Evetttt. Bırakın isteyen istediği yerde, istediği ekipmanlarla avlansın. Ben kendi adıma yazıyorum ağer ben birinin malından rahatsızlık duyuyorsam bende kompleks var demektir. Ve derhal bundan kurtulma yollarına bakarım. Kim kiminle mutlu oluyorsa, kim kimin yanında rahat ediyorsa dilediği gibi o kişilerle takılmalıdır. Zaten zorla olmaz bu işler. Benim bir arkadaşım oldu fakat bu arkadaşlık çok kısa sürdü. Bu kişi bize laf dahi ettirmiyordu. Ne anlatsak mutlaka onun o konu ile ilgili on anlatacağı vardı. Ben bir makine kamış anlatsam onunkiler benimkilere on basıyordu. İğneleri, misinaları, sahteleri, jigleri ve daha paha biçilmez mal varlığı beni boğuyordu. Ben ne yaptım yavaş yavaş uzaklaştım, kalbide kırılsın istemedim ve şimdi hiç görüşmüyoruz oda rahat bende. Sorsanız görüşmediğimizin farkında bile değildir. Tabiki orhan ustanın, vedat abinin gibi yıllarını bu işe temelinden vermiş okuluna gitmemiş , zaten okuluda yok ya kişilerin yeri başkadır. Hepimizin oturduğu illerde ,ilçelerde böyle yaşını almış, usta kişiler olur. Onlarla balıkta karşılaşmak, iki laf etmek, çay kahve içmek paha biçilmez oluyor. Çünki onlar bizden birileri, bizim gibi. Davul dengi dengine. Yinede her rengin olduğunu unutmamak lazım. Biz bir bütünün parçalarıyız. Zenginiyle, fakiriyle, tahsillisiyle, tahsilsiziyle.
''Ben kendi adıma yazıyorum ağer ben birinin malından rahatsızlık duyuyorsam bende kompleks var demektir.'' Bu cümlenize şerh koyuyorum. Asıl rahatsızlık duymuyorsanız bir sorun var demektir. Kapitalizm fakirlerin ve ezilenlerin üzerinde yükselen bir sistemdir. Ülkede ki gelir adaletsizliğinden rahatsız değilseniz o zaman sizde ve düşünce tarzınızda bir problem var demektir. Ayrıca sermaye dediğimiz şey egemen güçler tarafından BİRİKTİRİLMİŞ EMEKTİR. Sahip oldukları herşey işçilerin biriktirilmiş emeğidir.
Gelirde olduğu gibi vergidede adaletsizlik almış başını gidiyor. Söz çok güzel anlatmış,daha önce duymamıştım.
Sevgili Bülent kardeşim oralara girmenin gerçekten çok zor olduğunu, zaten bizlerde girsek bile orada rahatsız oluruz demek istedim , onlarda o şekilde yaşamaktan zevk aldıklarına göre mesele yok, onun için bizler burada mutluysak birbirlerimizle güzel paylaşımlarda bulunuyorsak ne mutlu bize, sevgiler hoşçakal.
Para, bir değer birimi değildir. Eğer parayı bir değer olarak görmeye başlarsak hiçbirşeyin değeri olmaz, çünkü her zaman mevcut paradan daha fazla para olacaktır. Halbuki para bir araçtır. Aynı bir otomobil gibi. Otomobil kişiyi a noktasından b noktasına taşıyan bir araçtır. Ona bundan daha fazla değer veren şey insandır. O yüzden envayi çeşitte ve konforda çeşit çeşit otomobil vardır. Ama en nihayetinde Murat 124 de Ferrari bilmemne de sizi a noktasından b noktasına taşır. Bu noktada ikisinin de benim için değeri aynıdır. Pancar motorlu bir balıkçı teknesiyle de açılırsınız, 50 metrelik süper lüks tekneyle de. Benim için hayatta araçlar hiçbir zaman değerli olmamıştır. Hayatımda önem verdiğim şey amaçlarımdır. Hayat işte o zaman hayat olmaya başlıyor ve sahip olduğunuz eşyalardan ziyade, sahip olduğunuz anların keyfine varmaya başlıyorsunuz. Şiddetle tavsiye ederim...
Konu bayağı sapmış gitmiş ben burada balık avı hobim için gelip birşeyler bakıp eğlenmek istiyorum hayatımızda yeteri kadar siyaset ve politika var abilerim lütfen diyorum .
Şenol kardeşim sana verdiğim rahatsızlıktan dolayı özürdilerim. Elbetteki buraya ortak noktamız olan balık tutma hobimizi paylaşmak için geliyoruz.Şu koskoca dünyada herkes kendi hayatında tutunup yaşamaya çalışırken dişimizden tırnağımızdan işimizden gücümüzden bazanda ailelerimizi ihmal ederek gerçekleştirmeye çalıştığımız bu sevda aslında bizim gerçekte olması gereken yaşam biçimimizdir.Yaşam biçimi ve bunu düzenleyen kurallar siyasetin içine girmektedir. Biz kapitalist bir sistemde kapitalist zihniyete göre yaşamaya mecbur bırakılmış hayatları yaşıyoruz. Bizi çevreleyen her şey bu sistemin kontrolü altında.Kurallar, kanunlar,yönetmelikler vb bir sürü şey.Ama asıl olan emek ve sevgidir.