Alabalik Için Makina Ve Kamiş Yardimi

Konu, 'Makineler' kısmında fasabe tarafından paylaşıldı.

1. fasabe

fasabe fatih

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Fatih Bey Merhabalar,

Bence yukardaki set güven vermiyor.Kendimce sebeplerimi ve bildiklerimi yazayım..

İlk olarak kamış görüntüsü itibari ile bana zayıf geldi, özellikle makine yatağının olduğu sap kısmının sağlam olmadığı zaman kişileri üzdüğünü gördüm. Eğer kamışı bol ağaçlıklı bir alanda, akarsuda vs de kullanacaksanız 180 cm fena değil, ancak yok baraj avlarımda olur, uzun atışlara da ihtiyacım var diyorsanız o zaman tercih 210cm veya 240cm olabilir. Kamışların atar değeri, özellikle alabalık avlarında spinnerlar kullanılıacaksa (genel adıyla meps diyelim) hayli önemli. Atar derecesi 5-25 gr olanlar hafif olan bu kaşıkları atmakta sizi yormaz veistediğiniz mesafeye ulaşatırır. İlandaki kamışın atar değerini göremedim.

Makinelere gelince atçek sayısı fazla olacağı için mümkün olduğunca hafif bir makine tercih edilmeliki akşama bilek ağrılarından ve av sırasında bıkkınlıktan kurtulmuş olun. Makine içinde ağırlık bilgisi verilmemiş. Ayrıca makinelerin devir sayısı da çok önemli. Alabalık avlarında genelde 5 ve üstü devirlere sahip makineler kullanılması tavsiye edilir. Makine için kamışın boyu gözönüne alındığında ince bir makineye ağır bir makine kullanım tezatı oluşturur. Misal 210luk veya 240lık bir kamışa 30 kalibrelik bir makine bence uyumlu olur.

Yanında verilen setlere gelirsek soldaki set fly avclığında kullanılan imitastonlardan ve hayli düşük ağırlıkta olduklarından spin makinelerle uzağa gitmeyecek, bu av tarzına da uygun olmayan bir set.

Sağdaki malzeme içinde net bir şey söylemek mümkün değil.

Sonuç olarak bence bu setin yerine bütçenizi belki bir miktar daha yükselterek bilinen, önerilen markalardan kamış ve makine seçiminde bulunabilirsiniz.

Alabalık avı içinde kullanacağınız misinayı en fazla 0,28 gibi belirleyin. İşinizi rahatlıkla görecektir. Daha ince misinalar daha uzak atım sağlar, takımın avcılığı da yüksektir ancak çeker değerleri de nispeten düşüktür.

Kolay gelsin..

3. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
    Kamış iş yapmaz, Fiber yapıya sahip. Uzun ömürlü kaliteli ve hassas bir ürün istiyorsanız.

http://www.avmarketi.com/asp/product/6627/2260-270-QUICK-STICK-TELE-20-5-20G

Bunu tavsiye ederim. Veya bunun 2.40 olanını. Uygun fiyat isterseniz http://www.avmarketi.com/asp/product/7360/2489-270-D-A-M-ONLINER-TELE-SPIN-30-10-30G

Bu uygun olur düşüncesindeyim. Her iki kamıştanda var ve mükemmel ürünler. Makine olarak, http://www.avmarketi.com/asp/product/8263/1135530-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-530-FD-OLTA-MAKINASI ya bu veya Alperen kardeşimin tavsiye ettiği, http://www.avmarketi.com/asp/product/3168/RYOBI-ECUSIMA-3000Vi-MAKINE

Misina olarak 0,28 Dam harici, Pelican, Suffix kullandığım ve mükemmel ürünler.

İğne olarak Gamakatsu, Sasame, Fudo.

Not: Kişisel düşüncem, bu güne kadar hepsiburada.com´dan hiç memnun kalmadım. Ürünlerin %99 sahte ve ucuz çin malları. Diğer ve en önemli sorun aldıktan sonra karşınızda muhattab bulamıyorsunuz. Balık malzemesi alırken tavsiye ettiğim iki site avmarketi.com balikmarketim.com.

Son düzenleme: 9 Şubat 2011
  4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ben direk bir marka önerisi yapmamıştım ama Emir Bey tam aklımdan geçeni yazmış, gerçekten de Dam Quick Stick Tele Spin sınıfı kamışlar parasını hakediyor, ekibimde 3 kişi kullanıyor..

5. fasabe

fasabe fatih

İlginize çok teşekkürederim...Saygılar..

6. fasabe

fasabe fatih

Merhaba..İlk önce ilginize çok teşekkürederim...Bu önerdiğiniz ürünler alabalık avı için değilmi ?..Saygılar..

7. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Evet Alabalık için. Bunlarla akarsularda at-çek, küçük göletlerde tek kancalı beklemeli, büyük göllerde beklemeli ve at-çek avını çok güzel yaparsınız.

8. fasabe

fasabe fatih

İlginize Teşekkürler....Saygılar...

9. fasabe

fasabe fatih

10. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Allah hayırlı etsin. Özellikle makine hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

11. fasabe

fasabe fatih

İlginize teşekkürler...20-Şubat pazar günü Allah izin verirse fırat'a alabalık için gideceğiz..İnşaallah nasibimiz bol olur..Makina hakkında bilgi verecem ama ben amatörüm vereceğim bilgiler nekadar sizi tatmin eder bilemem...Saygılar..

12. drfatih

drfatih Fatih BEŞER