rüzgarın esme hızına ve yönüne bağlı olarak balığın hareket yönü. This is a drawing of an actual back eddy on the Deschutes River between Warm Springs and Trout Creek.
Yerine göre çok faydalı olabilecek bir bilgi.Alabalıkla pek ilgim ve imkanım yok ama paylaşım için sağolun..
. Yok hayır yani Alabalık böyle davranıyorsa diğer balıklarda da benzer durumlar vardır mutlaka. artık onlarada imkanlarım ile dikkat etmeye çalışacağım.
Tarkan Bey cok haklisiniz. Akinti burunlarinin ardinda balik boyle yatak yapar ve akintiyi gecmek icin burunlara kiyilar. Burunluklarda ayaginizin dibini yoklamadan acigi aramamak lazim. Arkada ki goletsi durgun suyla akintinin birlestigi suyuda aramakta fayda var. Balik akintinin tasidigi teme burda pozisyon almis olabilir. Levrek , zargana,lufere bu bilgiler gayet gecerlidir.Istavrit,gumus,caca, ilrya ve kafal suruleride boyle yerlerde hem cok iyi yem olur , hem avciligi yapilir, cunku ayni formattan akisi gecmek icin yaklasirlar.
resimdede görüldüğü gibi alabalıkların akıntıya karşı yüzme eğilimi olduğunu görüyoruz.fakat bu deniz balıkları için geçerli olacağını sanmıyorum.
arkadaşlar kusura bakmayın toplantılar dolayısı ile cevap yazamadım.oteldede internet ücretliydi. valla ben bunu FROG misinaları ararken buldum.ben alabalık avcılığı hiç yapmadım.ama yararlı olacağını düşündüm.sitenin adresini bulabilirsem.bu bölüme eklerim.herkese faydalı olması dileğiyle...