Alabalık için

Konu, 'Makineler' kısmında issobir tarafından paylaşıldı.

1. issobir

issobir ismail

Mesleğim gereği birkaç hafta önce Malatya'ya tayinim çıktı. İlk iş olarak en yakın su kenarına kendimi attım ve hangi balığı hangi yöntemlerle avlayabileceğimi araştırdım. Yakındaki akarsuda alabalık avcılığı yapılıyordu ve benim için yeni bir heyecan olacaktı. Kocaeli'de sazan ve turna avı için edindiğim takımları gözden geçirdim ilk önce. Shimano Exage 3000s Fb ve catana 210 cm ile deneme atışları yaptım. Ancak akıntı o kadar fazlaydı ki 2 numara mepps i bile güçlükle çekiyordu makina. Turna avında da çok memnun kalmadığım makinadan soğudum diyebilirim.
    Bana akıntılı suda alabalıkla mücadele edecek makina önerisi verebilir misiniz? Fiyat sezon başlangıcına kadar değerlendirileceği için kısıtlama yapmazsanız sevinirim.
    Son olarak internette dolaşırken http://www.balikmarketim.com/?urun-6057-D-A-M-QUICK-1000FD-OLTA-MAKiNESi.html linkindeki makina dikkatimi çekti. Yakın özellikteki Shimano makinalara göre ucuz olmasına rağmen aynı markanın diğer modellerine göre baya pahalı. Kullanan veya bilen arkadaşlar varsa yorumlamasını rica ederim.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İsmail Bey

Sahip olduklarınız bence alabalık avı için güzel seçimler, boşuna ne kamışınızdan ne de makinenizden soğumayın. Akıntının o kadar fazla olduğu yerde spinde hele hele mepss tarzı kaşık kullanımında avın genel olarak başarılı olamaması gayet doğal. Burada normal şartlarda makinenizde bir problem yok, kamış zaten istediğiniz şekilde atmıştır.

Bence hangi makineyi alırsanız alın kuvvetli akıntıda yukarı doğru çektiğiniz mepse binen yük artacağı için siz yine oltanıza binen o gücü bulacaksınız.

3. BANKACI44

BANKACI44 MUSTAFA

En İyi Avı:
    SAZAN 7 Kg
    slm

Şehrimize hoş geldiniz İsmail bey işallah tanışır beraberce av yaparız

4. BANKACI44

BANKACI44 MUSTAFA

En İyi Avı:
    SAZAN 7 Kg
    İsmail kardeş malatyada alabalık avlağı bir yerde var sanırım siz doğanşehir tarafına gitmişiniz ama ordada balık avı tamamen yasak

5. issobir

issobir ismail

Mustafa bey, öncelikle hoşbulduk, umarım tanışma fırsatını yakalarız. Doğanşehir değildi. Şu anda avlanma yasak olduğu için sadece keşif ve takım denemesi yaptım.
    Rıfat Bey daha önceki avlarınızı forumda okumuştum, mesajıma cevap yazmanız beni mutlu etti. Dediğim gibi turna avlarında da beni çok tatmin etmemişti bu makina. Catana 4000 önden kalamalı model daha iyi performans verdi. Acaba makarada bi problem mi var diye düşündüm. Ayrıca ağaçların arasında 180 cm lik kamış daha iyi olur onunla birlikte makinada alabilir diye düşünmüştüm. Bu nedenle konuyu açtım. Yinede önerileriniz benim için çok değerli olacaktır.

6. BANKACI44

BANKACI44 MUSTAFA

En İyi Avı:
    SAZAN 7 Kg
    işallah tanışır sezonda iyi avlar yaparız benim işim balık avı size msn yazayım işa site için bi sorun oluşturmaz umarım BUMBUM44 hot

7. ramazankına

ramazankına RAMAZAN KINA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    İSKORPİT 1 KİLO
    Ah Le Malatya

Merhabalar Hoş Geldiniz şehrimize, Diyorum Ama Ben Istanbulda Yaşayan Fakat Kalbi, Gönlü, Ruhu Tamamen Malatyada Olan Biriyim. Inşallah Güzel Avlar Geçirirsiniz.