alabalık safarisi 1.gün

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ayetarantula tarafından paylaşıldı.

1. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Selam sevgili dostlarım,
    Gerek iş yerimdeki yoğunluk,gerekse yakın çevremdeki alabalık meralarının fazlaca yıpranmış olması nedeniyle epey zamandır gidemediğim alabalık avlarıma duyduğum özlem iyice artmıştı. Üzerine bir de taşınma işi çıkınca ara hepten uzamıştı. Gerekli yerlerden izinleri alıp(evden işyerinden) hep hayalini kurduğum 4-5 günlük bir alabalık safarisine gitmek için bu sabah yola çıktım. Öncelikle hedefim iki senedir gidemediğim gökkuşağı ve kırmızı benekli barındıran güzel bir dereydi. Sabah 7 de yola çıkmama rağmen dere kenarına saat 10:30 da varabilmiştim. Oldukça verimsiz bir saatti. Ama ben çabucak giyinip arabanın 1500 metre kadar aşağısına yürüdüm ve at-çeklere başladım. Dere kenarındaki izlere bakılırsa epeyce gelen giden olmuştu. 3-4 saat uğraşmama rağmen 4 takibin dışında bir şey yoktu. Ama ben hâlâ umutluydum çünkü arabaya gelmeden önce son bir şelale daha vardı ve daha önce hem güzel gökkuşağı hem de kırmızı benekliler yakalamıştım bu şelalede. Önce orta boy bir balık takibi aldım ve ondan umudu kesince az yukarısındaki anafor yapan yere atış yaptım. Suyun üzerinde süzülen döner kaşığa öyle bir balık saldırdı ki ağzım açık kaldı Aman yarabbi balık en az 45 santimetre idi ve meppsle adeta güreşiyor ama yakalanmıyordu. Tekrar atış yaptım balık yine saldırdı ama mepps ağzına girip çıkdı ama yakalanmadı. Adrenalin tavan yapmıştı. Bir atış daha yapıp bu sefer dipten denedim balığın ağırlığını kamışta hissettim ancak yine yakalanmadı. Ondan sonra bilmiyorum kaç çeşit meppsle bilmem kaç defa atış yaptım ancak sonuç yoktu. Son bir kaç senenin trofesi olacak bu balığı yakalayamamıştım. Ancak bu atışlarım esnasında bir prensesi kandırmış ve çabucak fotoğraflayıp yaşam alanına iade etmiştim. Şelaleyi tırmanıp arabaya yaklaşınca Rabbim teselli olarak güzel bir kraliçe kandırmayı nasip etti. Limit üstü olan bu süslü balığı fotoğraflayıp yaşam alanına döndürdüm. Arabaya dönüp giysilerimi değiştirmeden başka bir dereye doğru yola çıktım. Bu derede istilacı bir tür olan gökkuşağı ve kırmızı beneklilerin deresiydi. Ama yağan yağmurla beraber dere bulanmıştı. Yine de bir kaç tane gökkuşağını kandırıp alıkoydum. Bir kaç tane de kırmızı benekli güzel prenses kandırıp dereye iade ettim. Akşam yaklaşırken dereden ayrılıp başka bir alabalık macerasına doğru yola çıktım... devamı gelecek...

Kullanılan malzemeler;
    Kamış:ron thomson 2-20 gr 1.80cm
    Makine ;shimano symetre 500
    Misina:berkley 0:22
    Kaşık: mepps aglia tw, mepps xd silver,mepps comet gümüş üzeri mavi nokta

Salma videoları:https://youtu.be/or7jvYqT2xQ
    http://www.youtube.com/watch?v=or7jvYqT2xQ

[​IMG]DSC_1489 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1490 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1492 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1493 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1494 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1495 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1499 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1500 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1501 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1505 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1507 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1508 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1516 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1519 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1522 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1524 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1525 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1526 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1527 by birol Tangut, on Flickr
    [​IMG]DSC_1528 by birol Tangut, on Flickr

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    İnsanın içi kıpır kıpır oluyor sabah sabah gönlümüz şenlendi teşekkürler Birol ağabey çok güzel kareler :)

3. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkürler Atilla kardeşim, darısı senin gibi kardeşlerimin başına...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel kareler ve şık avcılık için tebrikler, keyifle okuduğum güzel raporun için de teşekkürler. :) Kazasız belasız avların olsun.

5. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkür ederim Volkan kardeşim...

Daha güzel raporları daha güzel avlaklarda yayınlaman dileğiyle...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayal alemine ait mekanlar. Üstüne dünya güzeli alabalıklar.

Cenneti ve hurileri dünyada bulmuşsun Birol abim. Vuslatınız daim olsun.;)

7. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Çok teşekkür ederim Nuri ağabey,

Rabbim bizi alabalıkçı yapmış, cenneti dünyada göstermiş , şükürler olsun :)

8. trkc

trkc ...

Fotoğraflar da av da çok güzel. Maşaallah diyelim. Kazasız belasız nice avlarınız olsun.
    Bir de ricam olacak. Bu rapordaki kamış haricinde varsa kullandığınız veya zamanında kullanmış olduğunuz diğer kamışlarınız neler? Kısaca yorumlayabilirseniz çok memnun olurum.

9. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Öncelikle teşekkürler kardeşim,

shimano alivio dx 1.65UL spin kamış kullanıyorum, ancak ucun fazla yumuşaklığından dolayı tasmalamada bazen sorun oluyor. Aynı şekilde DAM GREEN CROOSPOWER 1.80 1-11gr atarlı kamış kullanıyorum ancak onda da tasmalama sorunu yaşıyorum. Ayrıca bu kamışların ucu çok ince olduğu ve ben de sürekli derede avlandığım için uçları en ufak bir darbede kırılabiliyor. Eğer ben tasmalamada sorun yaşamam ucuna da zarar vermem diyorsanız bunları kullanabilirsiniz. Ayrıca ucuz bir ürün olarak albastar sürmene kullanıyorum sanırım boyu 1.20cm ve düşük atarlı. Ancak dere büyükse ve boyunuz uzunsa bu kamış size olmaz. Birde kamışlarım arasında shimano catana 1.80 cx var o da iyi diyebilirim.

10. trkc

trkc ...

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Bu aralar 1, 2, 3 no mepps'lere uygun 120-150cm arası spin kamış araştırıyorum. Düşük atarlı olanların ucu ince olduğu için kırılma riski var ki daha önce başıma da geldi (daiwa crossfire 150l 3-15 uçtan kırıldı). 5-25 bir kamışla da 1 no mepps(3,5g) istenildiği gibi gider mi o da var.

Daha önce tavsiye almak için açtığım bir başlıkta dam devil stick micro spin 120cm (5-15) tavsiye edilmişti. Başka bir başlıkta da mitchell privilege 150cm (1-5) tavsiye ediliyordu.

1,2, en fazla 3 no mepps için sizin öneriniz ne olurdu atar olarak. Veya direk bildiğiniz marka/model de olabilir.

11. ayetarantula

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim dam devil stick micro spin in ucunun ince olmasından başka en büyük sorunlarından biride iki parçanın birbirine eşit olmaması. yani dolayısıyla kırılmaya daha çok müsait.
    Ucuz olsun kırıldığı zaman üzülmem diyorsanız :albastar CLASS ONE SPINNING 20/C46 135M Biraz kalite diyorsanız shimano catana 1.65 ul serisi derim

12. trkc

trkc ...

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.