alabalık avı hakkında

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sliven tarafından paylaşıldı.

1. sliven

sliven olcay

Tadi da guzel di lezzetli

2. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    alabalık cok saldırgan bir balık olmasına ragmen cok narin bir balıktır tuttugunuz zaman cok fazla yaşamaz hemen ölür avlakta uzun süre kalacaksanız alabalıgınızı tuttuktan sonra icini guzel temizleyin bolca tuzlayın alt dudakların dan iple baglayarak güneşte camasır asar gibi asın arı sinek böcek gelmez güzelce tuzladıgınızda balıgın bozulmasını kokmasını önlemiş olursunuz camasır asargibi asın diyorum gerekli duzenekleride siz kendiniz yapacaksınız iki tane kazık bulun karsılıklı yere cakarak bir ip gerdirin arasında balıklarıda bu ipe dizin alt dudaklarından.avlakta ilk tuttugunuz alabalıklar gideceginize yakınyada belli bir sure gectikten sonra suyun icinde de olsa bozulur yanı kokmaya baslar benim soyledigim sekilde yaparsanız kac gun kalırsa kalsın bozulmaz

Son düzenleme: 12 Temmuz 2011
  3. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Alabalık avında en etkili dip

Uzakta ve derinde olan Alabalıkları avlamak için kullanacağınız en etkili dipli olta düzeneği

Son düzenleme: 13 Temmuz 2011
  4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sen dip oltası atarsan normal samandıralı oltagibi 5 dakikaya bi cekip atma dip oltasının zaten amacı beklemek beklemeli avlarda dip oltası kulanılır balık kursunu hareket ediyor diye surekli cekip atma dip oltasında olmaz gölkamışı olayında bunu dene dip oltasında birdefa at en az yarım saat yada bir saat belli zaman gecsin oyle yem degistir tekrar at eger surekli cek at yaparsan dip takımını sende bıkarsın balıkta bıkar ben alabalıgı berrak suda baya bir izledim dogal akan suda alabalık suyun yuzeyinden yarımmetre bir metre derinlik arasında akıntıyı karsına alarak bekliyor suyun uzerine dusen bocek sinek gibi seyleri yiyor yaprak dusse dahi yapraga tepki veriyor derinde nasıl bir pozisyonu var onu bilmiyorum. barajda gölkamışıyla alabalık avlıyoruz alabalık kucuk bir balıgı kovalıyor tam önümüzde kıyıya yarım metre mesafeye kadar balıgı kovaladı balık suyun ustunde atlaya atlaya kacıyor arkadasım oltasını cekti alabalık suyun yuzeyinde belli oluyor suyu yara yara kucuk balıgı kovalıyor hemen oltasını cekti alabalıgın onune dogru attı kancanın suya dusmesiyle alabalık aldı gidiyor samandırada kayboldu cekti arkadas balıgı baya buyuk bir kiloya yakındı.tatlı suyun en deli balıgı alabalık en gözü kara balıgı alabalıktır kim ne derse desin

5. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Balık üste küçük balıkları kovalıyor. Sinek ve böceklere saldırıyor dersende demekki bu sistemi denemekte fayda var diyorum.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39585

6. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben cok sait oldum suyun yuzeyinde suyu yararak kucuk balıgı kovalayarak avladıgını alabalıgın akınrılı sularda suyun aktıgı istikamete dogru dönüp bekliyor alabalık buna inanamaycaksınız ama alabalıgın rengi limon sarısıydı benim izledigim

7. sliven

sliven olcay

Bütün bunlar1 denemek laz1m küçük sahte bal1k la at çek yapmak laz1m

8. sliven

sliven olcay

Peki en etkili yem ne olur sizce resimde ki bal1klar m1s1r a geldi daha atar atmaz hemde solucan mi bal1k eti mi sahte bal1k la mi yapmak laz1m

9. sliven

sliven olcay

Arkada_1n da dedii gibi bu baliklar hemen öldü halbuki küçük bir ine batmis ti agizlarina ve bir dakika kadar da sudan disarida kaldilar

10. sliven

sliven olcay

Facene koy oradan bakalim videoya

11. sliven

sliven olcay

aynen buna katılıyorum kesin deneyecegim i sonuc almam lazım aklıma yattıhook

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Alabalık bol oksijenli suları sevdiği için tutar tutmaz suya koysanız bile ölür. Ben livar içinde derenin az akıntılı yerine koyduğumda bile öldüğünü gördüm. Ancak livar içinde bol akıntılı veya şelaleli bir yere korsanız yaşar.

13. sliven

sliven olcay

Korkut abi ben bunlar1 barajda tutuyorum bunlar alabal1k kafeslerinden kaçan bal1klar barajda al1nt1l1 _elale gibi yer yokki her yer ayn1