Alabalık avları hakkındaki bazı önerilerim.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

  1. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selçuk

    Benimde ilk kamışlarım teleskopik olanlardı.Hakikaten taşıma kolaylığına sahiptirler,özellikle zor parkurlarda avcı rahat eder.

    Baitcasting makaraya gelince,doğrusu nedenini merak ettim.

    Herne kadar bu tip makaralar son zamanlarda sıkca kullanılıyor gözüksede,sayılarının asla diğer spin makaralara erişebileceğini sanmıyorum.

    Bu tip makaraları layıkıyla kullanmak sairlerinden hayli zordur,uzun uğraş isteyen bir durumdur.

    Sevgiler
     
  2. anderlec29

    anderlec29 KÖKSAL

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    henüz olmadı iyi bir oltam
    En İyi Avı:
    ALABALIK(2,5 KG)
    selam..ben alabalığı yakalarken inanın çok keyif alıyorum..alabalık avı benim için hayatımda avlamakta en güzel tercihim.onu yakalarken sanki okyanusta kılıç balığını yakalıyormuş gibi bir duygu uyandırıyor bende(gökyüzüne zıplaması sudan çıkıp)..
     
  3. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aynı fikirdeyim
     
  4. stanlyy

    stanlyy Fatih BAŞAR

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.524
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İyi akşamlar vedat amca. Özünde balığın hiç bir türünü yemeyen biriyim. :) Ancak hobi olarak zamanımın çoğunu bu işe verdiğimi söyleyebilirim. Aslen Ankara'da yaşıyorum ama memleketim Sakarya olduğu için senede 2 kere bolu ve Sakarya'ya kesin gidiyorum. En son 20 gün önce Abant'taki denemelerimde sabah 5 gibi göl kenarında hazır olmama rağmen tanışmak istediğim abant alasıyla kısmet olmadı. Önümüzdeki hafta yeniden memlekete giderken bu sefer şansımı Yedigöller'de denemek istiyorum. Her numara mepps'ten kendime yedekleriyle edindim. Bir çok sahtelerim rapalalarımda hazır. 180 cm 3-14 gr atarlı bir kamışım ve 2500'lük spin makinem var. Saat kaç gibi avlanıp hangi malzemelerle en iyi verimi alabilirim. Orada şans gülmezse yazılarınızda okuduğum kadarıyla sapanca üstünden bahsetmişsiniz oralarda şansım ne kadar olur? Bahsettiğiniz dereler sanırım maşukiyenin üst tarafında kalıyor bu konuda fikir ve deneyimlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Birde aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Ankara'da sürekli olarak gittiğim levrek denemelerinde balığın gece çok tutarsız saatlerde geldiğine şahit oldum. Aklıma takılan, verim çok güzelken balık birden kesiyor ve gece 12'den sonra balıklar 5 metre önümde sudan atlayarak dans etmeye başlıyor ama atışlarıma vuruş dahi alamıyorum sebebi ne olabilir yada bir taktiği varmıdır. Şimdiden çok teşekkürler...Mesaj kutunuz dolu olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın. Cevabınızı burdan uygun görmemeniz halinde özeldende okuyabilirim, saygılar,sevgiler...
     
  5. Leon3838

    Leon3838 yasin

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    25
    Şehir:
    kayseri
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan
    Aynen ben de sana katılıyorum...

    Vedat abiyi de yılların tecrübesi ve işine duyduğu saygısıyla yazdığı bu yazısından dolayı da ayrıca kutluyorum.. Teşekkürler Vedat ağabey ;-)
     
  6. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

    Esasen yukarıda örneği görülen,bana sorulan sorulara cevap vermek ve bunu hemen yapmak en keyf aldığım huususlardır.

    Hal böyleyken kimi zaman atladığım için kimi zamanda bilgisayar ortamından ayrı kaldığım zamanlarda göremediğim için bazı sorulara cevap vermeme hali meydana çıkabiliyor.

    Kusuruma bakmayınız.

    Sorularına gelince;

    Anladığım kadarıyla alabalık yakalamak için takımların hazır ve uygun.Ancak bilmelisinki,göl ve barajlarda alabalık avı için en verimli aylar ve özellikle Abant için Nisan ve mayıs ayının bir kısmıdır.

    Yedigöller içinde durum benzer olsada burada bir miktar daha şansın olacaktır.

