http://www.youtube.com/watch?v=O0aeZDNbfgY diger video asagidaki mesajima koymaya calistim herkese selamlar bu buradaki ilk raporum. 26.10.2011 gececi calistigim icin saat 14 gibi uyandim benim kuzeni aradim vaktim cok az oldugu icin sadece 1.45 dakikaligina atladik arabaya ve ren nehrine kocaagiz buradaki adiyla rapfen avina ciktik hava 18-19 derece günesli hafif rüzgarli.Kamis 1.95 boyunda 5-25 gr. atarli iki parcali cormoran profiline.Makina shimano alivio 1000 lik.Sahtem taipan marka 7 cm 10gr. popper.Burada balik popülasyonu ve cesitliligi oldukca verimli baliklar bol oldugu kadar baliklar icin yemde cok fazla ve cok büyük bir nehir eger gercekten güzel bir meraniz varsa trofe baliklar alabilirsiniz.Bu gittigimiz mera belkide buralarin en güzel rapfen merasi ama dikkatli olmak lazim burayi eger bir tane rus görsün ertesi gün belki 20 kisi haftalarca burayi bitirene kadar gece gündüz avlanir(nitekim trofe sudaklar yakaladigim bir yerde suan bir baligi 2-3 gün pespese gitsem anca alirim)Nehir akintili ve bu yüzden poppere akinti istikametinde aksiyon vererek cekmeye calisiyorum bu yüzden durgun suya göre biraz daha hizli sariyorum akintidan olusan misina boslugunu alabilmek icin denemeyen varsa tavsiye ederim popperla avlanmak müthis zevkli hele rapfen bazen poppera bütün vücudunu sudan cikaran sekilde atliyor yani yemi alan hayvan tam havada poz veriyor.!:2 saate yaklasan av zamani sonunda 2 adet suya iade tahmini biri 3,5 civari digeri 4 kg. 2 tanede videoda görünen balik yakaladim aldigim baliklar yardimlarindan ötürü kuzene verdim.Suya geri biraktiklarimin da videosunu cekmek istedik ama telin sarji bitti bi dahaki sefere insallah tutulan baliklarda 4 kg. ya yakindir diye tahmin ediyorum.Cekimkalitesinden ötürü kusura bakmayin insallah buraya atmayi beceririm. sevgiler.diger
bende anlamadim neden yüklenmedi nerde hata yaptim acaba üye mi olmak lazim acaba imagesake ehttp://www.youtube.com/watch?v=WdVyUnz8tCU
Tebrik ederim. Kuzenine rağmen heyecan yapmadan balığı sakince çekmeniz çok takdir edilecek başarı. Çok iyiydi.
maşallah maşallah çok güzel avlarınız olmuş tebrik ederim yanlız biraz tehlikeli iş yapıyorsunuz diye düşünüyorum, sahteyi balığın ağzından risksiz çıkarabilmeniz için penseler var balık malzemesi satan yerlerde ( zange ) ayrıca balığa da zarar verme riski ortadan kalkmış olur, yeni videolar bekliyoruz,mümkünse daha net çekim petri heil:thumb:
saol Kadir, cok haklisin aslinda mutlaka zange yi yanima almam lazimdi ama öyle acele ciktimki kilere inemedim bile
Herkese tesekkür ederim insallah daha net bir cekim yapabiliriz burada sularda böyle vede daha büyük baliklar var dogru yer ,dogru zaman ve dogru metodla cok güzel avlar yapiliyor birkac bilgi vermek isterim balik ehliyeti yapilmasi lazim 2 aya yakin sürüyor sinava giriyosunuz kurstan sonra.Sonra hersene 30€ civari para verip izin kagidi aliyosunuz(bulundugunuz bölge icin mesela bu nehrin karsi kiyisi icin extra izin kagidi almam lazim) sirküler bu izin kagidiyla beraber ekli hep yaninda tasiyosun yani. canli balik takmak yasak yem olarak,iki olta herbirinde birer igne spinn takimlari haric,CAPAK,YAYIN,tatlisu levregi yakalarsan geri birakmak yasak 2cm bile olsa yaninda götürcen suya iade edemezsin,baligi su kenarinda temizlemek yasak,izin verilen yerler disinda ates yakmak yasak,baligi satmak yasak....
eline sağlık güzel balık yakalamışsınız.benden size iki tavsiye yanınızda pense ve kepçe mutlaka olsun at çek avında önemli
Pense konusunda haklisin kepceyi her avda kullanmiyorum bu tür avlarda kepce cok fazla kullanmiyorum baligi yormak zorundasiniz zaten ama cok ince misinayi igne bedeni olarak kulandigim avlarda mesela alabalik,kasna veya capak avlarinda mutlaka kepce kullaniyorum.Ama tek basina avlaniyosaniz özellikle at cek avlarinda mesela sudak avlarinda cok hüsran yasatti bana kepce tabii bu benim görüsüm
Doğayı ve balık populasyonunu korumaya yönelik şu tebdirlere bak, imrenmemek mümkün değil. Yasak var, kontrol de var. Caydırıcı cezalar var, lisans zorunlulukları var, hepsinden önemlisi ortada bir samimiyet var. Sistem ne güzel işliyor. Bizde de yasaklar var ama kontrol SIFIR. Çürük binaya güvenli raporu veriyoruz. İnsana bu kadar değer veren balığa ne kadar verir?? Aslında çok kapsamlı çalışmalar yapılıyor ama hepsinin de ortak bir yönü var. HEPSİ KAĞIT ÜSTÜNDE...
Cok tesekkür ederim vedat abi burda cok güzel biyikli baliklar var 3-4 kiloluk cok güclü oluyorlar ilk balik ehliyetimi yaptigim zamanlar kalama ayari yapmiyordum cok baliklar kacirmistim biyikli balik sayesinde sabirli olmayi ögrendim.