O dayı arkadaşın kayınpederi. Arkadaş bana babasının çaparitle lüfer tuttuğunu anlatmıştı.Bende ona olmaz öyle şey.sen yanlış almışsındır demiştim. Meğerse dayı istavrite atarken lüferi kapmış. Kısmet ne diyelim.
sene 1999, alba dan bir kamış + makina aldım... ilk önce köyde tatlı suda ve yeşilköyde olta atma çabalarım oldu... maksat kafa göz yarmadan oltayı suya atmak... derken boğaza(bebek) gittim. ağustos ayı... sen de 25 ben diyim 50 gramlık kurşun ile çapariyi yolladım boğaza... (şimdilerde 100-125 gr'ın bile suya inmesini bekliyoruz) 1-2 sn sonra misinayı gerdirip çektim. başladı olta tır tır tır sallanmaya... ya dedim kayığa falan mı taktırdık nerede bu olta derken bi çingene palamudu... orada izmarit tutan bi balıkçı (eskilerden) sende ne var diye kovaya baktığında ağzı açık kaldı... balığı alıp tüm sahili gezdirdi... anlattığım arkadaşlar dalga geçti... o intihar için senin oltayı seçmiştir diye ama onlara aldırmadım hayat bu... kime ne vereceği belli olmuyor...
selam bence o lüferin resmi saklayın yada duvara asın çoçuklarmıza gösteririz ilerde bartık lüferde son demlerini yaşıyo karedenizde ...resimlere bakarak ah çekeceğiz bi zamanlar nasıl çinekop avlardık diye
Yıldırım Bey gerçekten çok haklısınız bu gidişle anca rüyalarımızda avlarız biz lüferi,çinekopu.Gerçekten özletti kendini.