    Dolaysısıyla ne yapsanda Ağustosta Abanttan alabalık yakalaman sadece bir tesadüften ileri gidemez.

    Zaten o aylarda göl çevresi piknikcilerden,onların çıkardığı seslerden adeta normal bir gezide dahi insanın keyfini kaçıran bir ortam sergilemektedir.

    Nisan ayında mevsim açıldığında,göl üzerindeki buzlar kısmen yada tamamen eridiğinde Abantta yemli avcılar her yanı sarmış görünsede güzel birkaç Abanticus alası yakalamak olasıdır.

    Burada daha ziyade ağırca meppslerle,bu arada kastmasterin kaşıklarıyla netice alırsın.

    Uzak derin atış ve çekişleri yapmalı
    gayet ince misina kullanmaılısın.

    Aynı aylarda şayet yolu açıksa Yedigöllerde daha fazla vuruş alır daha çokda balık yakalayabilirsin.

    Kastmasterin ağaç budağı gibi olan kaşıklarının küçük ve orta boyları,aynı markanın little cleo kaşıklarının keza aynı boyları,herikisinin truncu bronz ve sarı renk karışımlı olanlarıyla,meppslerden Virax markanın sarı üzeri mor ve kırmızı beneklileri iş görecek sahtelerdir.Bunlar nispeten ağırdırlar uzağa erişirle dipten gelirler.

    Yedigöllerde ise daha ziyade mepps markanın spinnerlerinin 2 numARALARInın

    Muhtelif benekli modelleri iş yaparlar.

    Sapanca gölünün Maşukiye tarafındaki alabalık çiftliklerinin sularını temin eden akarsuların en üst kısımlarında kırmızı benekli alabalık bulabilirsin ancak hem meşakkatlidir ve hemde pek balıkda kalmamıştır.

    Levrek cinslerinin hemen her türlüsü deniz ve tatlısu levrekleri tutarsız davranışları olan b alıklardır.Aynen tarif ettiğin gibi oltaya rağbet ettikleri zaman ve hatta yemler ani değişkenlikler gösterebilirler.

    Avcının suni yem koleksiyonu geniş olupta durumlara göre değpiştirip denemelerine devam etmesi durumunda kimi zaman verimsiz geçecesi san ılan av birden lehe dönebilir.

    Perch'te muhtelif sahtelerin yanısıra arada illaki meppstürevlerinide denemelisin.

    Derinliği uygun olan yerlerde küçük yatay jig kullanmanıda tavsiye ederim.

    Sevgiler

    Not;
    İlave soruların varsa beklerim
     
  7. cemo62

    cemo62

    Mesajlar:
    9
    ***

    Munzurda alabalık avlıyorum ve olta olarak da 3 numara mepps kullanıyrum.Fakat son dönemde uzun bir süredir balık alamıyrum acaba mepps bu sonbahar aylarında suya düşen yapraklar yüzünden iş yapmyr mu?
     
  8. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Munzurda alabalık avlamak bir ayrıcalıktır sevgili Cem.

    Sanırım anarşi yüzün den en verimli bölgelerden uzak yerlerde avlanmaktasın.

    Sonbahar ayları yaklaştığında suların debiisi hayli düşer.Bu durum kimi zaman lehte işlesede kimi zamanda aleyhte olarakta gelişmektedir.

    Zira az ve daha berrak sularda alabalık sunulan yemi daha çabuk görsede,iyi gizlenilmediği ve gürültü çıkarmamaya özen gösterilmediği anlardada katıyen oltaya vurmaz hüviyete bürünüverir.
    Mepps v e tgürevleri her mevsimde iş gören sahtelerdir.Yapraklardan bir tanesi iğnelere takılırsa iş görmez hale gelebilir.Buna dikkat etmelisin.

