aldık 5 kg lık yayını

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında kimyacı tarafından paylaşıldı.

1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Konu daha önceden açılmış zaten, resmi konu içine taşıdım, bilginiz olsun arkadaşlar.

2. kimyacı

kimyacı

serdar bey çok teşekkür edderim,ellerinize sağlık

3. kimyacı

kimyacı

valla arkadaşlar fotoğraf yüklemedeki başarısızlığımı düzelttiği için Serdar beye minettarım
    hikayesini anlatmıştım ama tekrar anlatmak benim içinde o heyacanı tekrar yaşamak olacak,
    yaz tatili için Artvin'e eşimin ailesinin yanına gittik,çoruh nehrinin namını çok duydum ama hem tatlı su avının çok yabancısı olduğumdan hemde nehirde ne balığı olur bilmediğimden bir arkadaş aramaya başlamıştım ki Artvin'in en iyi balıkçısı Yılmaz abi ile tanıştım hemen ertesi güne plan yaptık,
    gece avı olacaktı avımız yem olarakta tavuk ciğeri olmalı dedi üstad,tüm hazırlıklar tamamdı ben ,Yılmaz abi,baldızım ve eşim gece Muratlı barajına doğru yola çıktık,bizim için en uygun yerde konaklayıp oltaları suya bıraktık,ben denizde kullandığım 40 lık misina ile alba'nın makinasını kullanıyordum Yılmaz abi takımı görünce güldü bununla burda çok ağlarsın dedi hemen 90 lık misina ile el oltasını verdi kocaman bir parça ciğeri taktım ve kıyıdan en fazla 7-8 mt öteye bıraktım bağladım bir dal parçasına ,kendi takımımla oyalanmaya başladım ,Artvin'de balık avcısı pek az bu nedenle küçük yayın tutmak o kadar kolay ki 1-2 kg çok balık tuttuk ama hepsi aynen suya ,ben bunlarla oyallanırken el oltasında hareketliliği gördüm küçük yayındır diye pek umursamadım ama tedbir olsun diye misinayı elime aldım ve o anda çok sıkı bir vuruş ile oltanın ucundakinin sağlam bir balık olduğunu hissettim ,biraz bekledikten sonra çok sert bir hareketle iğneyi balığın ağzına oturttum ve mücalede başladı mesafe çok kısa olduğundan balık hemen kıyıya geldi Yılmaz abi hemen indi balığı solungaçlarından kavradı ve mutlu son balık ellerimizdeydi artık ,heyecandan ellerim titriyordu çok zevkli bir av diyebilirim
    bu arada tatlı su avında acemiyidim ama denizde hem zıpkınla hemde oltayla az balık avlamadım bunlar bana iyi tecrube oldu,
    herkese bol trofeler

4. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    ey bu ne güzellik usta şu yayın avına hastayım. ve bende iple çekiyorum yazın gelmesini ardından doğru demirköprü marş marş...!!! ellerine sağlık güzel üstü av olmuş sadece gece mi avladınız. mekan avlak görüntülerini o doğanın güzelliğini görmek isterdim...!!!

5. kermit11

kermit11 ÜMİT ERİŞ

merhaba turgay abi avın bol olsun. ben sizin videoları izledim. orada deyişik bişey gördüm. bunu nasıl yapıldığını bana eris_2006@mynet.com mail adresime atarsan sevinitim. hani yakaladığınız balıkları tek tek bağlayıp suya salıyonuz. canlı kalsın diye . kafese koymadan. işte ben bu bağlama sistemini merak ettim . nasıl bağlayıp suya salıyonuz.çok güzel video çekmişsini
    z elinize sağlık. bilgilerinden dolayı tşkrler.