ALABALIK, DERE ALABALIĞI Familyası: Salmonidae Bilinen adı: Salmo trutta caspius Ağırlık: 5-6 kg Yumurtlama dönemi: ocak, şubat, ekim, kasım, aralık Açıklama: Vücut siyahımsı gri olup, vücudun ön tarafı ve baş üzerindeki koyu lekeler mavimsi halkalarla çevrilmiştir. Kırmızı benekler yan çizgi boyunca ve daha çok alt taraftadır. Solungaç kapağının ön tarafı üzerinde leke mevcuttur. Sırt yüzgecinde de lekeler vardır. Kuyruk yüzgeci hafif girintilidir. kaynak ve resimler: water crop university, kkgm.
Alabalik Tutmak Süper Bir Zevk YILLARDIR AVLANIRIM AMA ALABALIK KADAR ZEVK VEREN OLMADI. NE YAZIKKİ AV SAHASININ UZAK OLMASINDAN DOLAYI 5 KERE GİDEBİLDİM AMA OLTAYA VURUŞU VE BALIĞI ÇEKERKEN VERDİĞİ MÜCADELE HİÇ BİR BALIKTA YOK BOYUNA GORE OLDUKCA KUVVETLİ VE MÜCADELECİ BİR BALIK. SUDA HAREKET EDEN HEMEN HEMEN HERŞEYE SALDIRIYOR AMA EN VERİMLİ AVIMI CANLI YEMLE YAPTIM. MEPS LEDE GÜZEL AV VERİYOR AMA DEDİĞİM GİBİ CANLI YEMİN YERİNİ TUTMUYOR CANLI YEMDE: YAVRU BALIK, KURBAĞA LARVASI, KÜÇÜK KURBAGA KULLANDIM VE İYİ SONUÇ ALDIM. SOLUCANLA TUTAN ARKADAŞLAR VAR AMA MALUM SOLUCAN PEK İÇ AÇICI BİR YEM DEĞİL VE MİDE KALDIRABİLİYOR ÖZELLİKLE ELDE BIRAKTIĞI KOKU. AVDA SESSİZLİK. SUYA GÖLGE DÜŞÜRMEME, VE MİSİNANIN İNCE OLMASI (max 30luk) ÇOK AMA ========-SAYGILARIMLA==========
iki senedir bende köyde gidiyorum yayla köyünde bizim orda alabalık tutmak yasak ama köyümüz oldugu için bir şey demiyorlar ama serpme atanlar oluyor lüks ile yakalayanlar oluyor bunlara köy halkı olarak kızıyoruz ve dereden uzaklaştırıyoruz 4 gün içinde 36 dene yakaladım zevkli bir av .
kardeş kurbaga yavrusu dıyorsunda kurbaga yavrusunu oltan gorulemden nasıl trakabılıyorsun acaba ben bır kere denedım oltanın yarısı dısarda oldu ama alabalık degıl somon balıgı vurdu malum alabalık kadar akıllı degıl somon ben alabalık ıstıyordum soruyu tekrarlıyorum olta gorulemden nasıl takabılıyorsunuz
bu hafta sonu alabalık avı aksicim,balkaya arasında güzel bi haftasonu geçirdik sizinle paylaşımak istedim. Shot with sizi böyle sabah güneşi uyandırıyor. SP700 at 2007-07-04 kaldığımız ağaçlar arasında çadırlarımız. Shot with SP700 at 2007-07-04 Shot with avlandığımız dere ve alabalık SP700 at 2007-07-04 ve yakaladığımız kırımızı alabalıklarımız.reklam değil sadece paylaşım için sitedeki arkadaşlardan çok güzel şeyler öğrendik. Shot with SP700 at 2007-07-04 Shot with SP700 at 2007-07-04 bu'da tavaya girmeden önce son halleri çok güzel alabalık avı oldu. 30 cm 22 cm ve güzel bir haftasonu the end
Herkese selamlar benim memleketim de kırmızı benekli alabalık mevcut hangi gruba girdiğini soracağım ama resimi mesaj ımda ekliyemiyorum avatarım daki küçük alabalık resmi
Alabalık Yakalamak Ustalık İster Alabalık Çok Akıllı Bir Balıktır. Anlatılanlara Göre Sudaki Ağları Görüp Üstünden bile atlıyormuş. Bende senelrdir alabalık yakalarım ve daha bir kere bile eli boş dönmedim bafra derbent barjından Alabalık yakalayacaksanız bir kere mantarınız, kurşununuz, fırdöndünüz ve kancanız küçük olmalıdır. Misina ise 0.20 den daha kalın olmamalıdır. kancanızı fırdöndüden en az 60 cm daha aşşağıya takmalısınız ki alabalık işgillenmesin yazın suyun derinliğine göre dip taraflara olta sallayın. kışınsa 1,5 ila 2 m arasında derinlik yetecektir. en uygun yem ise alabalık yeminden yapılmış hamurdur. böle bir olta ile emin olun bol miktarda alabalık yakalayabilirsiniz. benim derbent barajında rekorum 37 bir günde bu ve arada birde sazan var 1,5 kg lık sölemesi benden denemesi sizden. hadi rastgele
Bayram bey hala foruma giriyormusunuz bilmiyorum. Ben sizin avatarınızdaki orjinal resmini gördüm. Fotograftaki tipik bir dere alabalığıdır. Yani burada kırmızı benekli olarak bahsedilen balıktır.
Bugüne kadar alabalık tutmadım ama artık alabalık için dağlar kat etmeye hazırım.. Paylaşım için teşekkürler...