    Sevgiler
     
  9. cemo62

    cemo62

    Mesajlar:
    9
    ***

    aslında asıl sorun sonbaharda suya düşen yapraklar sebebiyle meppsin balıkların cazibesini çekememesi olsa gerek. bi de su yazın yumurtadan çıkan su kurtlarıda artık daha çok tüketiliyor . ben buralıyım istediğim yerde istediğim zamanda avlanabiliyorum. anarşi terör vb. neyse bunlar dışardan algılanan şeyler ama hayat burda devam ediyor etmek de zorunda . sanırım bu bölgeleri gezdiğiniz için beni anlayabilirsiniz. aslında keşke sportif balıkçılık olsa sadece de insanlar buranın güzelliklikerini görse ama şunu da belirtmek istiyrum dediğiniz gibi bizler bu suyu yani balığı ve yavrusunu kutsuyruz hakettiği değeri tam veremesek de elimizden geldiğince korumaya çalısıyruz ama özellikle diğer illerde gördüklerim içimi acıtıyr asıl mesele bu biz balığı yakalanması gereken bi düşman gibi görüyrz ama aslında alabalık güzelliği izlenebilmesi için yakalanması gereken bi deniz kızı misali yakalanıp doğaya iade edilmeli...
     
  10. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan
    Sevgili Vedat Abi alabalık ve
    diğer avlara yönelik tecrübe ve önerilerinizi takip etmekteyim. yaklaşık 3 yıldır Erzincanda görev yapmaktaym ve daha öneki paylaşımlarınızda da bahsettiğiniz erzincan alabalık avlaklarının bir kısmına gitme fırsatım oldu. buralarda geçmişte yapmış olduğun o müthiş avlara forumdaki paylaşımlarıondan anladığın kadarıyla bir özlem duymaktasınız. bu nedenle geçen yıl çekmiş olduğum birkaç saatlik avımıza ait bir videyoyu sizinle paylaşmak isterim. bu özleminizi gidermede bir nebze olsun faydalı olursa ne mutlu bana. bu arada o eski alabalıkları bulmak artık buralarda pek mümkün değil ya da bizim yeteneğimiz kısıtlı belkide.

    http://www.dailymotion.com/video/xtoyed_mercan-deresi-erzincan_sport
     
  11. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cem

    Beni çok uzun seneler eveline götürdün.

    En büyük hayalim ve uygulamaya koyup,maalesef birtakım sebeplerden ötürü yarım bıraktığım planlarımın başında Eczacı olmak ve Tuncelinde Eczane açmak vardı.

    Sebep ise alabalığa olan aşkım ve Munzurun başka akarsulara kıyasla gözümde ve gönlümde müstesna bir hüviyette olmasıydı.

    Eczacılık tahsiline başladım ama bitiremedim.

    Sonraları ise,İşletme okudum,bankacı oldum vs.

    Hayatımın en iri alalarını sonbahar aylarında yakalayabilmiş biirisiyim.

    Yaprak olayı bana mani olmamıştır,doğrusu seninle aynı fikirde olamadım,kimbilir belkide haklısındır.

    Su kurtlarınından kastin şayet özellikle akıntılı yerlerde taşların altına yapışık olupta sonradan büyüyüp sucul ortamdan çıkan böceklerse,bunların ilk hali hakikaten alabalıkların en sevdikleri tabii yemdir.

    Bunların çokca kullanılması belkide bazı aylarda,alabalığın diğer tabii yemlere olan ilgisinde azalmaya sebep olabilmiştir,kimbilir.

    Sevgiler
     
  12. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan
    Sevgili Vedat Abi alabalık ve
    diğer avlara yönelik tecrübe ve önerilerinizi takip etmekteyim. yaklaşık 3 yıldır Erzincanda görev yapmaktaym ve daha öneki paylaşımlarınızda da bahsettiğiniz erzincan alabalık avlaklarının bir kısmına gitme fırsatım oldu. buralarda geçmişte yapmış olduğun o müthiş avlara forumdaki paylaşımlarıondan anladığın kadarıyla bir özlem duymaktasınız. bu nedenle geçen yıl çekmiş olduğum birkaç saatlik avımıza ait bir videyoyu sizinle paylaşmak isterim. bu özleminizi gidermede bir nebze olsun faydalı olursa ne mutlu bana. bu arada o eski alabalıkları bulmak artık buralarda pek mümkün değil ya da bizim yeteneğimiz kısıtlı belkide.

    http://www.dailymotion.com/video/xto...erzincan_sport
     
  13. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Videoyu bir türlü açamadım sevgili Harun.

    B enim ,için önemli.Hem sana bazı ilave bilgilerde verebilirim.

