Alibeyköy Barajı Turna Avı :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Uzun mu Uzun ! Bir Aradan Sonra Merhabalar Herkese,

İşlerin yoğunluğu, çocuklu hayat derken uzun zamandan beri forum ile alakalı çok fazla paylaşım yapamadık...

Siz diğer arkadaşların paylaştıklarını görünce :eek: zaten gerek olmadığını da düşündük cyrr

Bu aralar işlerin hafiflemesiyle güzel testereler aldığımız Alibeyköy Barajı'na bir keşif için gidelim dedik.Baraj yakınlarında ikamet eden bir arkadaşımız farklı bir yer bildiğini ve güzel turnaların çıktığını söyledi.

Tabii turnanın T sinden anlamayan biz yeni yeri görmek adına bayaa bir engebeli normal araçların giremeyeceği yerlerden geçerek avlağımıza geldik.

Aracı park edip patika yoldan (Dimdik) aşağıya başladık yürümeye.Kaymak ve yürümek arasında banghead

Elimizde mevcut olan minicik bir kaşıkla başladık atmaya tabii ki başarısızlıkla sonuçlandı.

Yanımızda ki arkadaş bu çabayı görünce tabii baya üzüldü cyrr bir arkadaşını arayıp kaşık ile yanımıza gelmeye ikna etti.

İbrahim (eşim) ve ben atışlarımıza devam ediyorduk ki diğer arkadaş kocaman bir kaşıkla geldi.

Kaşığı görünce bizim ile dalga geçtiğini düşündüm :laughing: Turnanın T sinden anlamadığımızı belirttim.

Kaşığı taktık ortalama 4-5 dakika geçmemişti ki bu arkadaş geldi kaşığa mrsparkle

Belirli aralıklarla 5 tane turna aldık 2 tanesi 35 cm civarında geldi suya geri bıraktık diğer 3 tanesi 45 cm nin üzerindeydi.

Tabii o heyecanla fotoğraf çekmeyi düşünmemişiz. reeling

Turna avı gerçekten çok güzel.Balık oldukça zeki takibi oldukça iyi.

Benden kurtulabilirse hooked

Kullanmış olduğumuz sahte ile alakalı bilgi paylaşamayacağım.Onu arkadaş almıştı.Gümüş üzeri kırmızı benekliydi.Fotoğrafta gözüküyordur.

Ailemiz adına hepinize iyi avlar diliyorum.:D

2. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Tebrikler

Tebrikler Canım :)

bende bir resim paylaşmak istiyorum

Barajlarımızın temizliğinden bir kare reeling

turna tuttuğumu sanıpta ızgara gelince çok şaşırmıştık :)

3. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

İmdat Abi ile Ufuk ne heycanlanmıştı :)))

4. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    tebrikler ablam

ablam iki sorum olucak

kullandiginiz olta atcek icin biraz buyuk degilmi uzunluk olarak

zor olmadimi ablam her atis ve cekiste insani bayagi bi yorar

ikincisi

bu alibeykoy dediginiz yer kayabasi koyu yakinlarinda olan barajmi

turna icin canli yem cikarma imkanimiz varmi orda yurt disindan ona gore takim getirecem istanbula yazin insallah

5. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Teşekkür ederim.

Konuyu açarken yazdığım gibi tamamen alakasız bir saatte elimizde malzeme yokken sadece şöyle bir bakalım dediğimiz bir yerdi.

Kamış normalde deniz için kullanmış olduğumuz bir kamıştı makinayı hiç söylemeyeyim :laughing: banax sx 4000 öyle ağır ki cyrr

Kas yaptım :D

Evet dediğin gibi inanılmaz yorucuydu fakat 5 dakikada gelen balığın heyecanı ile devam ettik..

Kayabaşı dediğiniz yer ile bildiğim kadarı ile alakası yok...Alibeyköy tarafında Eyüp tarafında bir baraj.

Canlı yem için bir şey diyemem biz denemedik ama kaya balığı avlayanları gördük.

Levrek (Testere) de oldukça fazlaymış ama denemedik.

İlk fırsatta yeniden gitmeyi planlıyoruz.Bu sefer hazırlıklı hihi

6. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    saol ablam

yanliz guzel yermis resimlerden anlasildigi usze seneye oraya ugramak gerek

eyup diyince kafa sark etti benim dedigim yerle sizin dediginiz yer zit yerler
    insallah seneye nasipte varsa balik tutariz

7. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

İnşallah

Daha iyileri size nasip olsun ...

Yağış olur da barajlarımız kurumaz ise seneye kadar daha iyi bir avlak olacağına inanıyorum.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Evet epeyi uzun bir ara verdiniz :) dönüsünüz muhtesem olmus, tebrikler.

9. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Yüzümüzde bir gülümseme :)

İbrahim'in ağzından ilk çıkan cümle : Seninkilerin yanında bizimki yemlik kalır idk

:cool:

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler :) Kaşık balzer'e benziyor arkasında ki kırmızı şeriti bir tek Balzer kaşıklarda görmüştüm . O kamışla kas olmuştur gerçekten de )

11. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Çok Teşekkürler ...

Gerçekten yorucuydu ama değdi diyebilirim.

Bizde şuan Turna için spin kamış bakıyoruz.

12. İsmet ASLIVAR

İsmet ASLIVAR İsmet

Favori Kamış:
    Captain Cavalier 42
    Favori Makine:
    Okuma Dead Ringer 65
    En İyi Avı:
    israil sazanı 750gr.
    Ben yeşilpınarda oturuyorum. Acaba bana alibeyköy barajı ile bilgi verebilirmisiniz???

13. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    Ben bugün alibeyköy barajındaydım gazi mah. tarafından indim baraja... Yanımda bi arkadaşımla öylesine gezmek hava almak için gitmiştik baktım bi kaç kişi olta atıyor... izlerken bide baktım amcam aldı balığı :) dayanamadım aldım arabadan oltamı gittik yanına 1 tane 40 cm civarı bi turna almış tebrik edip bizde bi yarım saat at çek yaptık... Aslında balığını görmenin gazıyla oltayı elime aldımsada amacım yeni aldığım silikon ve jigheadleri denemekti... Sonuç olarak nadirde olsa turna çıkıyor ve testere olduğunu söyleyen kişilerde vardı..