Ben,yakomozların dansını seyrederken,gün batımında Yükselişini gördüm sazanların,yakomozlar arasından Ben güneşin doğuşunu seyrederken,gün doğumunda Sevişmelerini seyrettim sazanların,sazlar arasında Ben nasibimi beklerken,çağlıyarak akan su kenarında Karşı kayalıklarda,sevgilisini çağıran keklikleri dinledim Ben sıgaramı içip,kara demlik çayımı yudumlarken,ateş başında Bülbüllerin seranadını dinledim,gecenin sessizliğinde Ben oltalarımı dolaşırken,sabahın soğuk serinliğinde Av avlayan avını,avlayan atmacayı seyrettim,su kenarında Ben akarsu kenarında,olta atacak yer ararken Ölüm,kalım tırmanışı yaptım,önüm arkam suyla kesilince,dik yamaca Ben mışıl.mışıl uyurken,bir akarsu kenarında Hayret ettim korkuyla,sabah uyandığmda,bir yılanla yattığıma Ben olta atacak bir yer ararken,akarsu kenarında Yine mecbur kaldım,metrelerce yolu,bir yılanla yürümeye Ben heyecanla,nasibimi beklerken,bir akarsu kenarında Yanımdan geçip,suya dalan yaban domuzunu,seyrettim korkuyla Ben dolunaylı bir gecede,elimde oltam,otururken bir taşın üstünde Porsukların oynaşmasını seyrettim,yakomozların arasından Ben başım sırt çantamda,bir gece ateşin şelvesinde yatarken seyrettim..novayı,saman yolunu,kayan yıldızları,gecenin karanlığında Ben bir bendin başında,oltamı atmış sabırla beklerken Seyrettim,sonsuz bir çabayla,bendden yukarı tırmanan balıkları Ben yine,nasibimi beklerken,bir akarsu kenarında seyrettim,kaplunbağların çiftleşmesini canlı,canlı Ben olta ipim elimde,su kenarında beklerken nasibimi Gözlerim doyamadı,o maviyi,o yeşili ve karlı tepeleri seyretmeye Ben sabırla beklerken,oltam elimde,bir su kenarında Yandım güneşle,ıslandım yağmurla,dondum soğukla,karadam oldum,karla Ben amatör ruhlu balıkcılıkla olta atarken Hep mutlu oldum,bütün bu görüp,yaşadıklarımla TOM AMCA Sevgili dostlarım..25 senelik,amatör ruhla yaptığım,akarsu ve tatlısu balıkcılığımı 15 gündür ,bu 32 mısraya sığdırmaya çalıştım.bunu yapmamdaki amacım,kendi me bir paye çıkarmak değil,aksine,yeni kuşak amatör ruhlu balıkcı dostlarıma.. amatör ruhlu balıkcılığının,heyacanlı andranelini,yaşıyarak doğayı ,sevmeyi öğr enmeyi ve amacın sadece balık avlamak değil,bakarken,kör olmamayı,duyarken sağır olmamayı ve Tanrının,bize bahşetmiş olduğu,güzellikleride yaşamaları ge rektiğini bu sitede öğrenmeleri ve gereksiz,kısır çekişmelerle bu siteyi,meşgul etmemeleri içindir vede tek amacım,anlattığım,bütün bu yaşanmışların,bu sitede ki,bütün amatör ruhlu balıkcılarında doya,doya yaşamalarıdır.oltalarınız balıksız kalmasın,hepinize ras gele. TOM AMCA
Tebrikler Bu güne kadar,ne böyle bir şiir okudum,ne duydum nede gördüm.Gerçekten çok güzel.Aynen bizi anlatmışın Teoman bey.Eline sağlık
amatör ruhlu balıkçılara armağan olsun sevgili teoman amca, avci55'e aynen katılıyorum, bu şiir tüm amatör ruhlu balıkçılara armağan olsun, eline, ağzına sağlık teoman amca, seninle gurur duyuyoruz. amasyaya selamlar, sevgiler.
eline ağzına sağlık teoman amca gercekten cok güzel olmuş okurken resmen kendimden geçtim sanki o anları yaşar gibii oldum sevgiler saygılar.
Teoman amca sağolasın... Emeğine ve yüreğine sağlık... Her zaman olduğu gibi yine bize birşeyler öğrettin şiirinle... Senin yazdıklarını okumadan geçen yoktur sanırım bu sitede... Varsa da çok şey kaçırıyor... Bu sitede seni her gördüğümde, Tom amca yine bize ders vermeye geldi güzel ruhuyla diyorum... Çok ama çok teşekkürler Teoman amca... Senden öğreneceğimiz daha çook güzellik var... Sağol varol...
ne güzel söylemişsiniz tom amca size çok ihtiyacımız ve sizden öğreneceğimiz çooook şey var....bizleri kandinizden mahrum bırakmayın lütfen...sonsuz teşekküler ve saygılarımla...sevgiyle kalın