Altınkaya sazan avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KARAYEL55 tarafından paylaşıldı.

1. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Tarih:30 Ekim 2010 sabah 8, 31 Ekim 2010 Öğleden sonra dönüş.
    Av Ekibi:KARAYEL55(levent),özgür,Mesayi Arkadaşlarımız Umut ve Kadir Abimiz.
    Tutulan Balık:Yediklerimizle 35 adet Sazan

Merhaba 29 ekimde planladığımız altınkaya çıkartması hava muhalefeti dolaysıyla 30 ekim cumartesiye ertelendi.Sabah hava kötüydü yanlız 2 haftadır altınkaya muhabbetinin vermiş olduğu gazla tereddütlede olsa çıktık yola.Kalbimiz temizki avlağa vardığımızda hava açık ve güneşliydi.Öğlen 12 de atmaya başladık oltaları.Daha oltaların tam atma işi bitmeden vuruşlar başladı.Kaçanlarla ve yakaladıklarımızla dört dörtlük av oldu.Biraz yorucu geçsede yakaladığımız balıklar yorgunluğumuzu aldı.Gece ateşin başında semaver çayımızla yaptığımız muhabbette ayrı bir tat verdi.Buradan Özgür kardeşime,umut ve Kadir abimize çok teşekkür ediyorum.Tüm dostlara selamlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Kasım 2010
  2. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Tebrik ederim. Çok balık tuttugunuzla ilgili eleştiriler olacaktır.. Fakat Sazan limiti kişi başı 10 adet. Ekibin kalabalık olması sebebiyle normal karşılanabilir.. Resimleri görmek isterdim. REsim içinde Şu linke bi göz atın

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041

3. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
  4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Keşke kullandıgınız yöntem ve yem hakkında da bilgiler vereydiniz levent bey. Gerçekten güzel ve eğlenceli bir av gerçekleştirmişsiniz.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Levent kardeş tebrikler. DaHa güzel avlar seninle olsun.

Serhatcım eleştiri olacağını sanmam. İki günlük tutmuşlar. Sazanda günlük kişi başı on adettir.;)

Son düzenleme: 25 Kasım 2010
  6. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

tabi veririm dostum küspeli takım yanlız vidalı değil, küspeyi misinayla fırdöndüye bağlıyoruz sağına soluna 1rer kanca bağlıyoruz.basit bir takım.yem olarak sarı boncuk kullandık.yanlız haşlanmış mısırla iyi bir yemleme yaptık

7. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    ey sevgili hemşerim maalesef seni tebrik edemiyeceğim ömrünün bir çoğunu altınkaya barajının kenarında geçirmiş biri olarak sizi kınıyorum o balık diye tuttuğunuz sazanların iki katı gelenlerini yeminle çok kereler geri saldım lütfen dikkatli olun bundan 10 sene önce 5-6 kg.dan ufak sazan oltaya gelmezdi böyle giderse sizin tuttuklarınız rekor boy olacak

birde küspeli takım tebliğe göre yasak aynı barajda tek iğneli gezerli olta ilede inanın daha büyüklerini yakalayabilirsiniz küspe kullandığınız için küçükler büyükten önce buluyor oltayı dediğim yöntemi mutlaka deneyin göreceksiniz daha irilerine rastgele

8. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Bir balıkçı için en üzücü şey gittiği avlakta balık kalmadığını öğrenmek olacaktır.Gönüller zamanla tuttuğu balığın sayısından ziyade yaşadiği heyecanın daha önemli olduğunu anlayacaktır.Saklama koşullarını iyi sağlanmamış vaktinden erken bayatlayan yenmeyecek duruma gelmiş,ev yapımı yufka ile yemleme yapıp 4 saatlik süre 70-80 irili ufaklı sazanla münasebeti olmuş birisi,hangi akla hizmet edipte sadece birisini alıkoyar.Sirkülerden önce vicdanımızın sesini dinleyerek avlanmaya başladığımızda,doğa bizi ödüllendiricektir.Sevgi ve saygılarımla.

9. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    Allah sizi inandırsın her sene izinde giderdim altın kayaya ancak en son 2009 ekim ayında gittim onuda paylaştım balık avı net dostlarıyla bu sene izne gittiğimde içimden gelmedi balığa gitmek ve gitmedimde sebep arkadaşlar resimlemiş 1-1.5 kg.lık sazanlar maalesef her geçen yıl bilinçsiz avlanma yüzünden balık nesli azalıyor artık resimlerde göreceğiz 10-15 kg.gelen sazanları zaten altınkayada sudak ve yayın nesli tükendi diyebiliriz sazanda en fazla iki sene sonra tükenir ozamanda el kadar sazanları yakalarlar yasak olmasına rağmen 35-45 göz ağlarla 100gr.lık sudakları katlettiler kooparatif almadığı için balık lokantalarında ve çarşı pazar sattılar kimsede bunlara dur demedi keza 300-500 gr.gelen sazanlarda aynı şekilde katlediliyor inşallah genel yasak olurda 3-5 sene balıklar tekrar çoğalır önlem alınmıyor mu alınıyor tükenen sazan nesli yerine bulgar sazanı salınmış

