Alibeyköy Barajı Büyük Turna Avı Part 2 :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Merhabalar,

Yanlışlıkla Turna ile tanışmamızdan sonra o heyecanı tattıktan sonra mrsparkle
    biz Everalone ailesi olarak rahat durabilir miyiz Tabiki HAYIR....

Hemen hemen 2 günde 1 soluğu barajda almaya başladık...

Genelde denemelerimiz olumlu sonuçlar verdi.Bazı günlerde limit üstü 1 veya 2 balık alırken bazı günlerde de limit altı balıkları suya salmak ve barajın temizliğini yapmakla geçti reeling Ama her zaman ki kararlılığımızla baraj ziyaretlerimize devam ettik.

Tabii, balık hayatında her zaman olduğu gibi gittiğiniz avlak sabit olunca birileri ile karşılaşıp fikir danışma, yardımlaşma gibi olaylar gelişmeye başlıyor.

Baraj kenarında barınağı olan bir abi ile tanıştık...

O sürekli bizim gelip gittiğimizi çabamızı vs... görüyormuş tabii.

Bize neden tekne ile çıkmıyorsunuz ileride daha büyük ve verimli koylar var dedi.( Sanki herkesin teknesi kapısında bağlı banghead cyrr )
    Bu arada onun yan barınağında olan bir diğer abi ile de babamın Cide'de tanıştıkları ortaya çıkınca ,bizim tekne ile ilgili düşüncelerimiz gelişmeye başladı. :laughing:

Ve sonunda teknedeydik.Baraj inanılmaz derece güzel ve sessizdi.Adete büyülenmiş gibiydik.Üst üstte 2 gün boyunca tüm av saatlerinde teknedeydik.

Şasi ile avlandık.Koylara gidip kısa mesafelerde atışlar yaparak çok güzel balıklar aldık.Balıkların şasiyi takip edişini bu kadar net görebilmek balığın su üstü yapışını gelirken ki heyecanını yaşamak inanılmaz derece de güzeldi.

Limit altı balık hiç gelmedi.Kaçırdıklarımız teknenin kenarına kadar gelip veda edenler çok oldu.

Manevra alanımız kısıtlıydı.Tekne de 4 kişiydik.

Gelelim en önemli konuya ;

Sazlıkların yakınına şasiyi düşürünce anında oltama ağırlık bindiğini hissettim.Oltanın ucu deli gibi sallanıyordu. :eek: Biran elimden çıkıp gideceğini veya suya düşüreceği mi sandım.

Hafif hafif misinayı sarmaya başladım ama ben sardıkça o daha büyük bir hızla çekiyordu.

Hemen İbrahim'e ve yanımızda abiye seslendim.Şoktaydım mrsparkle sakin olmamı balığı yorma mı söyledi. banghead bende zaten hep böyle büyük balıklar tuttuğum için nasıl yoracağımı iyi biliyordum ... :D :D :D

Neyse zor bela bekleye bekleye arkadaş bize doğru yaklaşmaya başladı.Tabii benim kalbim küt küt atıyor ve oltadan ne zaman gideceğini düşünüyordum. cyrr

Bir su üstü yaptı bir kuyruk vurdu ben ŞOK geçirdim. :eek: hooked

Kocamandı.Gördüğüm en büyük balıktı.Ağzındaki dişleri düşününce onu nasıl alacağız nasıl diye düşünmeye başladım.

Tekneye yaklaştıkça benim için heybeti daha da büyüdü.Bu arada Allah'tan yanımızdaki abi bizi ip misina, çelik halat ve livar ile alakalı uyarmış.

Balık livara resmen sığmadı.Ben yaklaştırdıkça korkum büyüdü.Birine birşey olursa diye. Ama İbrahim bu konuda oldukça uzmanlaşmış :cool: :cool:

Alıverdi balığı :D

Elimi bile süremedim ne güzel balıkçıyım değil mi :p

Timsah gibi bir şeydi benim için :rolleyes: ee artık timsah tutmadım demem. :laughing:

Heyecanımızı sizinle de paylaşmak istedik.Çok fazla fotoğraf çekemedik akıllı telefonlar sağ olsun balıklar hep akşam üzeri geldiğinden ve gündüzleri iş ile alakalı telefonlara cevap vermekten şarjlarımız bir türlü yetmedi.

Bu avlar bu şekilde devam ederse Go Pro yolu görünür bize de .

İyi Avlar Diliyoruz.
    Everalone Ailesi

2. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Ne romantik bakmışsın balığa öyle :)))))

3. Huban

Huban Gökmen

Maşallah çok güzel bir turna olmuş, bu senatörün boy posu nedir acaba ?

4. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Teşekkür ederim.

Boyunu ölçemedik ama 3,900 civarı geldi ağırlığı...Kıya çıkarttığımız da tartılar

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kendisi senatör olmus artik. Tebrikler.

Gecen sene kuraklikta alibeyköy barajinda su seviyesi çaydanlik kadar kalmisti. Balik popülasyonu sifira inecek düzeydeydi. Bu boyutlarda baliklarin varligini görmek sevindirici.

6. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    abla sen bu baligin fotografini cekip koydunya

artik seneye izinde alibeykoye ugramak sart oldu bana

7. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Teşekkür ederiz.

Bu sene gerçekten bereketli oldu bizim için baraj.

Sadece turna değil sazan ve testerenin de bol olduğu söyleniyor.

8. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

:))

reeling kaçamaz benden

Bekleriz her zaman...İnşallah o zamana kadar tekne de alırız :D

9. kiniklar

kiniklar sinan

sahtenin marka modeli nedir acaba?

10. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    marka

Marka Model inan bilmiyoruz
    baraj girişinde paşa tekel hayati abi var
    biz ondan aldık

bugün istoç tarafındaydık bir kaç balıkçıya uğradık benzer sahte bile bulamadık

ama hayati abi de tüm malzemeler var ordan temin edebilirsiniz

11. deepwater

deepwater Serdar

Favori Kamış:
    Albastar mastersurf 420,okuma v-system 270 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa crossfirex 2050
    En İyi Avı:
    kızılkanat,600gr,turna 2kg
    Hayret ediyorum.Barajın arka taraflarında oturuyorum.Senelerdir kimse orada balık yok gitme dedi ve hayatımda hiç balık olabileceğini düşünmedim orda.Tebrikler.Şuanki durumda turna balığı dışında hangi balıkları tutabiliriz acaba?