merhaba arkadaşlar bir süredir işleirm dolayısıyla balık avına çıkamadım.ama aldığım duyumlara göre antalya sahil kesiminde jandarma amatör balıkçılık belgesi olmayanların oltalarına el koyup 300 tl ceza yazıyormuş.ben şuan bu belgeyi almanın zorunlu olmadığını biliyorum yanılıyorda olabilirim.bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi...
Bildiğim kadarıyla bu belge iç sular için geçerli.Bendede var babamın işi dolayısınca kolayca alıverdim.İç sular için geçerli sanırım yani emin değilim.Tuzlu sularda gerek yok diye biliyorum.Sanırım belgemin arkasındada yazıyordu içsular için diye. Baktım aynen löyle yazıyor : Bu belge , Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ınca yayınlanan Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığı düzenleyen sirküler hükümleri gereğince , düzenlendiği tarikten itibaren 4 yıl süre ile gçerli olmak üzere verilmiştir. Sanırım sadece içsular için değil dış sular içinde lazım. Saygılar ..
MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir. Alınması ve bulundurulması zorunlu olmayan bir belge nedeniyle yapılacak işlem geçersizdir.Yani bu nedenle ceza yazamazlar.
İyice dağıttılar, alınması zorunlu olmayan belge için ne hakla ceza kesebiliyorlar ki. Onlar tırıvırı kullanıyo olmasınlar? limit altı balıklarıda yakalıyor olabilirler, 4 oltadan fazla atmış olabilirler bir sürü şey var bunlardan biriyse normaldir.
Kanunları bilmezseniz boşu boşuna ceza ödersiniz bu maddenin bir kopyasını yanınızda taşıyın bakalım ceza kesebiliyormu
Belge derken hangi belge? ABB olmadığı için kimse ceza yazamaz, sakın bu eksik olan belge milli park sınırları içerisinde kalan iç sularda avlanmak için gerekli belge olmasın.
yok yücel bey antalya sahilde oluyo dediğim olay.sürekli insanların gidip oltasını attığı pikniğini yaptığı boş zamanlarını değerlendirdiği bir yer.yani hiç bir sakıncası falan olmayan bir yer.söz konusu belge abb.ben şuan mecburi olmadığını biliyorum yarın sabah gidip ilgili birimden araştırdıktan sonra sizlere kesin olarak bilgi verecem inşallah
arkadaşlar Haliç fenerde bir akşam deniz polisi orda balık tutanlara,kaldırın oltalarınızı ,balık tutma belgeniz varmı gibi saçma sapan,sorular sorarak takımları kaldırttı,Bir kişi ççıkarıp o belgeyi gösterdi,ben hazırlanmış gidiyordum osıra tepki gösterdim,sonra araştırdım tarım ve köy işleri müdürlüklerinden veriliyormuş,10 tl ve1 ad. resim lazım, herne kadar mecburi olmasada hoşuma gitti duyarlı olmak,ama bence o polisin ordaki balıkçılara kızana kadar,gidip boğazda,trol çeken tekneleri yakalaması çokdaha önemliydi sanırım
yani belge sorma ve sorgulama yetkisi polisemi verilmiş..o polise sorsanız sirkülerle ilgili hiç bir şey bilmiyordur..ben zaten bu belgeye her zaman evet dedim ama kural ve yasalara karşı çıktım ve çıkmayada devam edeceğim..bu demek değildirki kurallara şu an uymamaktayım..yanlız belge verme adı altında toplanan paralar nereye gidiyor bir bilen varmı?oltacılar için hangi faaliyet yada etkinlik düzenlenmiş?,veya oltacılarmı eğitilmiş? yada sulara balıkmı salınmış?insanlarmı eğitilip görevlendirilmişmi?hangi denetim görevlilerin maaşları bu paralarla ödenmiş?nerde bu toplanan paralar? işte bu yüzden kuralllara karşıyım..
