Alacağım tekne için Tecrübeli dostların önerisine ihtiyacım var.

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında diyafram tarafından paylaşıldı.

1. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    diyafram, ben arkadaşların dediklerine katılıyorum, şöyle ki herkes kendi açısından değerlendirince bir olaya bakış açısı birden değişiyor. Beyin fırtınası diye ben buna derim işte. doğru adrestesiniz, Butun bu onerileri değerlendirmek size düşüyor çünkü kararı siz vereceksiniz.
    Eklemek isterim ki tekne bir IMKAN meselesi. Benim imkanlarım vardı, ikinci el tekne aldım, sonra sıfır aldım, sonra kendim yaptım. motoru dahil bütün dertleriyle uğraştım. sanayide çalışmanın getirdiği bütün avantajları kullandım. Sizin de imkanlarınız varsa uğraşın. Çünkü tekne bir tutkudur. Ama bu tutkuyu hırs yapmayın. ben kendim en çok kayıkla açılırım, kürekle.
    Eğer ekonomik GUCUNUZ var ise yine alın derim çünkü size, o zaman onun masrafları dokunmaz bile. özelden başımdan geçen bir kaç anektod size aktardım okursanız iyi olur. ayrıca tekneye bakmadan yorum yapmak biraz zor olur. tekneyi görürseniz iyi olur, ve tabi çekebilirseniz fotoğraf, gözlemlerinizi dört gözle beklerim.

2. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
  3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hiç de fena değil, güzel tekne, balıkçılar o yunus resmine bayılıyorlar.
    aynısından biz ortaklaşa 9 metre yapıyoruz, şu an inşaat halinde. sizinkinin motoruda iyi, dizel olması avanataj. bence 4 kişi daha rahat alır.

4. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Arkadaşlar konuya mesaj yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bütün önerilerinizi dikkatle okudum. Kendime göre doğru olanı uyguladım.

Hafta sonu gittiğim Gemlik Kurşunluda teknelere baktım. Bana uygun 7-8 tekneyi inceledim. En sonunda tam aradığım tekneyi buldum. Benim gibi tekne işine daha yeni başlayan birisi olarak fazla abartı bir teknenin uygun olmayacağına inandım. Bulduğum tekne 2005 model 4.55 metre Bursa yapımı. Motoru ise 2005 model Mariner marka 15 hp 2 zamanlı uzun şaft. Önce 2 zamanlı olması beni üzmüştü fakat fiyat performansı beni cezbetti. Ayrıca deniz motorundan çok iyi anlayan bir dostumla bakmaya gittiğimde çok şaşırdım. Motor sahibininde dediği gibi 4-5 depo anca yakmış. Sıfır motor kadar çok temiz. Saat gibi çalışıyor. Şuanda bu motorun sıfırı 3900 tl civarında. Ayrıca teknenin kürekleri daha su yüzü görmemiş ambalajından çıkarılmamış. Teknenin ve motorun faturaları mevcut. Satan arkadaş bir hevesle almış ama işlerinden dolayı kullanamamış. Teknenin sıfır 3000 tl+içindeki malzemeler. Hatta tekneye uzun zamandır bakım yapamamış olduğundan teknenin altından 3 çuval midye çıktı. Resimlerdede teknenin nekadar bakımsız olduğu görülüyor. 1-2 sene boyunca yağmur yemiş içi pislik dolmuş..
    Sonuç olarak ben bu tekneyi içime sinerek 3500 tl ye aldım.
    İnşaallah kazasız belasız kullanmak nasip olur.

Bu konuda öneride bulunan bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Birkaç sorum daha olacak.
    1- Teknenin altı çok fazla yosun ve midye dolmuş. Bunlar kaba olarak temizlendi. Tekne devamlı suda kalmayacak. Her kullanımda kumsala çekilecek. Sanırım zehir atmam doğru olmaz. Fakat altını boyayayımmı yada zımpara yaptıktan sonra öyle kalsınmı?
    2- Her kullanımda kumsala çekeceğimden dolayı el vinci gerekmekte. sağlam Biryere sabitleyeceğim vinç işimi kolaylaştıracaktır. Manuel el vinci için marka önerisi rica ediyorum. Veya elektrikli vinçler görüyorum internette. 12 v ile çalışıp 1500 kg bile çekiyorlar. Bu vinçler daha iyi olurmu? boşta olan araba aküsü bu vinçleri çalıştırırmı? yoksa direk arabanın aküsünden kablo çekmekmi gerekir..

Saygılarımla.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 10 Haziran 2011
  5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    el vinç i yeter abi tek başına çekersin onu motoruyla beraber. elektrikle uğraşma. piyasada çin malı vinçlerde var, elden düşme hakiki birtane bulabilirsen daha iyi olur, eski olduğuna bakma dökme çıkrıklardır genelde.
    Zımpara yaptıktan sonra öyle dursun, ne olur ne olmaz, bir müdahale gerekirse tekrar boyayı sökmek zorunda kalma, 5 -10 kullanımdan sonra macunlar boyarsın.
    hayırlı olsun.

6. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Hasan önerilerin için teşekkür ederim.

LALIZAS Römork Vinci 3 Yollu 2500 lbs/ 1135 Kg ürünü satın aldım. Umarım uzun süre sorun çıkarmaz. Beraberindede 6mm 10m Dynma çeki halatı aldım. Çekeri 2700 kg.

7. anylife

anylife tayfun

dostum hayırlısı olsun güle güle kullan

8. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Teşekkür ederim.

Son düzenleme: 12 Haziran 2011
  9. YABAN

YABAN RECEP YABAN

Favori Kamış:
    MAKARA
    Favori Makine:
    okuma salina 3 16000
    En İyi Avı:
    Sinarit 12.290 gr
    Kesinlikle Katiliyorum !!!

kesinlikler benzin canavarı!dostum tekne yarım kamara ağır bir tekne.üstelik yamaha 2 zamanlı makinesi var 10bin ciddi rakam.bence buna değmez.sıfır tekne almak daha akıllıca olur safter veya isatek marka 4.50 fiber işini rahatlıkla görür.üstelik kıyıya çekmeside çok kolay.ayrıca honda makinelerden asla şaşma.çok tasarruflu bir motor bende 3 tane var 15 20 ve 30 hp honda.güzel bir performans istiyorsan 4.50 fiber 20 hp 4 zamanlı makine mükemmel olur saygılar. . .

10. YABAN

YABAN RECEP YABAN

Favori Kamış:
    MAKARA
    Favori Makine:
    okuma salina 3 16000
    En İyi Avı:
    Sinarit 12.290 gr
    hayırlısı olsun !

bol balıklar . . .

11. sea_basser

sea_basser ahmet

Favori Kamış:
    alba star 2.4 m olta
    En İyi Avı:
    75 cm barakuda
    teknenin altını ince zımpara ile çizmeden mutlaka zımparala ve denize indireceğin zaman zehirli boya ile 2-3 kat boyayıp mutlaka oyle indir.boya yapıldktan 2 saat sonra indirmen daha verimli olur.

12. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Yeri geldiğinde 15 hp 4.50 tekneye bile zayıf kalıyor. Bence en ideali seninde dediğin gibi 4.50 tekneye 20 hp 4 zamanlı.