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
  11. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Evet sazan avında En ideal en makbul olta takımı gezerli tek kanca dip takımı
    buna %50 büyük balık vuruyor
    Tutuğunuz balıklara gelince Sayı olarak limitlere uygun boyu hakkında resimlerden bişey kestirilmiyor Oda size kalmış tabiki Ben olsam onları geri salardım Yasal olarak alı koymanız normal ona diyecek bişeyim yok yemlediğiniz yere tek kancalı bir dip oltası atsaydınız emininm dahada büyüklerini tutardınız Dahada büyüklerine Eğer salacaksanız Rastgele :))

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Mesajlariniza baktimda ; kuspeli takimi bir guzel tarif etmissiniz.Bu da sizin kuspeli takimin yasak oldugunu bilmediginiz anlamina geliyor.Iste simdi ogrenmis oldunuz.Kuspeli takim yasaktir.
    2. olarak : tamam guzel bir av gunu gecirmissiniz.Ama ben olsam sahsen ( ki zaten oyleyim) o kadar cok sazani alikoymam.Resimlere bakinca limitler dahilinde gorunuyor.Lakin o kadar cok alikoyulmasi bence iyi degil.Kisi basina 10 tane mi dustu ; ben olsam en fazla 6 tanesini alirdim gerisini birakirdim.Cunku dedigim gibi resimlerden tam limitlerdeymis gibi gorunuyor baliklar.
    Ben bunlari sadece kendim icin soylemiyorum.Zaten yasadigim yerde balik cok var.Ben sizlerin gelecegi icin,cocuklariniz icin soyluyorum.Bir dusunun her gelen o kadar tutarsa o boyda baliklari bile bulamazsiniz yakinda.
    Bu yaziyida sizi kotu yonde elestirmek icin yapmiyorum.Zaten de yazinin basinda belirttim.Insallah daha sportmence avlarinizin raporlarini bekliyor olacagiz.Allah'a emanet.Rastgele ;)

13. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eyy sevgili hemşerim beğenmediğin bu balıklarda limit altı balık yok.iyi bakarsan1 kiloluk balıkta yok.sen kınamaya devam et.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Kasım 2010
  14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Levet kardeşim arkadaş zaten limit altı var demiyor.Zamanında bu tuttuğun balıkların daha büyükleri gelirdi seninki gibi olanları salardık diyor.Yakında da bu tuttuğun balıklar tutulacak en büyük balık sınıfına girecek diyor.Artı bir de küspeli takımın yasak olduğunu söylüyor.

Cevabında bu eleştirilere değinmemişsin.Yoksa limit altıdır diyen yok.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Kasım 2010
  15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Arkadaşlar ben Levent beyi mümkünse kınamadan tebrik etmek istiyorum..

Müsadelerinizle konu hakkındaki düşüncelerimi yazayım.

Tatlısucuyum ama sazanla arkadaşlaığım pek yok, forumumuzda ise bu konuya gönül vermiş üstad olacak, olmuş olan çok arkadaşımız var.

Bu avda zaman süresi, kişi sayısı ve tutulan balıkların sayısına söylenebiliecek hiç bir şey yok. 2 günlük bir av 4 kişi ve topalm 35 sazan..

Resimlerden sazanların anladığım kadarıyla ufak olanı yok. Öyleki bu forumda zaman zaman gördüğümüz işittiğimiz "tavalık!" sazanlardan değiller. Zaten öyle bir durum olsa gözümüzden kaçmadığı sürece ve insani hatalrımız istisnai olarak elimizden geldiğince olumsuz raporları teşvik edici olmaması adına kaldırıyoruz. Bazılarında ise kazanabileceğimiz durumları, insanları gözönüne alarak yeri geldiğinde üyelerin olumlu teşviki ve doğrusunun ne olduğunun hatırlatılması adına gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.

Şimdi eğer burada Levent Beyi ve ekibini kazanmak istiyorsak aklımızdaki soruları birbirimizi hırpalamadan en uygun şekli ile sorup rapor sahibinden de buna uygun şekilde karşılık bekleriz. Takım bilgisindeki durum için yapabileceğimiz küspenin tebliğdeki mevcut şekli, önerimiz daha verimli olması adına gezer kurşunlu tek iğne.. Bunları da yaptık.

Hal böyle iken herkes büyük balık tutma şansına eremiyorsa, henüz yolunu yordamını eğer bilmiyorsa, kısmeti bağlıysa, tuttuğu balık herşeye rağmen kurallara uyuyorsa kınamak neden?

O zaman 15kg altındaki bütün sazan tutanları kınayalım, turnacılarda sınır 1 metre olsun.. Alabalıkçılar 70 cmi kovalasın. Sudakçılar için şu kadar kasncılar için bu kadar.. Bunun sonu hiç bir yere varmaz.

