmiş ve; "Bakin" demiş bilge kişiye, "Bunun için çok şey fark etti."

Bilge kişi genç adamin cevabindan pek bir şey anlamamiş. Yazisinin başina geçmek üzere kulübesine dönmüş. Gün boyunca bir şeyler yazmaya çalişirken genç adamin yaptiği bir türlü gözünün önünden gitmemiş. Koca bilim adami, o yazar, o büyük şair, o bilge kişi, gencin davranişinin özünü kavrayamamiş. Geceyi de sikintili, yari uyanik, ayni şeyleri düşünerek geçirmiş. Gözüne uyku girmeyeceğini anlayip sabaha karşi daha gün ağarmadan kalktiğinda gencin yaptiğini bir anda kavrayivermiş ve bunu anlamakta geciktiğinden dolayi da mahcubiyet hissetmiş. Güneş görünmeye başlar başlamaz sahile inmiş ve genci bularak bütün sabahi onunla okyanusa deniz yildizi atarak geçirmiş.

Evrende bir seyirci olmayi ve olup biteni izlemeyi değil, bir oyuncu olmayi ve fark yaratmayi seçmek ve bunun için küçük de olsa, tüm sorunlari halletmese de aktif olarak bir şeyler yapmak!

Varsın devlet beni kaale almasın ama sırtında bir damla suyla Hz. İbrahimin ateşine söndürmeye koşan karıncanın alaycı kargaya verdiği cevabı vereyim bende

"Olsun, en azından safım belli olur" :D

2. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Bir kez daha mest ettin beni...Kubilay kardeşin emrinde patlaklarla alabalıkmı taşırız kilometrelerce yolmu yaparız amacımıza ulaşırız veya ulaşamayız ama ben safımı belli etmeye hazırım...
    Kayserili balıkçıların gösterdiğin hassasiyeti göstermesi dileğiyle umarım iyi bir organizeyle amacımıza ulaşırız...

3. almuray

almuray murat

Favori Kamış:
    shimano alıvıo 1.80 ve shimano vtr gt845 ve birkaçtane daha
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 mhsrb ve OKUMA TRINITY TNF365 ve birkaçtane daha
    En İyi Avı:
    alabalık üç kilo ve üstü
    bünyan gerçekten güzel yer hele bünyanın içindeki hido elektrik santralinin ilk su çıkış yeri ve santralin üstündeki biriktirme havuz olan yer mükemmel hasta oldum oralara tam piknik yeri tayin mi istesem oralara acaba :)

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat abi oralarda alabalık yok, dur hele gelip ne yapma önce ben senin yanına bir uğrayayım da :)

5. lazutlar38

lazutlar38 tayfun susam

harika kareler kayserinin kurağında böylesine güzel cıvıl cıvıl yerler olduğunu bilmek insanın içini ısıtıyor şu kış günlerinde paylaşımınız için teşekkür ederim.