albümümden birkaç fotoğraf

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında sergerde tarafından paylaşıldı.

1. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    merhaba,
    hamurun iğneden çabuk düşmesini istemiyorsan;
    öncelikle hazırladığın hamuru küçük küçük toplar halinde yuvarlamalısın daha sonra kaynar suya atıyorsun ve 2-3 dk.bekledikten sonra çıkarıp soğuk suya atıyorsun, bu bir nevi şoklama.
    balığa çıkmadan 3-5 saat de buzdolabında bekletirsen, istediğin verimi alabilirsin diye düşünüyorum.

rastgelsin..

2. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    merhaba Can,
    güzel balıklar tutmuşsun önceki yıllarda.
    yeni av raporlarını ve yeni trofe resimler bekliyoruz, rastgele.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Aramıza hoş geldiniz.Sİzden öğreneceğimiz hususlar olduğu açık.Avlarınızda mikemmel.

4. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Slm. Anlatmış olduğun hamuru bende kullanıyorum ve gerçekten herkese öneririm. Hamuru kaynayan suya atıp suyun üstüne çıkıncaya kadar haşlıyorum bende. Lastil gibi olan yem kancada çok uzun süre erimeden kalıyo. Dış yüzeyi sertleşdiğinden küçük balık yutamuyo ve tırtıklayıp düşüremiyo:) .

5. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Birkaç yıl önce yaptığım avda yakaladığım ( tartmadığım için tam kilo veremiyorum) 9 ila 11 kg civarı aynalının temizlerken içinden çıkan 9 mm mermi kovanı beni oldukca düşündürmüşdü. Aklıma gelen tek şey , balığın mermi kovanını parladığı için yutmuş olabileceğiydi. Daha sonra aynı bölgede yaptığım avda sigara jelatinini hem dipoltamda hemde mantarlı oltamda yem olarak denedim . Dipoltasında tık yokdu ama mantarlı oltayla sonuca ulaştım hemde birçok defa. Av sırasında yem erken bittiğinde kancalara sigara jelatini bağlamaya devam ediyorum:) Bahsettiğimiz balık sazan nezaman neye vuracağı belli olmuyo . mısır, solucan ve hamurun sonuç vermemesi çok ilginç, yaşadığın ili belirtmemişsin merak ettim bu balıkların nerede olduğunu. Bence bu balıklar üzerinde kesinlikle araştırma falan yapılması lazım :D :D

6. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    İyi dileklerin için teşekkürler Şenol. İnşallah . Hoşbulduk Halil abi teşekkürler.

7. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    çok güzel balıklar tebrikler

8. themad2

themad2 Serdar

Ver çoşkuyu abi ver çoşkuyu :)
    Güzel avlar trofe değil trofeler bekliyoruz.:D

9. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Sağolasın Mustafa abem. Beğenmene sevindim

10. erol365

erol365 Erol

En İyi Avı:
    Kaçanler Hep Büyüktü
    Yem Yapımı

Sergerde kardeşim çok güzel avlar yaklamışsın bizlerle paylaştığın için teşekür ederim.Zahmet olmazsa kısa birşekilde şu hamurdan yem yapıllışını ve içindekileri birde senin yapma biçiminini bahsedermisin teşekürler.

Son düzenleme: 17 Eylül 2008
  11. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Zahmet nedemek, seve seve. Zaten forumdaki amaç bilgi paylaşımı değilmi? Küçücük bi faydam olursa ne mutlu bana. Hazırlayacağın hamurun çokluğuna göre bir miktar un u yumurta, vanilya ve az miktarda üzüm pekmezi (yarım çay bardağı kadar) ile yoğuruyorum. Kesinlikle su katmıyorum içerisine kattığım malzemeler ile sulandırıyorum. Eğer katı olursa su katmak icap ederse peynir suyu ekliyorum. Hamur hazır olunca küçük toplar haline getirip kaynayan suya atıyorum ve suyun üzerine çıkana kadar haşlıyorum. (suyun üzerine çıkan hamur parçaları yeterince pişmiş demekdir bunu ölçü almalısın) Nemli beze sarıp taşıyorum. Çok klasik bi tarif ama ben bunu kullanıyorum :) . İYİ AVLAR

12. saydam

saydam murat saydam

En İyi Avı:
    2,5 kg sazan
    BİDE BÖYLE DENEYELİM BAKALIM TEŞEKKÜRLER, BU TARİFİ BAŞKA DENEYEN VARMI ? :confused:

13. erol365

erol365 Erol

En İyi Avı:
    Kaçanler Hep Büyüktü
    Teşekür

Sergerde kardeşime tarif için çok teşekür ederim.Sağlıcakla.

