alabalık sezonunu kapattık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında makyavelli tarafından paylaşıldı.

1. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Geçen haftasonuna sezonun kapanacağını bildiğimiz için hafta içi işlerimizi ayarlayarak 29.09.2010 gece saat 3 de Ahmet,Hasan ve ben avlağımıza doğru yola çıktık.Kahvaltı molasından sonra herzaman yaşadığımız geç kalmışlık duygusu ile yola tekrar koyulduk.saat 06:00 gibi avlağa vardığımızda suyun baya azaldığını gördük moralimiz bozulmuştu.hemen hazırlıklar tamamlanmış su kenarına intikal etmiştik.spin kamış ve 2 numara gümüş üstü kırmızı noktalı mepslerimizi suyla buluşturmuş çekmeye başlamıştık.ilk balık Hasan dan gelmişti,güzel sağlıklı bir gökala. bizlerde yaklaşık 5 er metre ara ile devam ediyorduk ki hasan bir tane daha taktırdı.yüzündeki ifade bizleri kızdırmıştı, siz daha çok sallarsınız ama balığı ben yakalarım ifadesi.çok geçmemişdi 3 üncü balığıda taktırınca bu işte gariplik var dedim.meppsi değiştirdim siyah üstü sarı benekle devam edecektim.ama sonuç değişmedi. Hasanda artık alamıyordu balıkları, yer değiştirmeye karar verdik.derenin 2 km yukarısına doğru çıktık.araçtan inip suyla buluşturduk meppslerimizi 1 2 3 4 5 derken Ahmet taktırdı bir tane balığın iri olması ve kaçırma korkusu ile balığı kıyıya öyle bir çekti ki görmeniz lazım.güzel yakışıklı bie gökala daha almıştık.zaman hızlı geçiyordu.ben daha önce iri balık aldığım bir meraya gitmeye kara verdim.ve sonuç süper 7 atış 3 gökala.çok keyifliydi.zaman hızlı geçiyordu.öğle olmuş karnımız acıkmıştı.yemeği oradaki alabalık çiftliğinde yedikten sonra oralarda biraz daha uğraştık hasan bir balık daha almıştı.saat 5 gibi ensona bıraktığımız iri balıkların olduğunu düşündüğümüz kanyona gitmeye kara verdik.kanyona vardığımızda suyun iki tarafdanda kesilmiş olduğunu gördük moraller yine sıfıraltı idi. kanyon sanki göl olmuştu.ama suyun hala derin olmasından dolayı balık kalmış olabilir diye düşündük.hakikatende derindi ben mepps,n 30 cm üstüne sıktırma kursun bağladım ve başladım suyu taramaya.eyvah dedim takıldı kayaya, takarsan kurşunu takılır tabi derken oltam kafa sallamaya başladı tabi bunlar anlık düşüncelerdi.balık zorlu iri mücadeleci işim zordu. Hasan ve ahmet oltalarını toplayıp yanıma geldiler. 5 dakikalık mücadeleden sonra balığı kıyıya yanaştırdım ve hasan misinadan tutup kıyıya aldı.yaklaşık 2 kilo civarı azmandı.yarım saat sonra tekrar aynı yerden bir vuruş daha aldım.buda iri ama öncekinden daha hırçındı.onu tek başıma kıyıladım.evet arkadaşlar çok güzel bir sezon kapanışı yapmıştık.yüzümüzde gülümseme ayaklarımızda ağrı gözlerimizde uyku dönüş yoluna geçtik.saat 21.00 gibi eve gelmiştim.
    herkese böyle keyifli avlar geçirmesini dilerim.birazda görsel olsun fotolar aşağıda.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vallahi maşallah, çok güzel av olmuş..

Eğer resimleri çekindiğiniz yerde avlağın bir parçası ise oldukça güzel bir yer olmalı. Ancak gerek kanyon dediğiniz yerde gerekse diğer yerlerde suyun neden kesildiğini/azaldığını merak ettim..

Selamlar..

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

istanbulda alabalık avına çıkılacak bir yer olmadığından benim 1 numaram sayılan bu ava o kadar hasret kaldımki, harika balıkların yanında güzel bir macera yaşamışsınız tebrik ederim.

4. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık

Sevgili Rıfat bey fotoları avlakta çektirdik.Suyun azalması dereyi besleyen kaynak sularının azalmasından ve mevsimsel değişiklerden kaynaklanıyor.ama su seviyesi ilkbaharda en yüksek seviyelere ulaşıyor.aslında 3 senedir aynı yerde avlanıyorum suların bu kadar azaldığını hiç görmemiştim.yükseleceğini umut ediyorum.

Selamlar.

5. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Sevgili İbrahim bey teşekkür ederim.Alabalık yakalamanın verdiği heyecanı ben inanki hiçbir tatlı su balığında yakalayamadım.Öyle bir heyecanki ava çıkacağımızın gecesinde uyku tutmaz beni.

Selamlar.

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Çok iyi bilirim :) Adamın gözü kapalı bile olsa ya malzeme saydırır, ya da yarı uyanık halinde yattığı yerde balık avlatır :D

Son düzenleme: 5 Ekim 2010
  7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. çok çok güzel balıklar. daha iyi avlar dilerim.

8. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    tebrikler, muhteşem bir av olmuş. Yeni sezonda daha iyileri rastgelir inşallah :)

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ya hakikaten cok guzel bir yer ve cok guzel av.
    Tebrikler.Bende cok cok merak ediyorum alabalik avini.
    Askerdeyken carsiya ciktigimda filan denemek istiyordum ama olmuyordu iste. :D

10. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah, darısı başımıza :)

11. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Alalar çok güzel.

12. murad

murad Murat

Tebrikler. Aynı bölgede suyun durgun olduğu yerlerde ekmek içi ile yemli denediniz mi? Ben meppslerden daha iyi netice aldım. Rastgelsin.

13. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    çok hoş balıklar..

14. cebirx

cebirx

tebrikler...

15. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    teşekkür ederim.sizede daha iyi avlar.

16. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Tebrikler.Alalar çok güzel.
    Konya

teşekker ederim . mepps herzaman en iyi alabalık malzemesidir.

17. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Sazan = yaşlı ustanın, levrek = Kurnaz ustanın, Turna= İnatçı ustanın işidir,

teşekkür ederim. ayrıca senin güzel sözüne ekleme yapmak istiyorum. Alabalık= meraklı ve sabırlı ustanın işidir.

18. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    tşekkürler. alabalık avını merak etme , yap bence.bir kere alabalık avlarsan başka balıklara bakmazsın.

19. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler güzel balıklar avlamışsınız

20. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Çok güzel bir av paylaşmışsınız tebrik ederim. Fotolara bakarken ardından ne çıkacak diye heyacan içinde film izliyormuş gibi hissettim.