Selam sevgili balık avı tutkunu amatör oltacı dostlarım, Malumunuz olduğu üzere Ramazan bayramını geride bıraktık. Hepiniz dost ve akrabalarla bir araya gelip bayramlaştınız ve hasret giderdiniz. Ben de bayramın ilk ve ikinci günleri gece vardiyasında çalışıp kendi anne babamı ziyaret amacıyla düştüm yollara Ancak her zaman arabamda hazır durumda olan olta takımlarımın dürtüsüyle ana-baba hasretinin yanında duran ala hasreti yolda ağır bastı. İstikametimi, yollarımı biraz fazlaca uzatacak olana alabalık derelerine çevirdim. Hedefimde iki dere vardı; birisi geçen sene balık azlığından dolayı ara verip hiç gitmediğim bir dereydi. Diğeri ise mevsim başında gittiğim ancak su fazlalığından verim alamadığım debisi yüksek bir dereydi. İlk dere beni fazlasıyla şaşırttı ve oyaladı. Debisi yüksek olan kısımlarda balık alacağımı ummuştum ancak buraları yaklaşık 35 cm lik bir alanın iğnenin tadına bakıp kurtulması dışında boş geçtim. Durum böyle olunca derenin yukarı kısımlarını denemeye karar verdim. Suyun oldukça azaldığı bu kesimlerde tecrübelerimin aksine aglia tw fazla iş yapmadı. Etraftaki yusufçuk böceklerinin fazlalığı böyle günlerde kullandığım MEPPS XD kaşığımı aklıma getirdi. Onun ağırlığını gece mavisine boyamıştım ve yapısı dolayısıyla yusufçuğun kanat hareketlerini andırıyordu. Onu taktıktan sonra her gölette o kadar fazla alabalık meppse saldırıyordu ki şaşırdım kaldım. Küçücük göletlerde balıklar meppsi ısırmak için birbirleriyle yarışıyorlardı. Bana mükemmel saatler yaşattılar sanırım kendi yakala-bırak rekorumu kırmışımdır. Bu arada kendimin bir eksikliğini görmüş oldum. Balıkların bazılarının ağzından meppsi çıkarmakta epeyce zorlandım bunun için yakala-bırak avlarında yanımda tek iğneli meppsler taşımamın zorunlu olduğunu farkettim. Her biri başka bir güzelliğe sahip alaları sevip okşayıp saldım. Çok güzel görüntüler çektim. Ve akşam yemeği için içlerinden iki tanesini alıkoydum zira akşam yaklaşmıştı ve bir dereye daha uğrayacaktım. Dereden çıkıp tekrar yola koyuldum ve yol üstünden ekmek almak için uğradığım her yerden eli boş çıktım. Mecburen açlığımı bastırmak için bisküvi alıp yola devam ettim. Akşam yemeği hayallerim suya düşmüştü. Kabalak yaprağında alabalık yapma düşüncemi ertelemek zorundaydım. Zira bir türk erkeği olarak ekmeksiz yemek sadece aparatif olabilirdi Derede avlanılacak noktalara geldiğimde derenin bulanık olduğunu gördüm son bir haftadır yağmur yağmamasına rağmen dere bulanıktı sanırım yukarılarda bir yerlerde orman işçileri çalışıyordu. Zaten havanın kararmasına bir saat vardı ve dere daha önce ayılarla karşılaştığım bir dereydi elimi çabuk tutmalıydım her an bir yerlerden bir ayı kardeş çıkıp bana merhaba diyebilirdi. Yol üstünde arabaya aldığım orman işçileri de ayıların çokluğundan bahsedince iyice tereddüt etmiştim. Ancak ala aşkı ayı korkusuna galip gelip at-çeklere başladım. Derenin bulanıklığına rağmen bir sağlam vuruş aldım ancak balıklar kıyılayamadan kurtuldular. Anlaşılan yine nasibimiz yoktu trofe hayallerimi başka zaman erteleyip Akşam ezanında dereden çıkıp bisküvinin etkisi geçmeden tekrar yola koyuldum artık zaman sıla-ı Rahim zamanıydı . Anne babamın elini öpüp hayır dualarını almalıydım. .. Beni her zaman ki gibi anlayışla karşılayıp yine mi balıktaydın dediler sadece gülümsedim DSC_1075 by birol Tangut, on Flickr DSC_1076 by birol Tangut, on Flickr DSC_1077 by birol Tangut, on Flickr DSC_1078 by birol Tangut, on Flickr DSC_1079 by birol Tangut, on Flickr DSC_1080 by birol Tangut, on Flickr DSC_1081 by birol Tangut, on Flickr DSC_1082 by birol Tangut, on Flickr DSC_1083 by birol Tangut, on Flickr DSC_1084 by birol Tangut, on Flickr DSC_1085 by birol Tangut, on Flickr DSC_1086 by birol Tangut, on Flickr DSC_1087 by birol Tangut, on Flickr DSC_1089 by birol Tangut, on Flickr DSC_1093 by birol Tangut, on Flickr DSC_1095 by birol Tangut, on Flickr DSC_1097 by birol Tangut, on Flickr DSC_1098 by birol Tangut, on Flickr DSC_1099 by birol Tangut, on Flickr DSC_1102 by birol Tangut, on Flickr DSC_1103 by birol Tangut, on Flickr DSC_1105 by birol Tangut, on Flickr DSC_1111 by birol Tangut, on Flickr DSC_1112 by birol Tangut, on Flickr DSC_1115 by birol Tangut, on Flickr DSC_1128 by birol Tangut, on Flickr DSC_1130 by birol Tangut, on Flickr
Yine birbirinden enfes karelerle gözlerimiz şenlendi, canına sağlık Birol kardeşim. Tekli kancaya geçişin isabet olmuş. Belki av verimini bir nebze düşürecektir ancak sen gibi usta bir "alapalukcu" yine nadide güzellikleri bulur diye düşünüyorum. Bu kararından dolayı da ayrıca yüreğine sağlık diyorum abim.
Güzel yorumların için çok teşekkürler Nuri ağabey, Bazen limit üstü bir balık yakalamak için kilometrelerce yol katediyoruz, ama yaşadığımız güzellik hepsine değiyor. Tek kancaya tam olarak geçtiğim söylenemez ama yakala bırak avlarımda kullanacağım.