14. saydam

saydam murat saydam

En İyi Avı:
    2,5 kg sazan
    DİP OLTASINA KURU ÜZÜM TAKANLAR VAR :rolleyes: HAMURA ÜZÜM PEKMEZİ İYİ İŞ GÖRÜR BENCE :rolleyes:

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Can
    Erzincan Batı Fırat,Diyarbakır,Dicle nehirlerindeki avlarımdan bu yana nerdeyse yarım asra yaklaşan binlerce gün gecti.
    Ben bunları o zamanlar 5 NO Mepps ile tutmuştum.
    Saydığın tanımlamaların icinden Hint Sazanı adını cıkarman yerinde olacaktır.
    İstersen en yaygın adı olan Şabot yada Şabut diyelim ne dersin.Ayrıca aşağıdaki balığında Şabutla ilgisi yoktur.
    Sevgilerimle

16. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Yaşınıza elbet sagım var Vedat bey eminim avlanmadığınız avlak kalmamışdır. Ben üye olduktan sonra her mesaja cevap vermeye çelıştım. Ama inanın size ne yazacağımı bilemiyorum. Ben balıkcılık ve kara avcılığına ilkokuldan önce başladım. Bu balık bu bölge en çok iki isimle bilinir turna ve hint sazanıdır bu isimler. Ama bildiğimiz turnadan çok farklıdır ve turna olmadığı bir gerçekdir. Balık hint sazanıdır. Şabut dediğiniz balıkdan çok çok farklıdır. Bu sadece Elazığ için geçerli değil Malatya,Erzincan Tunceli ve saydığınız bölgelerdede bu balığın ismi hint sazanıdır. Yine başka birçok isim verilmişdir caner, Fıratın Şahı, Adi Turna, Cer,Biş,Cero ve Mangar dır bu isimler.Yine bahsettiğim gibi yanlış isimlerde verilmişdir (turna ve şabut gibi). Bölgede her yıl sadece oltacılar tarafından dev boyutlarda onlarcası tutulur. Gönderdiğim fotoğrafdaki sazanlar nekadar sazansa bu fotoğrafdakide okadar hint sazanıdır. SAYGILARIMLA. Bu arada sizin hint sazanı olarak bildiğiniz balığın fotoğrafını gönderebilirseniz sevinirim .

Son düzenleme: 18 Eylül 2008
  17. TUNA

TUNA Tuna Önder

TROUT BABA BÜYÜĞÜM VE SERGERDE ABİ, bu bayram memlekete; Erzincan'a gideceğim. Fırat'da ilk balığımı kısmetse bu bayram tutacağım ama hiç avlak yeri bilmiyorum. Babamın köyünde; Karakaya Köyü oluyor; bir gölet vardı. Orada da şansımı deneyeceğim ama asıl köyün aşağısından, Fırat'dan şansımı deneyeceğim. Tam olarak MUTU KÖPRÜSÜ denilen yerden avlanacağım. Başka yerler de tavsiye ederseniz sevinirim.

18. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    sevgili tuna... Bölgeyi çok fazla bilmiyorum söyleyeceklerimle kafanı karıştırmak istemem. Gittiğin zaman o bölgede yaşayan insanlara sormanın daha faydalı olacağı kanısındayım. Fakat daha önce göndermiş olduğum mesajları okursan yer seçimi konusunda fikir sahibi olabilirsin . RASTGELSİN. Gezdiğin bölgelerin fotoğraflarını çekip yayınlarsan seviniriz ve tabiki trofe resimlerinide.

19. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    hint sazanı için kaç numara kaşık kullanıyorsun ayrıntılı olrsa iyi olur bu arada senden de yeni fotoğraflar bekliyoruz;)

20. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Fuat , hint sazanı için 4 numara 37,10 gramlık turna kaşıklarını kullanıyorum. Mümkün olduğunca renksiz kaşık kullanmalısın. Karakaya barajında avlanacağını tahmin ediyorum ve Karakaya barajındada hint sazanlarının avlarından olan inci balıkları yaşar. Bu kaşıklar inci balıklarına benzediği için kullanmanı tavsiye ederim. Kaşık büyüklüğünü sen kullandığın kamışın özellikleri ve bölgenin özelliklerine göre değiştirerek denemelisin. [​IMG]
    Bunlar benim kullandıklarım. Yanında bolca bulundurmanı tavsiye ederim ( en az 10-12 adet) Eğer renkli kaşık denemek istersen kırmızı olsun ;) . Aynalı içinde aşağıdaki yaylı takımı kullanıyorum. Av marketten aldığım yay üzerinde oynama yaparak yayın geniş ve uzun olmasını sağlıyorum ( böylece yem limitini arttırıyorum) içine takdığım extra kurşun ile de atış mesafemi arttırıyorum. Tavsiye ederim. [​IMG]
    RASTGELSİN . Elazığdan sevgiler