Gene olmadı valla Mesut. Eğer kıyıdan avlanıyorsan amatör balıkçılık belgesi gerekmiyor. Aslında vaktim yok şu an komple yazıcam mevzuyu anlaşıcaz seninle Esenlikle kal.
Arkadaşlar bu konu neden bu kadar uzadı anlamış değilim,lütfen herkes Tarım ve Köy işlerinden bir adet sirküler edinsin ücretsiz veriliyor. Sirkülerin madde 14 dikkat edin burada 4950 sayılı kanun var.Bu kanun derkiİdari para cezaları kanunu)Eylemin amacına yönelik yetkili personele bilgi ve belge göstermemek suçu oluşmaktadır.Bu da 2006 yılı için 244 - 1830 ytl arası para cezasıdır. Lütfen hepimiz amatör balıkcılık belgemizi alalım,Yanımızda da sirküler kitapcığını av sırasında bulunduralım.
Marmaris'teyim. Buralarda bu işlere Sahil Güvenlik bakıyor. Arada bir, balık avlayanlara gelip "Amatör Balıkçılık Belgesi" istiyorlar. Mesela arkadaşta olmadığı için bütün malzemelerine el konuldu ve 400 YTL'ye yakın (sanırım 390 küsur falandı) para cezası ödedi. Bilginize... Ayrıca Gölhisar - Yapraklı Baraj gölünde jandarma bana da sormuştu birgün, gösterdim. Birşey demediler. Rastgele deyip gittiler. Yani anlayacağınız cezai yaptırımı var. Ama uygulama farklı olabilir.
Arkadaşım bu anlattığınız oradaki görevlilerin keyfi davranışıdır. Siz yanlış örnek veriyorunuz. Biz balıkçılık yönetiminde şu örneği daha sık kullanırız. ) Bursa işi ekmek bıçaklarıyla adam kesenler olmuş, gelin ekmek bıçağı kullanımını yasaklayalım. Bir de sık sık öğrencilerin kazayla kurşun kalemi arkadaşlarının gözüne soktukları gzleniyor, bundan sonra kalemleri top gibi küre şeklinde yapalım, ki kimsenin gözü çıkmasın. Yani yanlıştan ve kötüden örnek olmaz.
2006-2008 de gecerli olan sirkülerin 3. maddesini okumakta fayda var gibi. Herhangi bir ceza kesildiyse yapılacak en iyi şeyin, dava acmak olduğunu düşünüyorum.
Buralarda açılıyor, tecrübeyle sabit, bir gün gereksiz yere balıktan alıkoymanın karşılığında 3 bin ytl para kazanabilirsiniz.
Yani Yakup diyor ki, 3. madde sözü geçen konuyu açıkca anlatan bir kanundur ve her ne şekilde hangi birim tarafından süistimal edilecek olursa, mağdur olan taraf yetkili birime tazminat davası açabilir ve davayı %100 kazanır. Tahminimce bir gün boyunca balık avına gidemeyen mağdur için alacağı bedel 3 bin YTL. olarak belirlenmiş. Davayı kazanınca bu parayı da kazanırsınız diyor.
abicim bunun neresi kötü örnek. 5 YTL para verip belge almaktan mı korkuyor bu kadar kişi. Gidin alın diyorum. Soran olursa da gösterirsin. Bu kadar.
Belge çıktığı günden beri her yıl alırım. Buna bir şey demedik. Fakat belge yok diye kişinin balık avından alıkonması illegaldir. Kim yaparsa yapsın. Kimsenin bu belgeyi sormaya hakkı yok. Yasa bize bu hakkı vermiş. Tıpkı yaşama hakkı gibi. Yarın biri benim bu hakkıma tecavüz ettiğinde söyleyecek sözüm olması için, zorunlu olmayan bir belgeyi zorunluymuş gibi soranlara karşı hakkımı aramalıyım. İllegal av yöntemleriyle avcılık yapanlarla nasıl savaşıyorsak buna da dur demeliyiz. Bu yasal hakkımız.
Son Nokta Değerli arkadaşlarım, bu konu içerisinde yazılan bazı ifadelerde Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca yapılan denetimler esnasında AMATÖR BALIKÇILIK BELGESİ nin sorulduğu, ibraz edilemediği taktirde cezai müeyyideye başvurulduğu belirtilmiştir. Konu hakkında gerekli araştırmayı yaptıktan sonra son noktayı koymak istiyorum. Lütfen yeterince bilgi edinmeden kurumlarımızın uygulamaları konusunda yorumlarda bulunmamanızı, eğer bu konuda bir iddianız var ise ispat etmekle mükellef olduğunuzu hatırlatmak isterim. SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI mıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı tüm balıkavı.net ilesi adına teşekkürlerimi sunuyorum. T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI A N K A R A HUK.MÜŞ. :7100-145-7-15 MART 2007 KONU :Amatör Balıkçı Belgesi Sayın Suat ………………. İLGİ : 08 Mart 2007 tarihli Bilgi Edinme Talebiniz. 1. Amatör balıkçılık belgesine ilişkin bilgi edinme talebinizi içerir ilgi başvurunuza ilişkin cevap müteakip maddededir. 2. Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler’e göre, amatör balıkçılık; sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir. 3. Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler’e göre Türk vatandaşı gerçek kişiler tarafından Amatör Balıkçı Belgesi’nin alınması ve bulundurulması zorunlu değildir. 4. Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı unsurlar tarafından icra edilen denetlemelerde Amatör (Sportif) Balıkçılık belgelerinin denetimleri yapılmamakta, yalnızca Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler’e uygun olarak avcılık yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir. Bilginizi rica ederim. ***************************************************************************** ** Bu e-posta e-safe virüs taramasindan geçirilmistir. (SG-BSD) ** *****************************************************************************
Suat, iyi yapmışsın. Emeğine sağlık. 37/2 sirküleri okumaya üşenen arkadaşlar, şayet sana gelen cevabı okuyacak olursa, iç huzura kavuşacakları kesin.
Lütfen Yardım.. Arkadaşlar ben amatör balıkçılık belgesi almak istiyorum. Bunun için nereye başvurmam gerekiyor,hangi evraklar lazım ve harç yada ödenen herhangi bir ücret varmı bilgi verirseniz sevinirim..
Arkadaşım bölgeniz de bulunan Tarım İl Müdürlüğü nden alabilirsiniz belgenizi almak için 2 adet resim ve 10 ytl yeterli