Derin suyu pek sevmem ama emmioğlunun ısrarı üzerine sabah 6'da açıldık. Saat 8'e kadar palamut (yazılı orkinos) toriklerine sırtı çektik, kandıramadık. Kaptanın birinci noktasında bizimkiler 50-60 metrelere tavuk göğsü saldı. Bir süre sonra hanosların sadece kafası gelmeye başladı. Takımlar seri bir şekilde aşağıda kesilip yollanıyor. Biz de çelik takımları taktık. Sonra birer ikişer balonlar gelmeye başladı. Balon tehdidinden kurtulmak için başka bir kayaya gittik. Takımlar suya balonlar takıma. 3. noktaya gittik yine balon. 4. nokta yine balon. Kalenin sağı solu, açığı her yer balonla dolup taşıyor. Öğleden sonraya kadar 10 cmden 70 cm kadar 23 parça balon aldık, havamızı da alıp geri geldik. Alanya'da altıncı yazım, her geçen yaz misliyle çoğalıyor balonlar. Alanya'da yaşayanlar bu tehdidi bildikleri için derin suya genelde gece çıkarlar. Dışarıdan Alanya'ya tatile gelecek balık sevdalılarına tavsiyem derin suya en azından yazın gitmemeleri.
Kardes akdenizin egenin her yeri aynı durumda.tuttuğunuz balonları inşallah geri salmamışsinizdir,cok yırtıcı istilacı bir balik denizlerimiz için cok zararlı olmaya başladı.biz tuttuğumuz balonları topraga çukur açıp gömüyoruz.son yıllarda iklim degisiklikleri ile birlikte şuveys kanalından akdenize geldi bu tür.
Geri salmadık da, dikkat ettim bazı kaptanlar bu balığı yiyor. Turistler de tadına bayılıyor. Hatta bir kaptan 27 kiloluk bir balon yakalayıp yemeklerde kullandığını söyledi. Ben ağzıma bile almam.
dana öncede benzer şeyler söylendi, yazıldı çizildi net açıklamayı linkten bulabilirsiniz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43607
Onu da yaparız İnan Üstad. Dün epeydir kullanmadığım Eurofish 13 cm sahtenin iğnelerini ve halkalarını yeniledim. Sahteyi elime aldım, dedim yarın senin günün deniz dalgalı. 3 atış, sağ sol sol sağ tık diye bir vuruş hissettim misina boşta. Balon incitmeden kesmiş. Yanarım yanarım da balon kesmesin diye bir ton para verip aldığım ip misinayı kesmesine yanarım. Yemişim ip misanasını.
iki günlüğüne antalyaya gitmiştim hem kafa dinlemeye hemde balık tutmaya sırtı yaparken baya bir büyüğünü tuttum ama zevkliydi
Ben balon balığının iç kısmında biyerinin cok zehirli olduğunu biliyorum yanlismi biliyorum acaba zehirli değil mi bilen var mi?
Balon yüzünden balığa gitmekten soğudum neredeyse. Dediğiniz gibi; Maalesef her geçen yıl daha da çoğalıyorlar.