Merhabalar, Spin avına hiç meraklı olmayan ben Mustafa(querorz) sayesinde turna avlarıyla bulaşmıştım bu belaya . Çocukluğumdan beri delisi olduğum kırmızı beneklilerin aslında çok ta uzakta olmadığını yaptığım yaklaşık 2 senelik araştırmalarla net temellere oturttum. Üstelik arkadaşlarım sayesinde kendime çok iyi bir rehber buldum. Geçen hafta sonu kırmızı benekli peşine düşecekken rehberimin işleri olması dolayısıyla önümüzdeki günlere ertelenince bende çok sevdiğim bir avlağa yeni spin takımım ile ziyaret etmeye karar verdim. Ekipmanım Kamış: DAM Devil Stick Micro Spin/120cm/5-15gr Atar Makina: Okuma Safina Sna25 Misina: TRABUCCO SF XPS SPECIAL SEA HI-VIZ 600mt 0.25mm Sahteler: 1-2 No Mepps 2,5cm&3,5cm Silikon şasi kurt, Muhtelif mini rapala, silikon ve çekirge Meramın sonbahar görüntüleri ile başlayalım.. İlk deneme avımda güzel verim alınca çok sevinmiştim lakin az olan tüm malzemelerimi bir yerlere taktırmıştım. özellikle Kurt şasilere deli gibi vuruyorlar. 6 parça kasnayla avımı sonlandırdım ve kasanaların hiçbirine zarar vermeden iade ettim. Hayatımın en eski sahtelerindendir. yaklaşık 7-8 sene önce ilk spin avımda ilk ve son balığı güzel bir Perch almıştı bu sahte. Her beraber avlandığımızda Fatihin kafasını az ütülemezdim bu maketli kaşığın öyksünü anlatarak Ama artık sizlere ömür. Bu sahteye benzer bir sahte bulabildim ama oda maalesef tam aynısı değil. İşte tam olarak şunun gibiydi: Abu Garcia Active Spinner Spin Olta Kaşığı Ala avım ertelenmiş hayalalerim suya düşmüş olsada spin avına çıkacağım için yine de heyecanlaydım. Öncelikle bol bol mepps ve kurt şasi ile jig head aldım. Hoşuma giden uygun mini maketleride es geçmedim. Akşam üzeri saat 4 gibi meraya vardım. Zorlu bir parkur bekliyor beni. Daha önce bu merada gözlerimle çiftlik kaçması kırmızı benekli görsemde artık hepsinin bittiğinden eminim. Yine de sürprizlerle dolu bir mera. Turna bile görme ihtimaliniz var bunun dışında kasna, şiraz, gökçenez, bekir(bıyıklı & Değirmenci &kum balığı) Manzara yukardan muhteşem. iyice sabırsızlanıyorum artık yaklaşık 1 km kadar ilerledikten sonra yukarıdan görülebilen derenin kenarına varabildim. Daha çok keşif amaçlı ve test amaçlı yapıyodum bu avı balık olmasada mühim değildi benim için ki zaten parmak kadar şirazlar harici takipte alamıyordum. Dikine doğru dereye paralel ilerliyordum çizmemde yoktu deniz ayakkabıları ve kamufulajlarım vardı üzerimde. Çok tehllikeli ve zorlu parkurları aşıyordum ne kadar yürüdğümü nerede olduğumu kestiremeyecek kadar kaybetmiştim artık kendimi. Ama balık konusunda maalesef henüz boyları kadar meppse atlayan şu iki kasnacıktan başka bir şey yoktu. Keşke daha kaliteli ve daha fazla fotoğraf çekebilseydim ama fırsatım olmadı maalesef. Artık epey bir yorulmuştum patika veya herhangi bir geçit kalmadığı için dere içinde ilerlemeye başladım. İnsanlardan ve yerleşim yerlerinden o kadar uzaktım ki minik şelalelerden gelen su sesi daha önce şahit olmadığım tınıda kuş sesleri bana anlatamayacağım bir huzur veriyordu. Ayrıca belime kadar geliyordu su epey de ıslandım. Derken birden arabanın anhatarı geldi aklıma koyduğum cebime bakmak için kıyıya geldim zaten sırıl sıklamım cebim açık anahtarım yok. Nereden bulacağım diye dert yanarken aklımdan bin bir türlü şey geçti. Ta ki bel çantama koyduğumu hatırlayana kadar. İçim ferahladı ve dönüş yolunu tuttum. Bu sefer derenin diğer çizgisine ilerlemeye başladım. Kamış ile çektiğim fotoğraftaki gölete girdim. Evet aradığım kasnalara yaklaşıyordum. Onları artık görebilmeye başladım derken bacağımda bir kaşıntı pantolonumunu sıkmam ile beraber yayılan pis kokular. Tamda böceği buldu bu sefer bok bözeklerinden kurtulamdım bir türlü O esnada meppsim de takıldı neyseki kurtardım. Baktım bir tuhaf geliyor. Çok zorlamıştım teli eğrildiği için kaşığı dönmüyordu. Hemen ince bir işçilikle eski haline geri döndürdüm. Bu sefer dereyi aşağı doğru taramaya başladım. İşte süper bir göletçik daha ava başlarkende burayı denemiştim ve içimden birşey