selam yer alanya alanturun dimçayının denize döküldüğü yer levrek için gidilmişti hem at çek hemde bırakma olta yapıldı at çek de bir şey çıkmadı yem bütün sülünes ve karides takıldı tek iğne ve gezer kurşnlu takım sabah 07.00-10.00 arası kullanılan sahteler aşagıdadır
Tebrikler, güzel balıklar, daha da bereketli avlarınız olur umarım, rast gelsin. Kullandığınız iğnelerin kaç numara olduğunu söyleyebilir misiniz? Kendimce bir tahmin de bulundum da, doğru mu değil mi merak ediyorum. Foto yakından olduğu içi net rakamı öğrenmek istedim. (Benim tahminim 6 no)
Ne kadar çipura'da olduğu gibi kafa atarak gelmesede, en az onun kadar kıyıya alırken çekmesi keyifli olan bir balık, tebrik ederim.. dahasına rast gelsin Bu arada sargozlar çoğunlukla sülünese mi yoksa karidesemi geldiler?
Tebrikler Hüseyin bey çok güzel balıklar. Sennur iğne boylarını merak etmiş , bende iğneleri biraz eskimiş gördüm fotoğraftan ,yenileme zamanı gelmiş gibi geldi bana yanılıyor da olabilirim rastgele
maşallah ellerinize sağlık ,güzel balıklar ,afiyet bal şeker olsun ,bende artık deniz avcılığı yapıacam bu gidişle ,ne varsa denizde var
Hüseyin bey tebrikler.Biz o duyguları geçen hafta yaşadık,sizinde yaşamanız dileğiyle... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19070
Hüseyin bey tebrik ederim.Sargozlar nefis görünüyor Afiyet olsun Avlak fotoğraflarına baktığımda şartların sargoz özelliklede levrek için çok uygun olduğu kesin.Sanırım o gün bölgede levrek azdı.Küçük bir tavsiyede bulunmak isterim.Eğer at-çek ile levrek yakalamak istiyorsanız sabah alacakaranlıkta başlayın ve sahteyi yavaş çekin. Özellikle liman,iskele gibi levrek için barınak niteliğinde olan yerlerden sabah gün ağarmaya başladığı vakitte yemlenmek için çıkış başlar..Bu esnada sürü kalabalık olduğundan yemi kıskanan levrekler verimli av verirler . sahtenin rengide oldukça önemlidir..Hava kapalı,alacakaranlık iken açık renkler kullanmak verimi artırır..Ancak konu levrek olunca sahtelerde öne çıkan renkler sırtı koyu yeşilimsi gövde beyaz yada kurşuni,limon küfü rengi ve kırmızı kafa rsahteler ön plana çıkmakta..Sahte boyu 7-11 cm ve ideal olarak 9 cm verimli olmaktadır...En önemli nokta ise kullanılan misinadır..Misina ince ve tercihen floracarbon olmalıdır.Kalın misinalar sahtenin hareketlerini kısıtlamakta ve av verimini düşürmektedir..
yorumlarınız için teşekkür ederim çelik çapraz belki siyah iğne olduğu için öyle gözükmüştür sülünes kullandığımdan üzerinde o an kalıntılar kalmış olabilir