Alaya doyduk...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

İki hafta öncesinden sözleştiğimiz gibi Cumayı cumartesiye bağlayan gece 04:30 sularında amcamla yollara düştük...Gideceğimiz avlağa amcam geçen sene gitmiş bereketli bir av yapmıştı...Bu umutla düştük yollara bizde...Avlağa vardığımızda gün ağarmıştı hemen kahvaltımızı yapıp oltalarımızı yanımıza alıp parkura başladık...Su oldukça yüksek ve şiddetli akıntılıydı...Bu sebeple suyun içerisinden gezerek avlanma planlarım suya düşmüştü bile...Yinede dayanamayarak Rıfat abininde yokluğundan istifade ederek suya girdim ama suyun şiddetini girince daha iyi anladım ki durmakta zorlanıyordum kenardaki ağaçlara tutunmasam su beni alıp götürecek...
    Öğlene kadar birşey 4-5 ala vardı ama bu bizi kesmezdi...Yer değiştirmeye karar verdik...Arabayla çıktık ve daha önce hiç bilmediğimiz bir yere girdik orada güzel bir su bulduk...Ordanda bir tane aldık iki tane kaçırdık...Akşam olmuş ama biz alaya doyamamıştık...Gece orada yatmaya karar verdik...Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte suyun geldiği yöne doğru 5 km. kadar yürüdük ve tam da istediğimiz gibi bir yer bulduk...Ve çalışmaya başladık amcamla...İnanılmaz zevkliydi balıklar sanki orada bizi bekler gibiydi...Atıyoruz çekiyoruz kaçırıyoruz yakalıyoruz...Sırtından bile yakalanan bir balık olmuştu düşünün o şekil yani...Saat 11 i gösterdiğinde biz artık alaya doymuştuk...Müthiş zevkli ve keyifliydi...Bu arada bu benim bizim Rıfat abiler dışında gittiğim ilk ala avıydı...Bana hep uğursuz olduğumu vurgulayanlar bakalım bu resimleri gördükten sonra ne diyecekler merakla yorumlarını bekliyorum...Buradan amcama o avlağı bana öğrettiği için teşekkür ediyorum...Avlağı kimsenin bilmemesi ve asla da bulamayacak olması buradan alaya doyacağımın bir göstergesi...Saat 11 de limitlerimizi doldurduğumuz ve alaya doyduğumuz için avı sonlandırdık...
    İşte müthiş keyifli ala avımızın resimleri...

Burası da avlaktan bir görüntü...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Haziran 2009
  2. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Tebrik ederim kubilay çok güzel bir av olmuş. Bundan sonra bize bol bol balık getirirsin artık:)

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Kardeşim sen "olmaya" başladın artık.. Aferim. Gerçekten çok güzel balıklar ve manzara ile süslenmiş bir rapor.

Alabalıkların renkleri gerçekten çok alımlı. Özellikle gökalaların desenleri ve renkleri hatta ağız yapısı değişik olan alaya dair sevgili hocamız Yakup abinin diyecekleri olacaktır inşallah.

Keşke yanında olabilseydim. Balığa ilk başladığın zamanlardaki inanılmaz şansızlıklarından sonra şimdi ortaya koyduğun bu av başından beri seni biliyor olmam neticesinde yüzümde tatlı bir tebessüm ve mutluluk oluşturuyor bende.

Grup içindeki neşe kaynağımız olan sana elbette takılıyorduk bakalım bundan sonra neyi mazeret edip uğraşacağız artık senle.:D

Ha unutmadan; söz vermiştik,söze sayarsan..

BÜYÜKSÜN USTA!​

4. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Resim ve avlar harika.Ellerinize sağlık

5. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    Güzel av olmuş kübicim tebrikler.. ama uğursuz lafına üzüldüm ben sana hiç uğursuz dedimmi sadece seninle gittimi balık tutamıyok kurutuyosun demişimdir en fazla :D :D :D sen yanlış anlamışsın beni. birde avlağını kimsenin öğrenemeyeceğini söylemişsin o biraz yalan olmuş bu haftasonu en az üç avcı daha öğrenecek bence rıfatda benim bu fikrime katılır büyük olasılık istersen onada sor :)

6. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler abilerim...Özellikle o kırmızının ağız yapısını çektim ve üzerindeki kırmızı çizgi hattı ve solungacındaki kıpkırmızı gelincik o kadar göz alıcıydı ki...diğerlerinden farklıydı ayrıca ince uzun olanda çok dikkatimi çekti..Bu anatomik yapıda alayı ilk kez görüyorum...Bilirkişiler bu iki balık hakkında yorum yaparlarsa sevinirim...

