Arkadaşlar Yasal olarak 1 Amatör avcının kaç tane Dip oltası kullanma hakkı var? Barajlarda öyleleri varki 30-50 adet dip oltasını kıyı boyuna mayın gibi döşüyor avlanacak yer bulunmuyor. Sayı hakkında görüşler ve önerilerinizi bekliyorum ona göre bildiğim avlaklarda yetkililerden önlem almalarını istiyeceğim. saygılar...
Yasal olarak bildiğim kadarıyla 4 olta 6 iğneli ama kimi gölet ve barajlarda muhtarlığın tayin ettiği korucu vs.kişiler tek tek oltalara bakıp iğne sayısını kontrol ediyorlar eğer avlak bölgesi kalabalık ise iğne sayısını 4 e yada 2 ye düşürüyorlar.
Valla bu konularda duyarlı olmazsak yarınlarda avları ancak belgesellerde göreceğiz.O bakımdan ben artık yanlış ne görürsem direk 156 noyu çevirmeye karar verdim,hemde kim olursa olsun. Başka çaresi yok arkadaşlar bu işin;birilerinin canı yanmalı ki diğerlerinede ders olsun. EĞİTİM ŞAAAAAAAART!!!! saygılar...
arkadaşım ben yarın baraja gideceğim oradaki arkadaşlar şuan yer olmadığını söylüyorlar hesap et koca baraj çevresinde oturacak yer yok her atan 20 oltanın altında hiç atmamış ben 10 tane atayım diye düşünüyorum ama sirkülere göre kaç olta atacağımızı şimdi sirkülere bakıp öğreneceğim bence daha çok oltanın sayısı değilde tutulan balıkların büyüklükleri önemli diye düşünüyorum şu an barajda öyle bir katliam varki bilemezsin millet ufak büyük demeden oltasına ne takılırsa hapisinin içine atıyor büyüklük küçüklük hiç umurunda değil onlar için önemli olan tutulan balık sayısı bence kısacası şuan katliam yapıyorlar selamlar
Arkadaşım senin düşüncelerinin pek önemi yok olması gereken oltasayısı, oltaya takılacak iğne sayısı,boyları ve adetleri tamamen sirkülere uymalı önemli olan budur. yarın burada balık kalmamış diye hep bir ağızdan koro tutmayalım uymayanlarıda ikaz etmek yerine jandarmaya bildirelimki bir dahaki sefere yapmasınlar.
Osman kardeşim sonuna kadar haklısınız daha öncedende dediğim gibi <bir müsibet,bir nasihattan iyidir> biri yansınki onu ders alsın...
Benimde uzun süredir aklımda olan bi soru buydu açıkçası sölemeikden biraz çekindim Acaba gölde avlananla denizde avlananlara aynı yasal sınır konmalıdır ?
50 oltayla balik tutan bir nevi pareketacilik yapiyor.Ha 200-300 igneyi baglayip suya sallandirip saatler sonra hepsini cekmisin ha 50 oltayla ayri ayri bu igneleri bekletme oltalarla ayni suya gondermissin.Sonra "balik tuttum" Bravyle tutmaya devam et.Sonra Memlekette olmayana ahkam kes.Balikla ilgisi olsun olmasin.Problem zihniyettedir.Zihniyet gunu kurtarmak ve vurdum duymazliksa bunu ucu balik tutmaya dokunmus, kime ne...! Mentalitenin bir noktada degismesi, aslinda bin noktada degisimi getirir.Insaallah burdaki duyarli arkadaslarimin degerli cabasi bir anlam, bir mentalite degisikligini hic olmazsa amator balikcilik adina basarir. Darisi her varligimizin uzerine.
30-40-50 oltayla balık tutmak nasıl bir amatör ruha yakışır bir türlü anlamış değilim. Balık vurdu mu, vurmadı mı bilmeyeceksin, yem duruyor mu durmuyor mu kontrol edemeyeceksin bunun neresinden balık tutmanın zevkini alacaksın anlayamam. Kaldı ki her oltayı bir kere konrtol etmeye kalksan kısa tutalım 1 dk ayırsan her oltaya 50 dk eder. Bu tür avcılık yapanlar bence döndüklerinde balık tuttum demesin balık toplayıp geldim desin tabi ileride toplayacağı balık bulabilecek mi onu da düşünsün.
sirküler evet sirküler en doğrısunu yapmış bencede 4 olta en güzeli. aslında balık vurmaya başlayınca ben oltaları birbirlerine yaklaştırıyorum.(önce aralarında 15 -20 metre aralıkla atıyorum)yabancı filmlerde de ayaklar üzerinde 4 er olta atılmış oluyor.demekki yasal olduğu için 4 er olta konulmuş oluyor. sehpalar üzerinde.