Bugün bana çok yakın olan yalnız epeydir gidemedigim ve son durumunu hep merak ettigim alibeyköy barajına gittim yukarıdan bakınca suların epey çekildigini gördüm baktım aşagıda balık tutanlar var arabayı yukarıda bırakıp hemen balık tutanların yanına gittim suyun kenarına vardıgımda suyun son derece pis ve bukanık oldugunu gördüm balık tutanlar yaylı dip oltası ve tırıvırı kullanıyordu yakalanan balıklara baktıgımda bir iki tane sazan ve çapak balıgı oldugunu gördüm başka balık çıkıp çıkmadıgını sordum bir iki saat önce az ileriden bir ağın toplandıgını ağdan dünya kadar balık çıktıgını söylediler tabi bundan dogal ne var su kadar azalmışki balıgın kaçaçak yeri yok direk ağın içinde maalesef bu fırsatçıları engelleyecek hiç birşey yok adamlar istedigi gibi at koşturuyorlar böyle giderse alibeyköy barajında balık namına birşey kalmaz yakında. Bu barajın eski hali ve yakaladıgım balıklar aklıma gelince inanın üzülmekten kendimi alamadım bakalım daha neler görecegiz bunlar oradaki balıkçıların yakaladıgı balıklar barajın son hali
Ancak, bana bunlar israil sazanı gibi geldi !!! Aslında bunların o barajda kökünü bu şekilde kurutup yeniden diğer sazanlar için aşılama yapabilirler.
Yok Çapakta değil, bunlar hepimizin bildiği Kızılkanat. Evet gerçekten çok kılçıklıdır ama onu öyle bir hazırlayıp pişiriyorlarki sadece büyük kılçıkları kalıyor.
Cahit abi yanlışın var galiba yav ben de çapak diye biliyorum bu balığı http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54
Çapak kardeşim bunlar çapak baksanıza balıkların sırt ve kuyruk yüzgeçlerine uçak kanadı gibi kafa yapısının da alışılmışın dışında bir formu var.en azından yüzgeçleri kırmızı mı? (Abramis-brama) = Çapak balığı