Alibey Barajı Av Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sansar58 tarafından paylaşıldı.

1. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Abilerim Kardeşlerim (forumda benden küçük varsa) av güzel geçti sonucunda 1 adet kızılkanat aldık ama küçük oldugundan geri salındı Fotografını aşagıda görürsünüz pek güzel geçmedi ağ attıkları için göl günden güne eriyo :mad: balık hiç kalmamış arada sırada 1 tane şansa çıkarsa reeling idk -Rastgele

http://imageshack.us/photo/my-images/705/fotoraf0320h.jpg/

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hasan merhabalar, aynı durum Bolu civarındaki bütün göllerde var, ama bunun sebebi ağ değil mevsimden dolayı, arkadaşlar botlarla gittikleri seben gölünde, iyi bir balık bulucuları var ve heryerde balık göstermesine rağmen birtane bile tutamamışlar, balık şuanda çok pasif durumda, 3-4 saatte en az 10 tane perch çektiğim yerde şamandıra kımıldamıyor bile, buradaki olay ağla ilgisi yok tamamen mevsim şartları ve o barajda da muhtemelen bu yüzden tutamıyorsundur, ayrıca artık tatlı su mevsimi bitti gibi birşey, ama üstadlar yakalar o ayrı :D

3. dark_shadow

dark_shadow eser

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 8500
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 4,2 kg
    bolu da vardır da oltaya vurmuyordur.ama alibeyköy ü gerçekten talan etmişler tırıvırı denen bir küçük ağ var :mad: :mad: her yer onunla dolu ayrıca atan insan gibi atmıyor bir kişi 10-15 tane atıyor ve onda balık vurdu-vurmadı derdi yok akşam at sabah topla.kuruttular yani orayı...

4. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna

Aynen öyle abicim hep tırıvırı kullanıyolar 2 tane tırıvırı takıldı igneme balıklar çürümüş parçalanıyordu artık :mad: :mad: :mad:

5. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Mevsim bitti abicim dogru ama ağ la bnce alaka çok atıyo akşam çekiyo hiç balık kalmıyo Gölü kurutular :( :(

6. ozkan79

ozkan79 özkan

hasan merhaba golde resimdeki balıklardan bol mıktarda var ve canlı yeme gelır sahteye gelır aklında bulunsun.

7. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Sagol Abicim Evet bizim göldede birsürü var dı ama bu aralar hiç çıkmıyo normalde solucanla hep tutardım bilgi için Teşşekür ederm .

8. GencoGnc

GencoGnc Genco

1995,96,97 yıllarında yazları spin tarzı 2,3 numara kelebek-mepps kaşıkla ortaboy turnalar tutardık kapaklara yakın yerlerden.

Kayıkçılar da pareketayla açıktan iri sudaklar alırlardı.

Geriye birşey bıraktıklarını sanmıyorum

9. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Abi Şuan Ne Turna Var Ne Sudak Geçen sene 3 Tane Almşdım Sudak Başka Yok Çogunlukla Kızıl Ve perch Vardı şimdi Onlarda Yok .

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    resimdeki balık Perch, yani tatlı su levreği, bu mevsimde bu balığı atçek yada şamandırla ile yakalamak biraz zor, bu balığın tabiri caizse membağı bizim buralarda, bahsettiğim "3-4 saatte en az 10 tane perch çektiğim" dediğim olay mevsim yüzünden kesildi, ama turna olur sazan olur, o eli kırılasıcalar tırıvı atıyorsa zaten o kurutur, yeter bile... Bu ülkenin herşeyden önce sevgiyi, saygıyı öğrenmesi lazım, bilinç denen şeyi öğrenmesi lazım, çok yazık çok. Hasancım birde tavuk ciğeri veya 8-10 cm lik gümüş balığını kancaya sırtından takarak dene.. Yarın ava gidiyorum benimde amacım bunlardan 2 tane çıkartmak, onlar için akvaryum hazırladım.

11. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    alibey barajı şu 2-3 sene önceki meşhur kuraklıkta çok fazla su kaybetti, çoğunluk gazi mahallesi halkı da ortalığı talan etti. yani yeni popülasyonun oluşması bence epey zaman alır, turna, yayın, sudak falan zaten unutun. onların tekrar aşılanıp gölün bir süre korumaya alınması lazım(bu da mümkün değil), çakalın biri yakında gelip israil sazanı atar 5-10 tane tamam işte al sana şenlik...! neyse çok uzattım, dostum kızıl kanat bile tutabildiysen iyidir onu da yakalayamazsın 1-2 yıl sonra, o gelen kızılkanat ta pirinççi deresinin taşıdığı sudan kurtulabilenler.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nasıl ki israil sazanı zararlı bir balıksa gümüş'te aynı şekilde zararlı türlerdendir. Yeni Tebliğe göre gümüşün yem olarak kullanımı ekolojik zararı dolayısıyla yasaklandı.

13. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Nuri abicim gümüş zararlı bir türse niye yem olarak kullanılmasın ? (bilgim olmadığından soruyorum)

14. ozkan79

ozkan79 özkan

Gumusu a golunden canli temin edip b golune gidip turna ve benzeri yirtici baliklara yem yapmak yasaktir.

Av sonunda elde kalan canli yemler genelde saliveriliyor;istem disi olsada a golundeki tur b golune asilanmis oluyor.

15. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler

Hasan kardeşim, limit altı olan balıkları iade etmen beni çok mutlu etti.
    Gerçektne akıl yaşta değil baştaymış.
    Senden çok daha büyük insanlar 10 cm'lik levrekleri, sudakları, turnaları ağızlarından sular akarak, çıkardıkları hırıltı sesleri ile inlerine götürüyorlar.
    Sen onlardan daha olgunsun. Bu forumu okuyup utansınlar.
    Tebrik ederim delikanlı kardeşimi.
    Sağlık ve muhabbetle kal.
    Bu arada derslerini de ihmal etme:)

16. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Bilgi İçin Teşşekür Ederim Abicim Mutlaka Deniycem Akvaryumda Yaşarmı Perch ?

17. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Abi Ben Gazi Mahallesinde Oturuyorum :) Aynen Öyle Abi Çok Kurak Oldu Kemerin Orda Hiç Su Yok .

18. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Sagol Abicim Evet Öyle Küçük Bile Tutsalar Salmıyolar Küçük Balıgı bırak ki Büyüsünde gelsin derslerimide ihmal etmem Abicim Sagol

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Aşılanmış olur" anahtar terim bu sanırım.

Zira bu türün ve diğer zararlı türlerin ekolojik açıdan zararlı sayılmasının nedeni, bulunduğu ortamda baskın tür haline gelebilmeleri, boyutları küçük olsa da çabuk üremeleri dolayısıyla büyük sürüler haline gelebilmeleri, diğer balıkları ve yumurtalarını yemeleri gibi nedenlerle yıllar içerisinde oluşmuş ve kendi sucul yaşam dengesini bulmuş sistemi kısa sürede tarumar etmesidir.

Bir de not düşmeliyim: Zararlı türlerin "canlı" olarak yem kullanımı yasaklanmıştır. Aynı türü cansız/ölmüş halde yem olarak kullanabiliriz, bu yasaldır. Bu uygulama "En iyi zararlı tür ölmüş türdür" anlayışını yansıtan bir fikre karşılık gelse de içime sinmiyor yine de. Bunu da belirtmiş olayım.:)