Amatör balıkçılık forumları yaban tv'de toplandı

Konu, 'Genel Konular' kısmında esabi tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Siz yaşayın Mehmet bey çok teşekkürler. :) Tam bende bu soruyu soracaktım Emrenin mesajını gördükten sonra, kalplerimiz birmiş.

2. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu!

Az önce yaban tv de izledim programı.Konuşulanlar çok gerekli ve hepimizin yaban tv de konuşulmasını beklediğimiz konular.Şennur Hanım da gayet can alıcı noktaları vurguladı fırsat bulabildiği, sözün kendisinde olduğu zamanlarda.Bence bir kaç program daha gerekli bu konuda içimizdekileri yeterince anlatabilmemiz hakkında.

Beni güldüren ve bir o kadar da yaban tv nin kendini düzeltmesi düşüncemi kıran konu ise; programın bitiminden hemen sonra yayınlanan SİZDEN GELENLER kuşağındaki ilk balık avı görüntüsü.Adana dan gönderilen akarsuda yakalanan alabalıkların hikayesi.Belki çoğu kişi gözden kaçırdı fakat alabalıkçımız akarsuda canlı yem kullanıyordu ve yakalayıp çantasına doldurduğu alabalıkların içinde boyu 10 cm. olanlar da vardı.

Amatör balıkçılık hakkında ülkedeki tüm forum sitelerinin de katıldığı bir program, sonrasında yayınlanan sirkülere aykırı balık avı videosu ve yaban tv.

Buyrun buradan yakın.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2009
  3. simendifer

simendifer Sennur

Ben henüz programı izlemedim, videolara bakma fırsatım da olmadı ve açıkçası nelerden bahsettiğimi de tam olarak hatırlamıyorum. Program çok spontane gelişti ve bu nedenle katılım sağlayan hiçbir platform bu konuda hazırlıklı değildi. Hadi çekim yapılacak dediler ve derhal programa alındık. Şayet böyle olmasaydı, muhtemelen daha sağlıklı bir tartışma gerçekleştirebilir ve konulara da daha net değinebilirdik diye düşünüyorum. Bildiğiniz üzere balıkçılıkla ilgili pek çok sorunumuz var ve orada bulunan insanların hepsi de bu konuların bilincinde olan insanlar ama dediğim gibi apar topar olunca, bizler de doğal olarak, değinilmesi gereken pek çok önemli noktayı atladık. Yine de, platformların Yaban Tv gibi, daha öncesinde çokça şikayetçi olduğumuz bir kanalda buluşup konuşabilmiş olmasını dahi önemli bir gelişme olarak görüyorum.

Program ertesinde yayınlanan görüntülere gelince; bu tip yanlışlar bir süre daha devam edecektir sanıyorum. Bir anda ciddi bir düzelme beklememiz pek doğru olmaz. Nasıl ki bir hastalığı atlatmak için belli bir süre bu hastalığa katlanmak durumunda kalıyorsak, aynı şekilde Yaban Tv'ye de bu konuda biraz zaman tanımalıyız. Çünkü hala bünyelerinde, bu tip konuları denetleyecek, tam anlamı ile müdahale edebilecek personel yok. Ayrıca hala arşivlerinde kalmış ve yasal olmayan videolar yayında dönebiliyor. Ancak daha önce de dediğim gibi, bu tip videoları şu an hali hazırda kurulmuş olan Yaban Tv forumundaki "ETİK" başlıklı kategoriden bildirerek kaldırtmanız mümkün. Zaman içerisinde, platformlardan gönderilecek yasal av görüntüleri ile de bu tip görüntüler tamamen ortadan kalkacaktır. Kısacası diyebiliriz ki, eski görüntülerin temizlenmesi ve yerlerine yasal görüntülerin yayında dönmesi işi, artık hemen hemen bizim elimizde. Buna da kolay kolay hiçbir yayın kuruluşunun sıcak bakmayacağını, ancak bizlere böyle bir fırsat sunulmuş olduğunu belirtmek ve bunun da bizler için önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.

Şu an için çok sayıda yasal olmayan görüntü arşivden çıkarılmış durumda ve bunları çıkartanlar da amatör balıkçılar. Hepimiz bu videoları "ETİK" bölümünde belirtebilir ve arşivden çıkarılmasını sağlayabiliriz.

Eğer bu konuda yardımcı olmaz ve zaman tanımadan yakınmaya devam edersek, yarın bir gün yasal olmayan bir yayına itiraz ettiğimizde, "sizin elinize bıraktık ama yardımcı olunmadı, daha da yapabileceğimiz bir şey yok" denildiğinde, söyleyecek sözümüz olamaz. Yayınlarının düzeltilmesi ve müdahale edebilmemiz için bizlere kapılarını sonuna kadar açtılar, herşeyi avucumuza bıraktılar. Hem av görüntüleri, hem de eğitsel videolarla katkı sağlayarak, bilinçli balıkçıları çoğaltmak konusunda, şu an içinde olduğumuz durumun değerlendirilmesinde fayda görüyorum.

Ha olur da, yayınları ileriki tarihlerde yine hatalı olursa, merak etmeyin, o zaman sizden önce tepkimi ortaya koyarım zaten. Hatta buradan da değil, direk yayın merkezine giderek. :)

4. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Tabiiki zaman her şeyin ilacı değil mi zaten?O halde bizler de elimizden geldiğince etik olmayan yayınları bildirmekle yükümlüyüz.

Şennur HAnım, yayın merkezini basacağımız zaman haberimiz olsun, hazırlıklı gideriz.:)

5. simendifer

simendifer Sennur

Kanalı basmayacağım elbette. :p Haberli giderim görüşmek için ama pek hoş düşüncelerle gitmem muhtemelen. :)

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Yürü kız Sennur sonuna kadar arkandayız...:)