Çok sevgili Balık Dostları Uzunca bir süre yazamadığım raporlarıma harika doğa manzaraları taşıyan yeni bir raporla sonlandırmak istedim.Aslında ala avına bu kadar süre ara vermedim ancak bazılarında balıksız döndüm bazılarında da fotoğraf çekemedim.Dün parkurunda muhteşem şelaleler barındıran mükemmel bir dereye sabah 6:30 da dere kenarında olacak şekilde gittim. 3 gün önce yağmur yağmış ve sel olmuştu ama dere eski berraklığına kavuşmuştu. Balıklar ise meppse karşı oldukca nazlıydı.Birkaç denemeden sonra kendi yaptığım melez meppsle (aglia tw-xd) avlanmaya devam ettim. Bazende remsin gümüş üzeri mavi beneklisiyle avlandım.Ancak dediğim gibi balıklar oldukca nazlıydı.Üç adet limit altı balığı dereye iade ettikten sonra Üç adet limit üstü balık avlayıp mükemmel manzaralar eşliğinde devam eden avımı sonlandırdım.Ancak önemli bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum belki sırası değil ama; Bildiğiniz üzere bugün itibarıyle yeni Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Yürürlüğe girdi.Benim için bu tebliğdeki en önemli konu alabalık boy alt limitinin 21cmden 25 cm ye çıkartılmış olması. Demek bu konuları bizden iyi düşünenler var. Demek ki bundan sonraki raporlarımda pek alabalık olmayacak sadece doğa fotoğraflarıyla idare edeceğiz. Demekki bundan sonra çantamıza atacağımız balıkların boyunu ölçmek için karışımız yetmeyecek yanına bir de üç parmak koyacağız. Ne güzel düşünmüş büyüklerimiz. Eh artık dereleri daha iyi kontrol edip,yasak avcılığın önüne geçip balıkların büyümesine imkan verecekler demek ki. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Avda kullanılan malzemeler; Kamış:ron thomson 1.80 2-20 gr Makine;daiwa sweepfire 1000x Misina;mitchell trout 0.20mm Kaşık;mepps aglia tw 1-mepps xd
Yau imajşek var ya ömür törpüsü, işkence be abicim. ressim.net denesene süper yau. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda mısraı hiç bu kadar anlamlı olmamış zihnimde hiç bu kadar tarifini bulmamıştı. Tebrik ediyor bereketli avlarınızın devamını diliyorum
Birol Abi tebrik ederim.Maalesef Bayram tatilinde yapmış olduğum alabalık avında, memleketimin güzel derelerinde muradıma ulaşamadım.Ne yazıkki derenin suyu orman içinde yapılan kesim neticesinde kirletilmiş olmakla beraber, bazı insansıların sönmemiş kireçle yapmış olduğu tahribat nedeniyle nişasta lapasına dönmüştü.Yine de 10 cm boylarında bir kırmızı beneli görmek nasip oldu.Her şeye rağmen yaşaması beni gelecek için umutlandırdı. Bu arada muhtarla yaptığım, koyu, agresif ve neticesi olan bir sohbet sonunda derenin muhafazası için gerekli sözleri aldım.Ne yazıkki köyüm ahalisi dereye ve bu nadide balığa çok uzak, bilgileri yok, zaten nüfus toplasan 50 yi geçmeyen emekli kesim.Tahribatı yapan ise, civar merkezlerden gelen sözüm ona avcı caniler. Elimden geldiğince gerekli mercilere ulaşmaya çalıştım.Kurban Bayramında gidebilirsem, elimde orman içi suların avcılık yönetmeliği ile, Jandarma'nın yolunu tutacağım. Bu arada bir soru, kırmızı beneklinin doğal yaşama alanı olan bu dereye balığın neslinin devamı için aşılma ya da iyileştirme amaçlı kimlerle görüşebilirim, bilgin var mı Birol Abi? Saygılar
Fotoğraflar her zaman ki gibi muhteşem . Balıklar için ayrıca tebrik ederim. Alabalık avcılığnın her seferinde gerçekten hakkını veriyorsunuz. Bu arada balıkların arkasında ki kutulardaki cephanelik epey bir kabarık duruyor.
Öncelikle teşekkür ederim Ramazan kardeşim Deren için ise gerçekten üzüldüm. İnşallah muhtar ve köylüler gereken ilgiyi gösterir. Çünkü benim bildiğim pek çok derede köylülerin ve muhtarların ilgisi sayesinde alabalık popülasyonu devam ediyor ve çoğalıyor.Bilinçli avlanma konusunda ise daha çok yol katetmemiz lazım... Bildiğim kadarıyle bu işle ilgilenen birim Orman ve su işlerine bakanlığına bağlı Doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğü.İnternet siteleri ve irtibat telefonları nette var. Ayrıca kendi bulunduğun bölgedeki orman işletme müdürlüğüde sana bu konuda yardımcı olacaktır. Gayretlerin için teşekkürler ve başarılar...
Çok teşekkür ederim Fatih kardeşim. Hakkını vermeye çalışıyorum diyelim. cephane uzun yılların birikimi
Birol Abi teşekkür ederim, ilk fırsatta bu güzelim yerleri korumak ve kollamak için gerekli yerlere başvuracağım.
Ah ah benim canım köyüm bayburtun derelerindede bir zamanlar bol bol var imiş köylülerin ve muhtarın dediğine göre gece avlanan arıcılar sayesinde bitiş çok az miktarda kaldı onlarda yakında derenin üstüne kurulacak baraj sayesinde biter yahut üreme alanı bulup rahat çoğalırlar umarım bu mükemmel varlığın değeri bilinir