    Sevgiler
     
  14. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan
    http://www.dailymotion.com/harunzengin#video=xtoyed

    Sevgili Vedat Abii senin gibi değerli bir balıkçı ile muhabbet etmekten duyduğum onuru belirtmek isterim. aslında videoda çok bişey yok. dedğim gibi birkaç saatlik bir avdı video bu kez açılır sanırım suyun belkide yıl içinde en az olduğu dönem. sizin de bahsettiğiniz gibi anarşi nedeniyle çok içeri girmek mümkün olmadı. yakın civardan bir ağabeyimizin rehberliğinde gitmiştim. ERzincanda çalıştım da Mercan deresine olta atmadım dememek için balık sevdasına gittik. DAha önce sizin forumda Erzincan avlakları ile ilgili verdiğiniz bilgilerde öğrendim birçok dereyi. İşim gereği Erzincan, çayırlı, Tercan, Kemaliye kemahta neredeyse gitmedğim köy kalmadı, buraladaki birçok dereye olta attım kısa süreliğine de olsa fakat MErcan dağlarında sanki beni çeken birşey var. keşke sıkıntı olmasa da rahat rahat gidebilsek.
     
  15. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Harun.

    Bu akarsuyun hemen her noktasını avucumun içi gibi bilirim.

    Kerelerce gittiğim bu yerlerde 3 kerede10-15 er günlük kamplarda yaptım.

    O zamanlar günde yüzün üzerinde en ufağı 30 cm civarında alabalık yakalamak mümkündü.Yakalar salardım,hayali cihana değer.Hey gidi günler

    Sevgimle kal
     
    Son düzenleme: 19 Eylül 2012
  16. stanlyy

    stanlyy Fatih BAŞAR

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.524
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler Vedat amca. :)
    Alabalık malum Ankara çevresinde bulabildiğimiz veya her zaman ulaşabileceğimiz bir tür değil. Ancak bu zamana kadar en çok tanışarak bir fotoğraf çekmek istediğim türdü.
    Gerek bir kırmızı benekli, gerekse abant alası için , diğer avlarımda işimi çok görmeyecek, kamış ve makine masrafını bile düşünmeden edinmiştim.
    Bu sene Abant ve Yedigöller'de üşenmeden yaptığım denemelerim size yazdıktan sonra maalesef en son avımda da sonuçsuz kaldı.
    Tabii bu konuda sizden şu an öğrendiğim teorik bilgilerin eksikliğinin de payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz Nisan, Mayıs aylarını duymadan önce içimde Ekim sonu bir kere daha denemeliyim sesi de maalesef son buldu. :)
    Aralık ayında 5 ay gibi kısa bir süre vatani görev için hobimden ve sizlerden uzak kalacağım için tavsiye ettiğiniz aylarda, yani önümüzdeki sezonuda kaçıracağım.
    Kısmetse kırmızı benekli ve abant alası ile tanışmamı malesef önümüzdeki seneye kadar erteleyeceğim gibi görünüyor.
    Perch avında ki tavsiyeleriniz içinde ayriyetten teşekkür ederim.
    Genelde perch avlarımda 3 numara desensiz gümüş veya fosforlu sarı renk mepps bu zaman kadar her zaman çok verimli oldu.
    En son gerçekleştirdiğim dün ki avımda akşam saat 4 ile gece 10 arasında hiç ara vermeden bütün favori sahtelerimi denememe rağmen 6 saat boyunca bir vuruş dahi alamadım.
    Bahsettiğim saatler aynı merada her zaman en verimli geçirdiğim saatlerdi. 2 gün önce gittiğim avım keza aynı sonuçlandı.
    Bugün forumda bir arkadaşımızın da Ankara'da farklı bir merada perch yokluğundan şikayet etmesi ve raporlarda yaklaşık 2-3 haftadır perch avı görememem aklıma şu soruyu getirdi.
    Amerikan levreğininde aylara göre değişen bir verim farklılaşması olabilir mi? Ankara'da malum gerek havalar gerekse su ısısı, en çok verim aldığım haziran ve temmuz aylarına göre değişmedi desem yeridir...

    İlginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkürler,saygılar...
     
  17. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan
    İnşallah buralarda tekrar avlanmak nasip olur size,, belki de birlikte avlanırız . bana vereceğiniz öneriler varsa mutlu olurum. şimdiden çok teşekürler..
     
  18. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kimbilir böylesine bir avı gerçekleştirecek ömrüm ve imkanım kalmıştır sevgili Harun.

