Yer:Anadolu da Zaman:18:00-21:00 Hava Durumu:yer yer sakin,bazen rüzgarlı Yem:Gümüş Balığı Takım:Klasik 2 iğneli dip oltası ve tek iğneli Şamandıralı olta
Konunun tadını kaçırmak için yazmıyorum bunları ama, 3/ den alıntıdır 5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. bilmiyorsanız öğrenin biliyorsanız lütfen kürarlara uyun.Bencebir spin takın alıp mepssle deneyin veya yemli tutmak isterseniz özel hamurlar var onu kullanın saygılar.
sazancı arkadas bizim avladığımız yer baraj bu birincisi ikincisi ben öyle bir konu görmedim de duymadım da üçüncüsü örneğin turna avı yaparken neden canlı yem kullanılıyor....
heee birde sazancı arkadas senin açtığın konuları da gördük kastamonu da yasak mevsimde neden ciğerle kefal avı yapıyorsun o zaman..
dostum yazarsın bilmiyordum kusura bakmayın olur biter. benim açtığım konuarı bu kadar inceleyeceğine TEBLİĞLER BÖLÜMÜNDE 3/2 var onu incele buda kısa yolu http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php hepimiz hergün birşey öğreniyoruz sende bende. Tavuk ciğeri olayına birazdan bakalım şimdi acil işim var o zaman açıklarım ama yıllar önce ise ben bilmeden yapmış olabilirim. Ben bu forumda öğrenmeden önce küspe çok kullandım öğrendim yasağı bıraktım. Eleştirilere çok takılma kendi geliştirir bunlar. Küseceksen oynama
eğer avlandığın gölden tutarsan canlı ile av serbest, başka gölden götürmek yasak. Ankarada malesef turşu bidonu ile tanesini 50 kuruşa alıp ava gidiyorlar tamamen bu yasak.
Yapılan bir hata veya yanlışlık varsa, başka birinin yaptığı yanlış sizinkini telafi etmeyecektir. Agresif bir cevaptan ziyade, yapılan hatayı kabullenmek daha anlamlı olmaz mı? Kendi adıma konuşursam gökalada gümüş balığının ne kadar etkili olduğunu bilecek kadar tecrübeliyim ama bu işi hobi olarak yapıyorsak sirküleri bilmemiz, gittiğimiz avlakların geleceğini tehlikeye sokmadan avlanmak gerektiğini düşünüyorum...
sazancı bey o dedıgınız kırmızı beneklı alabalıkta gecerlı dıye bılıyorum yanlısım varsa duzeltın yakalanan balıklar kırmızı beneklı alabalık degıl gokkusagı alabalıgıdır ıstılacı bır balık olarak gecer boy lımıtı dahı yoktur fakat gunluk adet lımıtı 10 tanedır ben mı yanlıs bılıyorum yoksa
sirküler alabalık avı diyor yorum yapmaya gerek yok bence. daha geçen gün birisi de perch avında hiç yasak dönem olmadığını iddia ediyordu. sirküleri gösteriyorum, boy limitini ve yasak tarihleri gösteriyorum o diyor ki bu tatlı su levreği için diyor. tatlı su levreği ve perch aynı balıklar diyorum inanmıyor. resimler gösteriyor, tatlı su levreği diye gösterdiği balık bildiğimiz sudak. sirkülerde hem sudak hem tatlı su levreği diye iki balık olduğunu gösterdim de öyle ikna oldu.
Mehmet güzel, keyifli ve verimli bir av olmuş. Tebrik ediyorum. "Ankyra Fishing Team" olarak Yozgat'a gelirsek umarım Anadoludaki o yere bizi de götürürsün Sağlık ve muhabbetle kalmanı dilerim. Allah'a emanet ol.