Leven bey, belgenizi Tarım ve Köy işleri bakanlığının, il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz. Ayrıca alta eklediğim linki tıklayarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25668
ilk belgemin kullanım süresi,geçen ay bitti ve 2yıl boyuncada hiç kimse sormadı. geçen hafta gidip yenisini çıkardım ve hemen aldım yeleğimin cebine koydum. işimi şansa bırakmak istemiyorum dağ başında kime hangi kanundan bahsedeceksinki.sen ne dersende karşındaki bildiğini okuduktan sonra yada öyle talimat aldıktan sonra işiniz gerçekten zor. ben tadım kaçmasın,ortam bozulmasın ve belki ben bilmiyorumda gerçekten mecburidir devlet kanunudur diyerekten aldım.
Avlanma tekniklerinden dolayı ceza almış olabilirler. Benim bildiğim de bu belgenin avlanma sırasında yanında bulundurma zorunluluğu yok
Arkadaşlar belgeyi veren kurumun adı üstünde "tarım ve köy işleri yani köye jandarma şehire polis bakar . jandarmanın sorması normal olabilir ama polisin belediyeden yada emniyet müdürlüğünden alınmayan bir belgeyi bakma hakkı yoktur. zabıta bakar diyorlar ama benim babam pendik belediyesinde zabıta komiseri ve bir şey söylemedi , öyle bir soruşturma olsa beni uyarırdı. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize saygılarımla arz ederim .
MADDE 18 – (1) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir. (2) Koruma ve kontrolle görevli olanlar, Su Ürünleri Kanunu kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutmak, kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el koymak, Su Ürünleri Kanununun Ek 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.
isin asli merhaba herkese saygilar.türkiyede zannedersem balik tutmak icin gerekli olan belge(ANGELSCHEIN)kisi sinava tabi tutulmadan sadece para karsiligi veriliyor galiba.eger aranizda almanyada yasayan varsa bilir burada önce(FISCHHEREI BEHÖRDE)müracat edilir.daha sonra onlar sizi yönlendirir bu konuda yetkili bir (ANGELFACHTGESCHEFT),e gider müracat edersiniz onlarda belirli bir ücret karsiligi size ders verirler.bu kisiler yetkili ve isinin ehli uzman kisilerdir ve diplomalari vardir.zaten aksi halde derste veremezler balik avi malzemelerinin satildigi bir is yeride acamazlar.hangi balik hangi oltayla tutulur sirik nasil olmalidir misina kaclik olmalidir hangi kanca kursun ve agirlik hangi makara nasil bir samandira.v.s ve daha bir cok püf noktasi.ve daha sonra denizde ve tatli suda yasayan bütün baliklarin hangi baliklar olduklarini resimli bir sekilde ögrenmeniz gerekir.cünkü yaziliyi kazandiktan sonra pratikte yüz cesit balik arasinda bir tanesini gösterirler ve hangi balik türü oldugunu ne zaman avlanilir ve ne zaman avlanilmaz avlanildigi zaman limit ne olmalidir sorarlar bunlarin hepsini ögrenmeniz gerekir firdöndüye misina nasil baglanir tutulmak istenen balikta firdöndü ve kanca arasindaki misina mesafesi ne olmalidir.ne tür yemler kullanilmalidir ve bunlarin yani sira balik avlarken doga ne sekilde korunmalidir,mesela yilan baliginin ömrü boyunca bir kere yumurta biraktigini hanginiz biliyor,mesela turna baligi(HECHT)yumurtlama zamani ne zamandir,hangi aylarda sazan baligi ne zaman hangi aylarda yumurtlar,veya uskumrular neden tatli suda yasayamazlar,balik avcisinin yaninda bulunmasi gereken bes sey nedir,ve hayal bile edemeyeceginiz daha bir cok soru.iste ben bu zorlu asamalardan gecerek aldim avcilik belgemi.simdi bazilari ammada cok bilmissin nereden cikartiyorsun bu kadar seyi baligi belge tutmuyor diyebilirler.ama isin esasi budur ve bu sekilde olmasi gerekir cünkü dogrusu budur.saygilarimi sunuyor hepinize iyi avlar diliyorum.