    Mercan akarsuyu debisi çok hızlı bir sudur.Buralarda sahte çalıştırmak nerdeyse imkansız gibidir.

    Ençok verimi oralardan çıkardığımız koyu renkli çok hareketli solucanlarla alırdık.

    Irmak üst kısımlarda ikiye ayrılır.Sol kolda sürpriz iri alabalıklar vardır.Olta düzeni en altta uygun bir iğne 30 cm üzerinde ise20- 30 gr gibi bir kıstırma kurşundan ibarettir.

    Ovaya dökülen sair iğki akarsudada alabalık vardır.

    Özellikle Girlevik şelalesini oluşturan derenin Kalecik köyü yakınlarındaki beton benttin kanallarında,suyun fazla kısmının döküldüğü bölüm ile nerdeyse hemen oralara yakınca yerlerde doğduğu yere yakın kısımlarında halende iyi alabalık olabileceğini düşünüyorum.

    Kemah yolunun Alp İstasyonuna hemen yakın Fıratın karşı kıyısından nehre karışan Alp deresinin üst kısımlarındada güzel alabalık bulunurdu.Hem bu derede birçok mepps çalıştırabileceğin bölgeler vardır.

    Refahiye yakınlarındaki ormanlık bölgenin Kadıköy köyü yakınlarındaki vadilerden
    akan her derede bol alabalık illaki halende olması lazım.

    Ancak bu derelerin alabalıklarının iriliği Girlevikteki akarsuyun bent kanallarında bulunan devasa iri alabalıklar hariçMercana kıyasla ufaktırlar.

    Sevgiler
     
  19. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hemen her balıkta mevsimlere göre verim farklılığı olabilir sevgili Fatih.

    Suların ıısı değişikliği yaşandığı zamanlarda balıkların derine ve uzağa çekildiklerini düşünebiliriz.Balığı dahada derinde aramanı mümkün kılan sahtelere dönmeni tavsiye edebilirim.

    Sevgiler
     
  20. harunzengin

    harunzengin harun

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    erzincan

    Sevgili VEdat Abi önecelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Şunu belirtmeliyim ben daha bu gune kadar bırakın solucan canlı hiçbir yemle alabalık avlamadım. Genelde tercihim meppstir. bazen sinekle avlanırım. Bu naddie balığın avlanmasında ava şans verme, onu kandırımma ve kaşık atma becerisi vs. olması gerektiğini düşünmekteyim.

    Öncelikli olarka refahiyedeki orman içi derelerin bir kısmını taradım. Zaten orman içi derelerin önemli olanlarında balık yasak. diğerlerinde ise iri alabalık bulmak zor.

    MErcan suyunun ovaya yakın bölgelerinde setler var şu anda. o setlerin olduğu bölgelerde kaşık atmak mümkün fakat yukarılar dediğiniz gib çok sert akmakta. ben kaşıkla birkaç tane yakaldım bent kenarlarında ve kaya diblerinde gittiğimizde. ama kesinlike hala çok iyi alabalık olduğuna bende inanmaktayım

    Geçen hafta Cuma KEmaha giderken bahsettiğiniz Alp İsta. mekiindeki dereden Fırata su akmadığını gördüm. Yanlış görmediğimi düşünüyorum. O derede de alabalık olduğunu duydum halen fakat benimle avlanmaya gelecek bir kişi bulamadım. Sizin de bildiğiniz gibi en güzel alabalık mekanları Ovaya Güneyden dökülen derelerde. bu bögelerde fiilen terör olayları olmsada insanların birbirlerine karşı güven eksikliğinden dolayı yabancılara pek misafiperver bakılmıyor

    Girlevik ve Üst kısmı yaz aylarında tamamen piknikçilerin mekanı. ama akşam üstü ve sabah saatleri avlarımda balık almaktaym. balık gün içinde taş altından çıkmıyor. kalceikin üst kısımlara çıkmadım daha..

    Burada oyle şeyler duydum ki insanın bırakın alabalığa diğer balıklara bile yapamayacığı şeyler. 50 Mt germe ağla dereye boydan boya ağ serenler bile olmuş, bunca şeyin arasında halen alabalık avlayabilmek beni mutlu ediyor. Ava gidemesem bile taze donmuş alabalıkları arada buzluktan çıkarıp seyretmek bile yetiyor bazen .

    Sevgiyle kalın..