dürtüklemişti. Silikonla bu derede hiç verim alamadım. Halbuki bi önceki deremdeki kasnalar aşık olmuştu kurt şasilerine. Ava silikon ile başlamıştım şimdi mepps takılı olduğu için içimden geçiriyorum gelrimi şimdi iri bir kasna... At çeke devam. Meppsin süzüle süzüle gelişini izliyorum tam o esnada yaklaşık bir karışlık bir kasna meppse öyle bir atladı ki suyun üzerine yarım metre uçtu ve uçarken ağzıladığını çok net bir şekilde görebilmiştim. Küçücük bir balık olasada o manzara öyle bir heyecanlandırdı ki beni alabalık avlarındaki gibi... ağzı biraz hırpalandı ama şu yavrucağıda özenle iade ettim. Hava iyice kararıyordu. Artık son atışlar bu minik göletçik beni heyecanlandırmıştı. Yalnız göletçiğe ağaçlar iniyor ve muhtelif yerlerinde odunlar ve ortada birkaç büyü kaya olduğu için çok ekstrem atışlar yapmam gerekiyordu. Kamışım neyse ki kısa ve tam bu iş için biçilmiş kaftan. Tam avı sonladnrımaya karar verdim son atışımı yaptım ve çekerken meppsim takıldı. hafif bir kalama sesi umarım meppsi derede bırkamam diye saniyelik içimden geçirir geçirmez cırrrrrrrr o muntazam ses bir başaldı. Aman allahım güzel bir balık olmalı umarım kaçırmam derken karanlığın içinden güç bela görmeyi başardım. inanılmaz güzel kafalar atıyordu. Ve kısa bir sürede karaya almayı başardım. Doğa giderayak bana sürprizini yapmıştı yaklaşık 2,5 karışımdan biraz daha iricene 50-55 cm civarı güzel bir kasna. 3 iğnede saplanmış damağına çıakrmak için epey bir efor harcadım ve birdahaki sefere tutmak için göletçiğe geri bıraktım. Değmişti işte tüm uğraşa kendimi öyle kaptırmışım ki evde google mapsin mesafe ölçerinden baktığımda yaklaşık 6-7 km yol yaptığımı farkettim. 3-4 km daha gitsem başka bir köyden çıkacakmışım Umarım bu hafta sonu ve bayramın 2.3. günüde alabalık avlaklarıma gidebilirim. Velhasıl kelam bundan böyle beklemeli ava tövbe yaşasın spin yaşasın LRF reeling (ara sıra nadir kaçamaklar olabilir )
Tebrikler çok güzel br doğada muazzam zaman geçirmiş vede av yapmışsınız kıskandırıyor insanı ( beni ) devamını da dilerim
Ah be olm. Gitti demek o sahte? Son balık hakikaten devasa görünüyor. Tebrik ederim . Muhteşem bir rapor. Yeni keşfettigin merada böyle bereketli bir av yapmak da piyango çıkmış gibi sevindirir avciyi . Bu maceraları bensiz yaşadığın için cok uzgunum. İstanbul'a geleyim de ben de bir fly calisayim bunlara.
Teşekkür ederim Yaşatabildiysem o anları ne mutlu Teşekkür ederim Erkan abi çok uzak sayılmayız yolun düşerse bu taraflara beklerim Teşekkür ederim Kemal Bey. Sizlerede nice bereketli keyifli avlar dilerim. Teşekkür ederim Volkan abi. Nice güzel avlar diliyorum. Maalsef gitti bi çakmasını aldım ama pek benzetemedim kanım ısınmadı Umarım bir gün bulabilirim Her daim bekleniyorsun kardeşim çok güzel yerler keşfediyorum. Güzel avlar yapıcaz seninle. Teşekkürler. Niceleri sizin olsun.
Güzel aktivite olmuş, tebrik ederim. Anlatım da anı yaşatan nitelikte, teşekkürler. Mustafa, Fatih oluyor galiba ikinci ismi mi yoksa?
misinayı biraz daha inceltmenizi tavsiye ederim.yanlış anlamayın,aşağı yukarı aynı avları yapıyoruz 18 veya 20 mm geçmemenizin sizin için daha iyi olacğını düşünüyorum.
Teşekkür ederim Nuri abi. Senin gibi yaşatamasakta hissetirebiliyorsam ne mutlu. Sanırım Fatihin ilk ismini deşifre ettim bu arada Kızdırmam umarım. Saygılar üstadım.
Teşekkür ederim. Haklısınız bu misine daha çok turna avlayacağım düşünerek alınmıştı. 10kglik turnayı çekince çok etkiledi beni. Şöyle bir özelliği var dışarda çok görünür suda az görünür bu özelliği sayesinde çok ürkütmez diye tahmin ediyorum fakat daha ince olması banada makul geliyor.
valla haklısın. ama artık hayatm düzene girdi. bayram ve sonrası rahatladım artık. müdürüm değişti. yatış zamanı başladı. hafta sonları 2 günde boşum. hatta çoğu zaman perşembe,cuma,c.tesi,pazar,p.tesi ve salı da boşum rahata erdik dostum gelsin balıklar artıkkk
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Çok güldüm... Bi Çarşamba günü çalışıyorum desene şuna. :laughing: