Altinkaya Ustalarindan Süper Iki Video

Konu, 'Videolar' kısmında topalbey tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    kimse yanlış anlamasın ama ben şu mantıgı hiç tasvip etmiyorum balıga 10 kişi gittik kelle başı sirkülere uyuyoruz yok öyle bir iş ben bunu mazaret kabul etmiyorum bunları hamdi abi için yazmıyorum hepimiz için geçerli lütfen kimse üstüne alınmasın

2. Kızma yahu otur sakinleş ne bağırıyon:D :D [​IMG]

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    yok abi estafurlah bagırmak ne haddimize sadece kafama takılan bir mevzuyu dillendirdim o kadar

4. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Sirkülerden, limiten bahsediyosunuz ama sirküleri yazan yürüten devlet denetim yapmıyor. Bu yüzden "limit dahilinde" demeye hakkınız/mız yok. Bu iş balığı tut keyfini al geri sal a dönmedikçe veya devlet denetlemedikçe bu görüntüdeki av biraz katlıyama giriyor bence. Tutulan balıkların çoğu sazan için küçük boy. Hamdi abi bunalr sadece sizin için değil herkes için, ama sizin yaptığınızda şu anda bu:(

5. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    yenisini tutunca tekrar yazacam bu eskidi :)))
    Sanırım denizde kurbağa olmadığı için ne dersiniz..?

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=671

Hiç değilse bizim tuttuğumuz sayıyla kıyaslanmaz bile sanırım sirkülere göre kefalin avlanma sınırı olsa gerek ben bunu 5 kilo olarak hatırlıyorum ya neyse....Kendimize olunca iyi başkasına olunca tu kaka... sanırım yanlış birşeyler var...
    37/2 sirküler Madde 8 Çizelge 6 Deniz balıkları
    Burada diyor ki; Kefal boy limiti 20cm miktar kg. Kilogram cinsinden limit verilen türlerde avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg.yi geçemez.....Böyle yazıyor yoksa ben mi yanlış okudum...

Bakın bir başka arkadaş ne yazmış;
    Alıntı:
    cadayl´isimli üyeden Alıntı
    Arkadaşlar, Rus kefali nerelerde avlanabiliyor (hangi sularımızda) ve avlanma tekniği (teknikleri) nedir? Bilgisi olan arkadaşlardan her nevi bilgi itinayla talep edilir

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=671
    Arkadaşım acaba ışık kullandımı merak ediyorum gece başka ne olabilir aklıma gelmiyorda...

Arkadaşlar şimdi ben burada herkesin yaptığı şudur bu dur diyemeyeceğim ama diyelim ki bizim yaptığımız yanlış olabilir ama akıl verenlerde bence kendine bir bakmalı..Birbirimizi üzmeden doğruyu bulacağız biz yanlış yaptıksa bunu paylaşarak öğrendik umarım başka yanlış yapanlarda öğrenmiştir herkese sevgiler...

Son düzenleme: 8 Şubat 2007
  6. berkcan55

berkcan55

hamdi abi bundan güzel bir cevap olamazdı o cd yi çektiğime beni pişman etti arkadaşlar sağolsunlar

7. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Anlamadan dinlemeden ve uzaklardan ahkam kesen beyler,Sizler hiçmi organizasyon yapmadınız.Hepsini takip ettik.Çay kaşığı kadar balıkları kraça diye kovalara dolduranlar kimdi?Lütfen İğneyi önce kendimize,sora çuvaldızı başkalarına batıralım.Hamdi bey güzel bir araştırma yapmış.Belgeleri ortaya dökmüş.İyiki konuları takip etmiş,yoksa yargısız infazda idi.Esenkalın.

8. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    arkadaşlar anlamadan dinlemeden ve en önemlisi sormadan niye infaz yaparız anlamıyorum. son dönemlerde pek çok konuda buna rastlıyorum.arkadaş balık tuttum diyor vay efendim niye bu kadar tutttun . yok balııklar limitlere uymuyor vs vs . bence yorum yapmadan önce karşıdakini dinlemeli olaya vakıf olmalı gerçekten bir yanlış varsa ortada uygun ve yapıcı bir dille ona sirküleri, boy limitlerini nerelerde yanlış yaptığını anlatmalı ,ona doğrusunu göstermeliyiz. bizlerin bu ani çıkşları öğretici olmaktan çok bıktırıcı olmaya yol açar diye düşünüyorum.

bu arada balıklar gerçekten güzel görünüyor. eğer farkılı günlerde tutulmuşsa bir problem yok ama aynı gün tutulmuşsa bende biraz fazla olduğu kanaatindeyim .yazın bafraya geldiğimde bende bir organizasyon isterim abiler haberiniz olsun.

saygılarımla

9. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Erdem bu konularda hassas olmak güzel.yalnız şöyle bir durum söz konusu , arkadaşlar güzel bir av yapmış devletin koymuş olduğu kurallar acısından bir sakınca(?) yok5-6 günlük kalabalık grup için boy limitinde sorun yoksa normal bir av.Bu böyle olmayabilirde,kural adam başı günlük 10 adet balık demiş,böyle bırakmış..senin buna itiraz etmen lazım,Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre 5 kişilik grubun günlük 50 adet balık istikakı var..günü uzatırsan durum daha vahimleşiyor..gereğinden fazla balık tutmak etik değil ama sirküye göre suc da değil..limit sayısını düşüreceksin,yada başka bir yol.Böyle bir şey olmaz ama yazmış olduğun mesajda devletin kurallarını tanımamazlık var..bu kurallar yanlış ve ya etik olmayabilir,bunu sorgulamak gerekir..Bizimde zamanında ne sirküden ne boydan haberimiz vardı,bu siteler sayesinde,gide gele tecrübeyle öğrendik.
    Bilmeyen yada yanlış yapan arkadaşları küstürmeden kırmadan hasarı tamir etmek gerekir.

10. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:

Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum hislerime tercüman oldunuz..İnanın biz burada yasal olmayan herşeyle mücadele etmeye çalışıyoruz..Hata olmazmı elbette olabilir,olacaktırda çünkü insanız beşer şaşabilir..Böylesi forumlarda paylaşımlarla insan herşeyi daha iyi öğrenebiliyor yukarıda da yazmıştım ya bir haftalık kamp süresinde kayıt edilen bu görüntüler diyelimki yanlış biz bunu paylaşım sonrasında gördük.Acımasızca eleştiren arkadaşlarda yanlış yapmışlar, onlarda aynı yüreklilikle çıkıp tamam orada bizimde yanlışımız var diyebilmeli yoksa eleştiri çok kolay...Hemen atılıyoruz şimdi bekliyorum hatalarından örnek verdiğim arkadaşlar bakalım nasıl özeleştiri yapacaklar bunlardan biri bence çok önemli gece avı, burada kefal balığının karadeniz sahilinde ışıkla tutulabildiğinide belirtmek isterim arkadaşım serpme attıklarından bahsetmiş ve havyarı çok lezzetli diyor dikkat edin cümleye lütfen..
    Bana gösterdiğiniz anlayış için tekrar teşekkür ederim...saygılarımla...

11. berkcan55

berkcan55

bize anlayış gösteren arkadaşlara teşekkür ederim

12. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    evet sanırım bizden başka özeleştiri yapan olmadı..Merak ediyorum arkadaşlar neden susmayı tercih etti..Biz eleştiriye açığız normal olarak eleştirildikte ama en çok eleştirip ahkam kesen örneklerinide verdiğim arkadaşlar birden kayboldu ne oldu.? merak ediyorum çamur at izi kalsın öylemi...Erdem - Akın hadi buyurun..:D

13. berkcan55

berkcan55

merhaba hamdi abi baya zaman oldu tık yok baya bir saldırı olmuştu ama haklı olduğumuz anlaşıldı ses kesildi.

