merhaba arkadaşlar pazar günü çameline alabalığa gitcem sizce en verimli yem ne olur? şimdiden teşekkürler
Uğurcan Çamelide aşağı yukarı her yere yasak gelmiş,gitmemeni tavsiye ederim.Çameliye gideceğine yapraklıya git derim.Alabalık yemini hamur ile karıştırıp yem olarak kullanabilirsin
s.a trabzonda alabalık tutmaya elverişli yerleri bileniniz varmı? birde deredeki alabalık için hangi yem ve olta yakımı gerekli ??
Samandira Bence birde samandirali dene ucunada tas firin ekmegi ici harika oluyor.yamula barajindan bir günde 39 ala aldigimi belirtmek isterim.rasgele denemekte fayda var.
Bu 39 alabalığın tamamı alıkonulmadı heralde değil mi? Alabalığın günlük limitinin 10 adet olduğunu hatırlatırım. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
ABİCİM WALLA SANA BİŞİ SOLİMM .. GERÇEKTEN DERELER ESKİSİ GİBİ DE IL KUCUK DERELER ... MEPSS WARYA GERCEKTEN YALAN DOLAN WALLA DIORUM DERE KUCUK OLUNCA MEPPS ATILMIYOR YANİİ .. 0.18 ILE 0.22 misina al öncelik le sonra da mustad 8 no kısa pala iğne al ama derede buyuk balıklar oluyor bunun içinde yanında yedek 7 no mustad kısa pala all .. bızım babamla oltamız şoyle .... mısına 0.22 ıle 0.18 lıkk musda 8 no kısa pala iğne beyaz boncuk kucucuk batmayan ... zaten sular akar bulunnduğun yerden bırak akarak gıtsınnnn ve alabalık gelsınn ben gokkuşağı tuuyorum babamla . NOTTT = SAKIN AMA SAKINA ŞAMANDIRA KULLANMA BALIK COOOKK KURNAZ GORUYOR GELMIYOR ÇAAĞLAYANLARDA ALABALIK COK OLUYOR VE BURDA BALIK YOKUR DIE GECÇE UFACIK DEREDE BIZ YARIM KILOLUK ALDIKKK .. YEM ISEDE (ÇEKIRGE) YOKSA SOLUCAN VE EKMEK AMA CEKIRGE 100 100 GELIR ZATEN COKK YIRTICI BALIK AKINTIYA KARSI YUZUYOR CUNKU YEM BEKLIYOR BALIĞI GORDUYSEN HMEN EGILL SES CIKARMA BALIĞIN 1 METRE USTUNEDN YEMI SAL VE ONNE GELINCE RESMEN YEDIĞINI GORUYORSUNN ZOKK ZEEVKLI OLUYOR SAKIN AMA SAKINA BALIĞI 3 DEN FAZLA KACIRMA COK KACIYORLAR VE ANLIYORLAR ANCA 30 DK SONRA GELIYOR BELKI ODA ....... DIĞE BILIRSINKI 15 YASINDkı cocuk ne bılır dersın ama her ay 3 kere gıdıyoum dereye babamla denızede cok gıdıyorumm kısın da unutma kı o ufacık derede 10 mere lık sel suyu gelır oraya yağmaz ama epelere yağar once camur gelıyor normal su ıle sonrada gumburtu yapar aten hemen cıııkkk
Sevgili Berkay.. forum aleminde bir kural vardır.. büyük harf kullanılmaz.. bundan sonraki mesajlarında buna dikkat edeceğine inanıyorum.. -WALLA -SOLİMM-WARYA ????? okulda - türkçe dersinde böyle bir şey yapabilirmisin ?? lütfen rica ediyorum, ve sana güveniyorum...
kardeşim alabalık tutacaksan arabanda varsa biraz yolu dolaşık olacak ama alabalık alırsın tabi karayılan gidip oralara serpme atmadıysa dirmilin icinden catak çörtek köylerini gecince yapraklı barajını besleyen guzel bir akarsu var çok yukarılarına cıkma bıraz yukarı dogru cık avlan sonra geri barajtarafına dogru avlan muazzam bir yer çok yukarılarında alabalık ciftlikleri kurulu suyun uzerinde sen barajtarafına dogru avlanırsan balık alırsın ne alası var bilmiyorum fakat köylüler göl kamışlarıyla o dereden ala tutuyorlardı cok gördüm ala tutamaz isen az ileride kundu diye bir alabalık ciftligi var sorsan gösterirler git orada ayaklarını suya sok masalar suyun icinde zaten ucuz tarife alabalık pisiriyorlar begen begen atsınlar ocaga yalnız 100 merdiven asagı inmen gerek balık yemek icin inmesi bisey degilde cıkması dert.su bilgiyide vereyim yapraklı barajını beslemesine ragmen o derenin alabalıgı ile yapraklı barajının alabalıgı arasında cok fark var derenin alabalıgı daha güzel daha lezzetli aynı alabalık degil farklı türler yani