Yer : Amasya Baraj : Derinöz Kullanılan Olta :dip Balık: alabalık,levrek herkese mrb arkadaşlar ben amasyadan serdar bu foruma ilk konum.dün arkadaşım muharremle gittiğim alabalık avından size bir kaç resim yolladım umarım beğenirsiniz.Avın hikayesi şu şekilde balığa gideceğimizi bir hafta önceden kararlaştırdık cumartesi günü akşam gidip gece barajda kalacaktık cuma gününden bütün malzemelerimizi ve gerekli yiyecek içeçeğimizi hazırlayıp cumartesi günü akşam 7,30 da çıktık yola.akşam hava karardığında barajdaydık.Baraj okadar doluyduki olta sallamaya yer yoktu.Bi süre gezindikten sonra bir yer bulabildik yalnız buradada başka bi balıkçı arkadaş vardı ama tekti oda 5 tane felan mantarlı sallamıştı suya o yüzden olta atabileceğimiz çok az bi yer kalmıştı aslında benim niyetim en az 6 dip oltası atmaktı ama sadece bir mantarlı atmakla yetinmek zorunda kaldımneyse oltamızı suya salladık yanımızdaki suluoavalı arkadaş semaverde çay yaptı bizede ikram etti sağolsun çayımızı içtik ama oltalarda tek bir tık bile yok.ben bu kadar sessizliğe dayanamayıp muharreme hadi gidelim dedim ve başka bir yer aramaya başladık ama baraj gecenin o saaatinde bile full doluydu.dönüp dolanıp yine yanından ayrıldıgımız suluoavlı arkadaşın yanına geldik.biz gittikten sonra o bir tane ala yakalamış.hadi ya allah deyip salldık oltaları suya ama yine tık yok.saat 12 gibi atmış oldugum dip oltasına sadece bir tık dedi ve birdha yok.suluoavalı arkadaş saat 00.30 gibi arkadaşlar size rast gele ben gidiyorum demesiyle biz sevindik çünkü onuın alanı bize kalmıştı.Ben bütün oltalarımı salladım suya ve saat 2 gibi diplerden birinin zili zırıldamaya başladı ve güzel bir alabalık aldım sonunda ve bu sabaha kadar aldığım ilk ve son balık oldu gece boyunca tek bir tık bile gelmedi.sabah gün ışıdığında sarıldım meppse at çek at çek at çek oda nafile yine tık yok.En sonunda pes edip bir çay yakmak için ateş yakıp çayımı demledim ve güzelce bir vardak çay koydum kendime çayımı yudumlarken dırının dırının amanın zil çalıyor (heyecanla çayı elimden attım oltayı çektiğimde güzel bir levrek aldım ama bir yandanda yağmur çiselemeye başlamıştı ve benden hemen sonra arkadaşım muharrem çok güzel bir ala yakaldı yaklaşık yarım kilo vardı.Saat ilerledikçe yağmurda ilerledi ve balık oltaları komple boşladı artık tek bi tık bile yoktu tam oltaları toplamaya başlarken muharrem bir alabalık daha ardında bir levrek aldı ama artık duracak zaman yoktu yağmur bize acımadı ve malzemeleri toplayıp koyulduk yola.Bir av maceramızda burada bitti herkese rastgele arkadaşım muharrem [/URL][/img] baraj [/URL]balıklarımız[/img] [/URL][/img] [/URL][/img] ala veb ben[/URL][/img] bunlarda alalar ve ben[/URL][/img]
Serdar raporun için teşekkürler, yağmura rağmen sonunda balık alarak güzel bir av yapmışsınız. Ancak yazdıklarından okuduğum kadarı ile barajda herkes istediği kadar olta atıyor. İyi bir amatör balıkçı olarak bizler sürdürülebilir bir avlanmanın devamı için ve bizden sonrakilerinde bu keyfi yaşayabilmeleri adına bazı kurallara uymalıyız. Ülkemizde bu iş için (eksiklikleri de olsa) uygulanmakta olan bir tebliğ var. Bu tebliğde de; İçsularda amatör avcılık MADDE 15 (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. denilmektedir. Umuyorumki kurallarına tam riayet edilen çok daha güzel avlar yapabiliriz..
abicim uyarın için teşekkür ediyorum evet barajda millet istediği kadar olta atıyo mesela bizilm ileri tarafımızda balık tutanlar 3 kişiydi ama attıkları olta abartısız sölüyorum 20 den fazlaydı.benim attığım oltalara gelince ben 3 tane dip attım ve benim bütün oltalarım 2 iğneyi geçmez hatta bir tanesini tek iğneli yapıp attım.hem zaten baraj son derece çalılık oldugu için akşama kadar en az 5 takım oltanız gidiyo o yüzdende istemesem bile iğneleri 2 den fazla takamam.ben elimden geldiğince kurallara uymaya ve doğaya zarar vermemeye özen gösteriyorum.yinede uyarın için teşekkür ha bu arada abi sen o akşam suyun yüzündeki fosforlu mantarları görseydin çıldırırdın çünkü adam başı en az 6-7 olta sallamışlardı şahsen ben çıldırdım ama bişey diyemiyosun işte.
Serdar suya en çok oltayı atan en çok balığı tutar diye bir kesinlik yok. Önemli olan o şartlarda balığı ve suyun durumunu doğru okuyup doğru yemlemeyi yapmaktır. Herkesin benzer yemler kullanıp başarı sağlayamadığı durumlarda farklı bir şey denemek o an için seçici davranan balıkların davranışını değiştirip seni avantajlı kılabilir. Sen inşallah gör bak zamanla o adamlardan daha çok balık tutacaksın. Bu işin "kuralını bilmek" kuralları bilmekten de geçiyor çünkü. Başkaları ne hatalar yaparsa yapsın asla onlar gibi olmayalım. Peki bu arada o kadar kişi ne yem kullandınız, hem alabalık hem levrek?
orda gökkuşağından başka balık yoktu levrek ne zaman geldi oraya acaba dsi mi saldı yoksa gene bizim milletin işimi ???
valla kardeş levreği kim saldı bilmiorıum ama levreği geçtim sazanda çıkıyo orda ) ben üç tane tuttum.