Almanyadan ilk av raporum kocaagiz(popperla)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında korsann52 tarafından paylaşıldı.

1. korsann52

korsann52 cemil

http://www.youtube.com/watch?v=O0aeZDNbfgY

diger video asagidaki mesajima koymaya calistim

herkese selamlar bu buradaki ilk raporum. 26.10.2011 gececi calistigim icin saat 14 gibi uyandim benim kuzeni aradim vaktim cok az oldugu icin sadece 1.45 dakikaligina atladik arabaya ve ren nehrine kocaagiz buradaki adiyla rapfen avina ciktik hava 18-19 derece günesli hafif rüzgarli.Kamis 1.95 boyunda 5-25 gr. atarli iki parcali cormoran profiline.Makina shimano alivio 1000 lik.Sahtem taipan marka 7 cm 10gr. popper.Burada balik popülasyonu ve cesitliligi oldukca verimli baliklar bol oldugu kadar baliklar icin yemde cok fazla ve cok büyük bir nehir eger gercekten güzel bir meraniz varsa trofe baliklar alabilirsiniz.Bu gittigimiz mera belkide buralarin en güzel rapfen merasi ama dikkatli olmak lazim burayi eger bir tane rus görsün ertesi gün belki 20 kisi haftalarca burayi bitirene kadar gece gündüz avlanir(nitekim trofe sudaklar yakaladigim bir yerde suan bir baligi 2-3 gün pespese gitsem anca alirim)Nehir akintili ve bu yüzden poppere akinti istikametinde aksiyon vererek cekmeye calisiyorum bu yüzden durgun suya göre biraz daha hizli sariyorum akintidan olusan misina boslugunu alabilmek icin denemeyen varsa tavsiye ederim popperla avlanmak müthis zevkli hele rapfen bazen poppera bütün vücudunu sudan cikaran sekilde atliyor yani yemi alan hayvan tam havada poz veriyor.!:2 saate yaklasan av zamani sonunda 2 adet suya iade tahmini biri 3,5 civari digeri 4 kg. 2 tanede videoda görünen balik yakaladim aldigim baliklar yardimlarindan ötürü kuzene verdim.Suya geri biraktiklarimin da videosunu cekmek istedik ama telin sarji bitti bi dahaki sefere insallah tutulan baliklarda 4 kg. ya yakindir diye tahmin ediyorum.Cekimkalitesinden ötürü kusura bakmayin insallah buraya atmayi beceririm. sevgiler.diger

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Cemil bu güzel avını tebrik ederim,:) fakat videoyu seyredemedim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

3. korsann52

korsann52 cemil

bende anlamadim neden yüklenmedi nerde hata yaptim acaba üye mi olmak lazim acaba imagesake ehttp://www.youtube.com/watch?v=WdVyUnz8tCU

4. korsann52

korsann52 cemil

simdi oldu sanirim???

5. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    OOOoooo Maşşallah Maşallah başka ne denirki....

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler güzel bir balık,güzel av ,teşekkürler paylaşım için...

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu ne sakinlik abi, bana bu boy bir balık gelse suya atlarım :) Tebrikler

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Tebrik ederim. Kuzenine rağmen heyecan yapmadan balığı sakince çekmeniz çok takdir edilecek başarı. Çok iyiydi. :)

9. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    cok kıskandım be yahu :)) :D :D

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah:) çok güzel avlarınız olmuş tebrik ederim:)

yanlız biraz tehlikeli iş yapıyorsunuz diye düşünüyorum,

sahteyi balığın ağzından risksiz çıkarabilmeniz için penseler var balık malzemesi satan yerlerde ( zange )

ayrıca balığa da zarar verme riski ortadan kalkmış olur,

yeni videolar bekliyoruz,mümkünse daha net çekim:)

petri heil:thumb:

11. unexpected

unexpected HAMZA

Valla Helel Olsun :)

12. korsann52

korsann52 cemil

saol Kadir, cok haklisin aslinda mutlaka zange yi yanima almam lazimdi ama öyle acele ciktimki kilere inemedim bile

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kısa günün kısmeti iyi olmuş afiyet olsun...

14. korsann52

korsann52 cemil

Herkese tesekkür ederim insallah daha net bir cekim yapabiliriz burada sularda böyle vede daha büyük baliklar var dogru yer ,dogru zaman ve dogru metodla cok güzel avlar yapiliyor birkac bilgi vermek isterim balik ehliyeti yapilmasi lazim 2 aya yakin sürüyor sinava giriyosunuz kurstan sonra.Sonra hersene 30€ civari para verip izin kagidi aliyosunuz(bulundugunuz bölge icin mesela bu nehrin karsi kiyisi icin extra izin kagidi almam lazim) sirküler bu izin kagidiyla beraber ekli hep yaninda tasiyosun yani. canli balik takmak yasak yem olarak,iki olta herbirinde birer igne spinn takimlari haric,CAPAK,YAYIN,tatlisu levregi yakalarsan geri birakmak yasak 2cm bile olsa yaninda götürcen suya iade edemezsin,baligi su kenarinda temizlemek yasak,izin verilen yerler disinda ates yakmak yasak,baligi satmak yasak....

15. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler güzel balıgın için ama bu yasaları çıkaranı senden daha fazla tebrik ediyorum:)

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    eline sağlık güzel balık yakalamışsınız.benden size iki tavsiye yanınızda pense ve kepçe mutlaka olsun at çek avında önemli

17. korsann52

korsann52 cemil

Pense konusunda haklisin kepceyi her avda kullanmiyorum bu tür avlarda kepce cok fazla kullanmiyorum baligi yormak zorundasiniz zaten ama cok ince misinayi igne bedeni olarak kulandigim avlarda mesela alabalik,kasna veya capak avlarinda mutlaka kepce kullaniyorum.Ama tek basina avlaniyosaniz özellikle at cek avlarinda mesela sudak avlarinda cok hüsran yasatti bana kepce tabii bu benim görüsüm

18. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Doğayı ve balık populasyonunu korumaya yönelik şu tebdirlere bak, imrenmemek mümkün değil. Yasak var, kontrol de var. Caydırıcı cezalar var, lisans zorunlulukları var, hepsinden önemlisi ortada bir samimiyet var. Sistem ne güzel işliyor.

Bizde de yasaklar var ama kontrol SIFIR. Çürük binaya güvenli raporu veriyoruz. İnsana bu kadar değer veren balığa ne kadar verir??

Aslında çok kapsamlı çalışmalar yapılıyor ama hepsinin de ortak bir yönü var. HEPSİ KAĞIT ÜSTÜNDE...

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eline sağlık sevgili Cemil.

Çok ustaca yordun ve aldın balığı.

Tebrikler

Sevgiyle kal

20. korsann52

korsann52 cemil

Cok tesekkür ederim vedat abi burda cok güzel biyikli baliklar var 3-4 kiloluk cok güclü oluyorlar ilk balik ehliyetimi yaptigim zamanlar kalama ayari yapmiyordum cok baliklar kacirmistim biyikli balik sayesinde sabirli olmayi ögrendim.