14. avcımurat

avcımurat murat

Favori Kamış:
    degışık oltalar
    En İyi Avı:
    balıkta geçen butun anılar
    abı bu vıdeoyu seyrederken bende sızın kadar eglendım dogrusu.cok guzel bı av olmuş.daha nıce vıdeolara.eleştırılerıde pek takmayın.arkadaşların hassasıyetı işte.boyle olaylar cok oluyo.ama sonunda ortak yol bulunuyo.daha guzel avlara ınsallah

15. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....

hamdi abi selamlar daha yeni gördüm bu konuyu güzel bi şekilde açmışsınız sağolun ama ilk baştaki konu açımınızdaki tam ifade etmediğiniz için yanlış anlaşılmalara uğramışsınız keşke bunu baştan güzel ce yazsaydınız çok çok daha güzel olurdu inanın abicim burada kimse kimseyi inciltmeye çalışmaz bundan emin olun veya art nicetlice bi tavır sergilemez
    işin esas faktörü emin olun doğru anlatımda saklı gerçekten güzel çekim yapılmış ve harikada bi organizasyon olmuş biryandan ateş yakılmış öteki yandan yemek hazırlanıyor derken bi kişi heyacan ile kamışını ve takımını hazırlıyor gerçekten harika bi ortam kurulmuş ve malesef bizim buralarda tatlısu konusunda balık yönünden pek te verimli sularımız yok zamanında varmış ama bize malesef kalmamış
    balık haricinde arkadaş ve o heyecan dolu vakitleri yaşıyormuyuz evet yaşıyoruz hemde fazlası vardır eksiği yoktur
    abilerimin ilk başta da demek istediği buydu zaten kötü bi amaç taşımayan masum ve insancıl olarak oradaki güzelliğin her daim devam etmesini istemişlerdir hepsi bu. ne olur kimseyi haksız görmeyin elinizden geldiği kadar şevkat ile anlatın:eek:
    inanın bizim burada olsanız o balıkların ailenize kadar olanını alırdınız veya seçmece yapıp en babalarını alır gerisini salardınız ama tabiki size karışamayız
    sonuçta herkes özgür iradesince bir yol çizer inşallah dediklerimizi biz amatör avcılar olarak makul karşılarsınız kardeşiniz mustafadan saygılar ve sevgiler ile her daim güzel balıkların rastgelmesi dileği ile ..................:)

16. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Sen Hamdi ağabeyine dua et konuları takip etmese idi sendede tık yoktu .:D Fikri'ye ve sizlere selamlar.Fikri hatırlamaz ise ona Akderin Kankası bu deyin.Sizinle dükkanda sohbet olanağı bulmuştuk.Esenkalın.:)

17. kral balıkçı

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    berkcan ustam bak sende millete laf atıyorsun ama seninde 6 mesajın olmuş ama hala bi imza ayarın yok en kısa zamanda isteriz hadi kolay gele:)

18. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum.iyiki varsınız diğer arkadaşlarda sanırım meseleyi anlamıştır.Biraz bizdende kaynaklandı bu,başta bazı ayrıntıları atladık açıklayıcı başlayamadık, anlıyorum ama işin düzelmesi beni ziyadesiyle memnun etti..Sadece insanın bazen özeleştiri yapması gerektiğini,forumda örneklerini verdiğim eleştiri sahiplerininde bu forumda yapamadıkları özeleştirileri kendi içlerinde yapabilmeleri dileklerimle..

19. kral balıkçı

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    hamdi abi olayların yatıştığı için çok sevindim:)
    ama bu avları yakaladığınız malzeme bilgileri takım yem vs veya ben göremedim ise af edin:eek: bi zahmet ekliyi verinde eğer yeni şeyler var ise bizde öğrenelim sevgilerim ve saygılarım ile ..............:)

20. berkcan55

berkcan55

arkadaşlar herkeze selamlar balıkları makaralı oltaile yem olarak konserve mısırile avladık.