7. sarizliomerkaya

sarizliomerkaya Ömer Kaya

Favori Kamış:
    DAM 6 BİLYALI 2,10MT
    En İyi Avı:
    TURNA
    Sevgili Kubilay Kardeşim;

Hayallerimin avını sen yapmışsın. Abi sabah sabah aklıma neler düştü neler resimleri gördükten ve yazılanları okuduktan sonra. Uzun süredir balık için gerekli avlak sıkıntısı çektiğim için mola vermiştim. Ama demekki yeni yerlerde mevcutmuş. Arar bulurum izini..... :) Ellerinize saglık süper bir av olmuş. Katılan herkes inanıyorum ki büyük keyif almış. Darısı Rıfat Ustamla bana inşallah :)

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Abi beni biliyosunuz giderkende gelirkende uyurum araba beni tutar gözlerim gider uyurum avlağın yerini öğrenemedim...

9. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    Biz seni çok iyi biliriz kübi giderken uyumazsın gelirkende ben uyutmam yeme bizi cami duvarından uzak dur akıllı ol:mad: :mad: :mad:

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Kubilay o kırmızı şeritli ağız yapısı farklı olan bildiğim kadarıyla gökalaların erkek olanı.

Atilla'nın dediğiklerine aynen katılıyorum, istesende istemesende o avlağı senden öğreneceğiz kardeşim benim, seni konuşturmak için fırından çıkmış sıcak pidenin yanına 1 kg civarı dilimlenmiş pastırma yeter sanırım. :D:D:D

11. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Tam gözlerim dalacak Rıfat abinin yüzü gözlerimin önüne geliyor O avlağı öğrenmeden sakın gelme!!! İşallah bir uyursun yollarda da senle görüşürüz!!!
    Uyuyamadım ki tehdit ve baskı altında kaldım uyuyamadım...

12. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    Buda bir taktik artık sen karar ver benim taktiklerime hiç gerek kalmasın ona göre:D :D :D birde cumadanmı gidiyoz cumartesimi planı yapalım şimdiden rıfat mustafa abiye söyle hangi gün müsait:) :) :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Haziran 2009
  13. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    ellerine sağlık güzel av kardeşim

14. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Rıfat ben fotolardan o yerin neresi olduğunu çıkardım geçen yıl sezon sonuna doğru serdarlarla gitmiştik:) istersen özelden sana söyleyeyim:) sen bana söylemedin ama:D

15. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    yalnız arkadaşlar boyları tam anlamak zor ama sayı olarak limit iki kişi için aşılmış gibi duruyor söylemedi demeyin:)

16. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    tebrikler usta bizim alalar kadar (trabzon alaları) güzel olmasa iyi alalar :D:D :D

17. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

kubilay abicim süper senin uğursuzlun böyleyse uğurunu tahmin edemiyorum :D

18. balıkçı rıza

balıkçı rıza rıza yiğit

alaya ( balığa ) doyduk

Türler Latince adı Boy Limiti
    (en az) Miktar Limiti
    (en fazla)****
    Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet

point.shot
    Moderator

Balık o kadar bolsa oltaya gerek yok 20 metre misina ağ alın !!!!! hiç zahmete girmezsiniz. bu defa MODEATOR 'ününüzü almayı unutmayın.:mad: :mad: :mad:

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gökkuşağı alabalık avında kişi başı günlük limit 10 adettir. 2 kişiler ve av iki günlük.:rolleyes: :)

20. simendifer

simendifer Sennur

Güzel bir av olmuş Kubilay tebrik ederim. :) Bereketli bir av, rast gelsin. :)