Tebliğde belirtilen boy ölçülerinin o türün cinsel erginliğe ulaştığı ve hayatında bir defa çifleşerek türünün devamına katkıda bulunacağı yaşındaki ortalama boy göz önüne alınarak belirlendiğini biliyoruz.

Tebliğde x balık için hata yapılmışsa ve boy limitinde o balığın üremeye katkısı olmuyorsa işte o zaman VİCDANİ LİMİT diyelim ve tebliğ bize alıkoyma hakkını veriyor olsa bile soyunun devamına bizimde katkımız olsun diyerek suya bırakalım..

Bir balığın maksimum büyüme boyuna ulaşmasını bekleyerek mi geçecek avcılık ömrümüz? Her attığımızda en iri boyların gelmesi bizim ülkemiz için ütopik bir hayal değil mi? Ancak hedefiniz büyük balıksa siz bağışlarsınız, başkası limite uygunsa alır bağışlamaz. O artık kişisel bir tercihtir.

Ben eğer 60 cm tuttuğum alabalıkla 25 cm tutanı kınama hakkını kendimde bulursam 80 cm tutan da beni kınar, nihayetinde o balık 80 e de çıkmıştır ve üstüne de gider belki.

Lütfen eleştirilerinizi yapıcı mahiyyette kılın, güzeli öğretin.Forumun en büyük açığı bence duygularımızı yansıtmamasıdır. Lütfen mesajlarımıza, raporlarımıza verilen cevapları hemen alınmadan ve savaş baltalarımızı çekmeden değerlendirelim.

Amacımız paylaşmaksa bu saygı ve sevgi ile olur.

16. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    balıkları beğendimde avlanma yönteminizi beğenmedim birde hemşerimsiniz diye büyüklerini yakalamanız için yol gösterdim özür dilerim hemşerim cahilliğime verin

17. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

ALTINKAYA bir başkadır elbette.
    fotoraf ve rapaorunuz için teşekkürler.takım düzeni boy ve sayı limitleri 2/2 tebliğe uygun olduğundan kimsen size tek söz söyleme hakkı yok.Resimlerde küçük görünsede sanırım balıklar 2-2.5 -3 kg civarı 45-60 cm boylarında.
    her yıl bende altınkayada avlanırım kullandığım düzenek(küspeli 2 iğneli dediğiniz..)basitce resimliyeceğim.
    zemin kayalık ve kök olduğundan ben tek iğneliyi tercih ediyorum.oldukca iyi sonuçlar alıyorum.
    Altınkayayı bilmeyenler bundan 5-6 yıl önce 3 kg altı tutulan balıkları iade etiğimizi bilselerdi böye yazmazlardı.şimdi 3 kg balık tutunca sevinir olduk.
    tabi balıkların boylarının azalma nedeni 15 mayıs-15 hazıran arasın yumurta atmak için kıyıya gelen balıkların .ağlarla,sopayla balta ile yakalanıp yok pahasına satılmasıdır.bunuda genelde geçimini ordan sağlayan kooparatif üyeleri yapıyor yani ekmek parası diyenler.
    Şimdi arkadaşlar sizin tutuğunuz balıkları eleştirmeye kalkıyor.Altınkayayı bitiren oltacı değil.
    Avlanma yasağına uymayan kooparatif ve yasağı denetlemeyen ilçe tarım müdürlüğü.

lütfen bilmeden bura da yasal sınırlar içinde av yapan rapor sunan arkadaşları eleştirmeyin.

küspeli olta yasak olduğundan böye bir düzenekle oldukca başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
    altınkayanın zemini kaya ve kök olduğundan en iyisi sistemin tek iğneli olanını tercih etmek.

Son düzenleme: 27 Kasım 2010
  18. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Dostum sen direk kınamayla olaya girmişsin.Beğenmek zorunda değilsin.Ozaman 15 kilodan aşşağıya tutulan sazan raporu paylaşmayalım senin demene göre.

Cahillikle alakası yok.İlk mesajını iyi okursan olumlu hiçbirşey yok.Amacımız burada tartışmak değil,abilerimiz ve kardeşlerimizle güzellikleri paylaşmak.Altınkaya'ya gidip oralarda 2 gün av yapmak yorucu ve külfetli bir iş.Birazda bu yönden düşünüp birazda emeğe saygı duyulmalı.Yapmış olduğunuz eleştirileri birazda oradaki koperatifci balıkcılarada yaparsanız sevinirim.

Gerekli cevabı POİNT_SHOT ve SİNEKCİ-FLY abimiz vermiş.İnanın 15'e yakında limit altı sazanı geri iyade ettik.Madem rahatsızlık duyan var birdaha bütür paylaşım yapmayız olur biter.

Saygılar

19. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Yanlış yapılan bir eleştiri için paylaşımdan vaz geçmeniz doğru bir davranış olmaz .ALTINKAYA İlgili hasretimizi sizin raporlarla gidereceğiz.
    selam ve sevgiler.

20. konevii

konevii veysel

tebrikler. gerçekten güzel bir av olmuş. şansınız dâim olsun..