aluminyum folyoda turna

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında icemaster tarafından paylaşıldı.

1. icemaster

icemaster Hüseyin

birçok balık için uygulanabilen bu yöntem aşağıdaki gibi güzel sonuç veriyor :) :

malzemeler;
    - turna balığı
    - alüminyum folyo
    - tuz
    - bol köz

hazırlanışı;

turna balığı fleto şeklinde hazırlanır. parçalar isteğe bağlı büyüklükte olabilir. ama tavsiyem el büyüklüyünde hazırlanırsa makbul olur. ve bu fleto parçaları tuzlanıp bir süre buzdolabında bekletilir ki tuzu çeksin ve lezzetlensin. sonra aluminyum folyo ile her parça ayrı ayrı hava almayacak şekilde sarılır. aynı sera naylonu ile buzdolabına birşey koyacakmış gibi. sonra közün içine gömülür ya da üzerine doğrudan atılır. ancak közün hafiften korluktan geçmiş olması gerekmektedir zira yanmasın. ve yaklaşık 10 dakika pişirilir ( közün durumuna göre ) . sonra alınır ve folyo açılır. hamsi örneğinde olduğu gibi parmaklara dikkat ederek yenilir :))) afiyet olsun

2. tiptirivsi

tiptirivsi

aslında turna yağsız bir balık olduğu için kızgın yağda ve tavada pişiriliyor ama tarifinizi denemek lazım parmaklara da dikkat ederekten:D

3. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    12 ağustosu sabırsızlıkla bekliyorum :D menüde Ankaradan turna varya

Son düzenleme: 20 Temmuz 2007
  4. tiptirivsi

tiptirivsi

sanırım yıllık izne geleceksiniz gelmişken de şöyle bir turna köpürteyim diyorsuuz. inşallah rastgele...

5. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    İnşallah biletleri aldık allah nasip ederse balıkavı net forum arkadaşlarımla tanışma fırsatım olucak vede :D turnalarla geçen forumda gördüm Ankaralı arkadaşlar turnayı tencerede bir kızartmışki :D içimin yağları eridi:D

6. tiptirivsi

tiptirivsi

evet doğrudur west arkadaşımızın avlarından o görüntüler. yada turgay abinin turna avı belgeselindeki görüntülerdir.. ankara tartışma platformunu takip ederseniz arasıra orda sürekli organizasyonlar yapılıyor. tanışma fırsatı bulabilirsiniz. rastgele..

7. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Alüminyum folyoyu mümkün olduğu kadar gıda maddelerinde kullanmayın,benden bir uyarı sadece;)

8. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    Tamam abi vardır bir bildiğin ben zaten balığa ençok;) mangalı yakıştırıyorum ama balık yağsızsa tavayada hayır demem ;)

9. icemaster

icemaster Hüseyin

esasen yağlı balıklar ancak

yağlı balıklar pişer esasen folyoda ama turna da çok güzel oluyor. bir deneyin ve görün. bu arada folyo nun yiyeceklere etkisini bilmiyordum. ama çok da güzel oluyor yav folyoda balık :))))

10. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Sizin bu güzel tarifinize izniniz olursa pratik bir ilave yapmak isterim bazen kamp yaptığımızda erzaklarımız yeterli olmaz ve farzedelimki elimizde sadece tuz ve gazete kağıdı var.Turnayı sadece içini temizleyip iyice tuzlayalım ve gazete kağıdını güzelce ıslatıp üzerine yine bol tuz dökelim ve turnayı bütün olarak rulo şeklinde gazete kağıdının tamamını kullanarak sarıp közleri eşeleyerek açtığımız yere koyup üzerini tekrar közle örtelim 20 veya 30 dakika sonra çıkartıp afiyetle yiyelim.
    Gazete kağıdı yanmazmı diye soracak olursanız yanmaz ıslak ve kağıdı tuzladığımız için yanmıyor
    Bu usulü testere (Trakya levreği) kızılkanatta da bizzat uygulayarak denedim
    tavsiye ederim Selamlar:)

11. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Güzel ve değişik bir tarif ilk kez duydum bende:) sağol arkadaşım.

12. icemaster

icemaster Hüseyin

hmmm

bu kağıtla pişirme tekniğini duymamıştım. ona benzer olarak bir de pet şişeyle su kaynatmak var. suyu kola şişesine doldurup közün içine atınca yanmıyor demişlerdi o da ilginç bi deneyim. şahsen ben pet şişeyle su kaynatmayı denemedim ama denedik ve kaynıyor diyenler mevcut.

13. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Biz sürekli yaparız bildiğin ped şişeyi kes bir tel bağla ve közün üstüne koy su kaynar ama ped yanmaz ;)

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Peki o su ne kadar sağlıklı olur ? Sonuçta plastikte kaynıyor o su ve kimyasal değişime uğrayan pet şişedeki zararlı maddeler içine karışmıyor mu ?

15. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Beğendiğiniz ve ilgi çekici bulduğunuz için sevindim:) selamlar:)

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu yontem baligi cok az su kaybederek pisirdiginden inanilmaz yumusak ve
    baligin oz suyuyla yas balik eti sonucunu verir. Gazete kagidi oneren arkadaslar oluyor sitede burda oldugu gibi. Burda kasit murekkepli bildigimiz gazetenin kagidi mi? Bu kimyasallar insan sagligina zararli olmaz mi diye dusunuyorum. Icerik olarak yontem ayni...Bana ilki daha saglikli geldi...

17. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Merhaba Hüseyin By gazete kağıdı mürekkebi konusundaki düşüncelerinizde haklı olabilirsiniz ben şöyle özetleyebilirim pişmiş balığı yemeden önce derisini üzerinden sıyırıp zaten atıyoruz çünki bolca tuzlayıp sardığımız için derisi çok tuzlu ve bu usulü kamp yapan arkadaşların en az birkere denemesini tavsiye ederim .Selamlar